Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

AS Şirineasa îşi doreşte o clasare mai bună decât în sezonul trecut

* deşi susţine că a fost tentat să renunţe la fotbal, primarul Dan Săraru a strâns rândurile, iar acum vizează ca formaţia sa să ocupe unul dintre locurile 5-6

A existat în această vară la nivelul fotbalului judeţean multă incertitudine. Puţine au fost echipele de Liga a IV-a care au ştiut, imediat după terminarea campionatului, ce vor face în noul sezon, pe cine se vor baza, ce obiective vor avea, dacă vor continua în competiţie sau nu. Asta pentru că majoritatea oamenilor de fotbal au fost afectaţi de criza financiară şi considerau că satisfacţiile susţinerii unei echipe nu sunt pe măsura sacrificiilor făcute. Incertitudine a fost la un moment dat şi la Şirineasa, primarul Dan Săraru luând în calcul ideea de a se retrage din fotbal. A revenit, însă, la sentimente mai bune, iar acum formaţia sa vizează unul dintre locurile 5-6. „Am fost tentat să renunţ, dar am hotărât să rămân în fenomen. Fotbalul reprezintă pentru mine pasiune şi dragoste, nu interes electoral sau altceva de acest gen şi nu puteam deveni simplu spectator. O să am în continuare echipă de prima jumătate a clasamentului. Probabil că obiectivul pentru noul sezon va fi clasarea pe unul dintre locurile 5-6. Am terminat campionatul trecut pe locul 7, cu cheltuieli foarte mari şi consider că se putea mai mult. Acum, în noul sezon, care va fi sărac din punct de vedere financiar, îmi doresc să văd în primul rând caracterul jucătorilor cu care am colaborat”, a spus Dan Săraru.

Costel Gaiţă nu mai e antrenorul echipei

* Popolan, Băiaşu şi Andrei Fistogeanu se numără, de asemenea, la capitolul „plecări”

AS Şirineasa are deja mai mult de o săptămână de când a revenit pe teren. Reluarea pregătirilor a coincis cu un meci amical, pe care l-a câştigat. Formaţia primarului Dan Săraru s-a impus cu scorul de 4-0, în deplasare, în faţa celor de la Topologul Galicea, iar sâmbătă a jucat cu AS 2009 Popeşti, grupare pe care, de asemenea, a învins-o, dar cu 3-1. Pentru această săptămâna gruparea din Şirineasa mai are programat un meci amical, pe care-l va disputa în compania Stejarului din Vlădeşti, iar apoi urmează să stabilească planul de bătaie în funcţie de discuţiile pe care Dan Săraru le va avea cu reprezentanţii echipelor care şi-au reluat şi ele pregătirile. Trebuie ştiut, însă, că AS Şirineasa de acum e puţin diferită de cea din sezonul trecut. Costel Gaiţă nu mai e antrenor, iar din echipă lipsesc câţiva fotbalişti dintre cei care au evoluat în trecut pentru trupa primarului Săraru. „Costel Gaiţă nu mai e antrenor la AS Şirineasa. Din motive financiare, echipa va fi mult redusă numeric la nivelul seniorilor (vom promova patru-cinci tineri născuţi în 1991, care au făcut parte din echipa de juniori). De asemenea, se vor întoarce o parte dintre jucătorii împrumutaţi până acum la echipe de Liga a V-a”, a informat primarul. Totodată Dan Săraru ne-a mai precizat că sunt câţiva jucători care au alte planuri în ceea ce priveşte viitorul fotbalistic şi acestea nu corespund cu cele ale AS Şirineasa. „Andrei Fistogeanu s-a pregătit şi doreşte să joace la FC Oltchim, George Popolan se pare că o să joace la formaţia din comuna lui, la Dăeşti, iar Petre Băiaşu vrea, ca antrenor, să construiască o echipă puternică la Popeşti, Experti, pe care să o ajute şi din postura de jucător. În plus, dintre cei vechi, mai sunt 3-4 jucători incerţi, care nu s-au prezentat la antrenamente din diverse motive: sunt plecaţi în vacanţă, nu pot veni la pregătire pentru că lucrează sau doresc să evolueze la alte echipe”, a mai spus primarul din Şirineasa.

„Este posibil să colaborăm şi cu un alt club sau alte persoane implicate în fotbal”

Deşi sunt vremuri grele şi resursele financiare nu mai corespund cu cele din trecut, primarul din Şirineasa îşi doreşte în continuare ca AS Şirineasa să fie o echipă de temut. Pentru a-i fi mai uşor în noul sezon, Dan Săraru se gândeşte la o colaborare cu anumiţi oameni de fotbal din judeţ, astfel încât AS Şirineasa să se poată bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat. „AS Şirineasa va avea un antrenor, dar nu mă voi ocupa eu de pregătirea echipei. Voi fi manager general, cu doi asistenţi, nu precum Maradona şi Piţurcă, cu 17, respectiv 5 «ajutoare»”, a glumit Dan Săraru. „Este posibil ca echipa să colaboreze şi cu un alt club sau alte persoane implicate în fotbal, care să vină la Şirineasa cu un grup de jucători, dar încă nu pot oferi amănunte în acest sens”, a mai spus primarul Săraru.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button