Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Fără miză în Danemarca

* vâlcencele merg doar în excursie la Viborg, fiind mai mult cu gândul la posibilele dueluri cu Audi ETO Gyor din semifinalele Ligii Campionilor

Victorioasă în faţa echipei Hypo Viena, Oltchim Rm. Vâlcea şi-a asigurat şi matematic calificarea de pe primul loc în semifinalele Ligii Campionilor. În aceste condiţii, ultimul meci din grupă, care va avea loc la finele acestei săptămâni, la Viborg, nu mai contează decât pentru palmares. Dacă nu va pierde la Viborg, Oltchim ar putea fi însă singura echipă dintre cele opt participante care nu a suferit înfrângerea în grupele principale. Dincolo de acest aspect, şi indiferent câte orgolii ar exista la mijloc, vâlcencele se vor deplasa doar în excursie în Danemarca, fiind probabil mai mult cu gândul la duelurile cu Audi ETO Gyor din „careul de aşi”.
Meciul Viborg – Oltchim se va disputa sâmbătă, 20 martie, de la ora 15.15 (ora României) şi va fi transmis în direct pe canalul de televiziune Sport.ro.

Cu gândul la o finală Oltchim – Viborg

Oltchim şi Viborg s-ar putea reîntâlni în luna mai în finala competiţiei, iar atunci miza ar fi cu totul alta: trofeul Ligii Campionilor. Conform regulamentului EHF, pentru că anul trecut a jucat în deplasare returul finalei cu Audi ETO Gyor, echipa daneză va avea şansa ca de această dată să joace al doilea meci pe teren propriu.

Echipa Cristinei Vărzaru are multe indisponibilităţi

* din diferite motive, Viborg nu se mai poate baza în această perioadă a sezonului pe şase jucătoare

Meciul pe care Viborg HK l-a disputat la mijlocul lunii februarie, la Rm. Vâlcea, s-a dovedit a fi cu ghinion pentru campioana Danemarcei. În afara faptului că a plecat învinsă din Sala Traian, echipa lui Jakob Vestergaard a plătit tribut încrâncenării cu care s-a jucat. Pivotul deţinătoarei Ligii Campionilor, Anja Althaus, a devenit indisponibilă pentru aproximativ şase săptămâni, meniscul şi ligamentul interior al genunchiului drept fiind deosebit de afectate. Jucătoarea germană s-a accidentat în minutul 47 al acelui meci, după o ciocnire violentă cu interul vâlcean Patricia Vizitiu, care a fost însă împinsă puternic către Anja Althaus de o handbalistă de la Viborg. Dacă refacerea va decurge satisfăcător, campioana Danemarcei ar putea conta din nou pe serviciile handbalistei germane în semifinalele Ligii Campionilor.
În afara Anjei Althaus, tot din motive medicale, Viborg HK nu se mai poate baza în această perioadă a sezonului nici pe alte două jucătoare: interul suedez Johanna Ahlm (accidentată la genunchi chiar în timpul meciului pierdut recent, în Austria, în faţa echipei Hypo Viena) şi extrema stângă Gitte Aaen. Altfel, handbalistele Louise Bager Due, Lene Lund Karlsen şi nemţoaica Grit Jurack sunt de asemenea indisponibile din cauza faptului că au decis să devină mămici.

Nordicele au trecut fără probleme de Dinamo

* viitoarele adversare ale Oltchim-ului au câştigat fără emoţii duelul cu tânăra şi neexperimentată echipă din Volgograd (35-28)

După eşecul surprinzător din Austria, campioana en-titre a Europei, Viborg HK, era nevoită să obţină neapărat cel puţin o victorie din cele două meciuri pe care urma să se susţină pe teren propriu, cu Dinamo Volgograd şi Oltchim Rm. Vâlcea pentru a se califica în semifinale. Trupa antrenată de Jakob Vestergaard şi-a îndeplinit obiectivul încă de sâmbăta trecută, după ce a învins fără emoţii campioana Rusiei, cu scorul de 35-28 (15-9). În această partidă, cele mai prolifice jucătoare de la Viborg au fost românca Cristina Vărzaru şi daneza Rikke Skov, care au marcat fiecare câte 10 goluri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button