Liga III

Armata e cu noi!

* echipa lui Marius Vlădoi a bifat al treilea succes consecutiv vladoi

Cele trei puncte obţinute la Corabia n-ar fi avut nici o valoare dacă FC Oltchim n-ar fi reuşit să se impună vineri, 20 noiembrie, şi pe teren propriu, cu Armata Craiova, o echipă care venea la Vâlcea având un moral bun după ce în runda precedentă s-a impus cu scorul de 8-1. A lansat această idee chiar antrenorul echipei FC Oltchim, Marius Vlădoi, încrezător în forţa echipei sale de a obţine cel de-al treilea succes consecutiv. Succes pe care, până la urmă, „chimiştii” l-au obţinut, deşi nu au făcut unul dintre cele mai bune jocuri. Armata a venit la Vâlcea cu gândul la victorie, a jucat cu dezinvoltură, de la egal la egal cu jucătorii Oltchimului. Echilibrul s-ar fi putut rupe încă din prima repriză, dar Smedescu s-a speriat de ocazia avută. Creangă a pasat perfect, Smedescu a scăpat singur cu portarul advers, dar s-a încurcat în minge, şutând slab. Până la finalul primelor 45 de minute „chimiştii” au şi marcat, prin Bărbuţ, dar golul experimentatului jucător al Oltchimului a fost anulat pe motiv de off-side. S-a intrat cu 0-0 la pauză, un rezultat nemulţumitor pentru gazde, care nu concepeau să mai piardă puncte pe teren propriu, chiar dacă Armata a dovedit că este o echipă bună. O grupare bună cu formaţia chimistă, căreia i-a oferit pe tavă golul de 1-0. Armata a fost cu noi în minutul 59. Creangă a executat un corner, mingea a ajuns în centrul careului de unde căpitanul oaspeţilor, Turcilă, precum un veritabil atacant al Oltchimului, a trimis imparabil în propria-i poartă. Vâlcenii au căpătat tupeu şi la doar un minut după această reuşită au dus scorul la 2-0. Dănuleţ, jucător care a prins gustul golului, a reuşit să fie decisiv pentru echipa vâlceană, după ce şi în etapa trecută a marcat golul victoriei Oltchimului. La 2-0 am crezut că s-a încheiat meciul, dar n-am scăpat de emoţii pe final. Oaspeţii n-au renunţat la joc, iar până la urmă au redus din handicap în urma unui penalti, după ce Creangă reuşise să-i surprindă cu un şut în plină transversală. S-a terminat 2-1 pentru FC Oltchim, care a încheiat meciul în superioritate numerică, un craiovean fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Stoica, Bărbuţ, Moldoveanu, Oanţă, Răcăreanu, Creangă, Marinescu, Preda, Smedescu, C. Popescu. A mai jucat Dănuleţ. 

Premieră!
Au răsturnat corabia ancorată de Vrăjitoare(a)!
* „chimiştii” au reuşit să obţină prima victorie din acest campionat în deplasare

Intermediara de marţi, 17 noiembrie, a fost cu noroc pentru FC Oltchim, care-a reuşit, pentru prima dată în acest campionat, să se întoarcă cu toate cele trei puncte din deplasare. „Chimiştii” au obţinut victoria la Corabia, pe terenul Progresului, o echipă obişnuită  pe teren propriu să obţină victorii categorice. De această dată, însă, Progresul n-a mai impresionat, „chimiştii” răsturnând „corabia” condusă de Vrăjitoarea. Fostul fotbalist de Liga I, actualmente antrenor-jucător la Progresul, n-a reuşit să-şi conducă echipa spre victorie şi de această dată. Vrăjitoarea a marcat în poarta lui „Ţeţe” Vlădoi, dar cu o floare nu se poate face primăvară. E nevoie de un joc colectiv, lucru care s-a întâmplat în acest meci cu Oltchimul. Vâlcenii au scăpat de frustrări, reuşind acum să producă surpriza. Au atenţionat gazdele că vor avea un meci greu încă din primele minute, când Ovidiu Creangă a încercat un şut la vinclu din lovitură liberă. Mingea s-a oprit în bară atunci, însă până la urmă a ajuns şi în plasă, Dan Bărbuţ reuşind deschiderea scorului. Bucuria „chimiştilor” n-a durat prea mult, cu doar un minut înainte de pauză, gazdele restabilind egalitatea la 1-1. Meciul şi-a continuat cursul, s-a jucat „care pe care”, iar în minutul 73 s-a făcut diferenţa. Dănuleţ a adus-o pe FC Oltchim din nou în avantaj, vâlcenii au închis apoi jocul, au fost salvaţi şi de intervenţiile bune ale lui Vlădoi şi la final s-au putut bucura pentru prima victorie din deplasare. 

Finalul turului de campionat 

Partida cu Armata Craiova a fost ultima din acest an susţinută de FC Oltchim pe teren propriu. În etapa cu numărul 17, ultima a turului de campionat, „chimiştii” vor juca în deplasare, la Tg. Cărbuneşti, cu Ralbex Turcineşti. Echipa gorjeană vine după un 5-0 sec pe terenul Juventusului Bascov şi-şi doreşte să încheie prima parte a campionatului clasată în prima jumătate a clasamentului seriei a IV-a. Mizând pe dorinţa „chimiştilor” de a intra în vacanţă liniştiţi, ne aşteptăm ca Ralbex să nu reuşească să-şi îndeplinească obiectivul. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button