Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga III

Antrenamente, timp de o lună şi jumătate

* FC Oltchim şi-a reluat pregătirile pe 5 iulie, iar noul sezon de Liga a III-a debutează, se pare, pe 20 august

Schimbările survenite la nivelul lotului şi băncii tehnice au determinat conducerea grupării FC Oltchim să stabilească un program strict pentru această vară. La intrarea în vacanţă nu se ştia faptul că noul sezon de Liga a III-a va debuta abia spre sfârşitul lunii august, astfel că s-a decis ca reunirea lotului să aibă loc pe 5 iulie. Cu alte cuvinte, chimiştii au la dispoziţie aproximativ o lună şi jumătate pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică. Reacomodarea cu efortul s-a făcut treptat, astfel că acum antrenorul Lucian Catargiu îşi permite să-şi forţeze elevii pentru ca aceştia să ajungă în scurt timp la un nivel de pregătire ridicat. Nu l-a împiedicat să-şi pună în aplicare programul nici măcar căldura excesivă din ultimele zile. „Chimiştii” merg la antrenamente de luni până vineri, sâmbăta sunt programate jocuri-şcoală, singura zi liberă fiind duminica. Programul urmează să sufere modificări, în sensul că vor urma câte două antrenamente pe zi, o dată cu intrarea FC Oltchim în noua ediţie a Cupei României. Din câte se pare, Marinescu şi compania vor întâlni în faza următoare a acestei competiţii o echipă vâlceană, pe Damila Măciuca, formaţie care în week-end a reuşit să realizeze surpriza, trecând peste Ghecon Lăpuşata. Meciul urmează să aibă loc pe 31 iulie, cel mai probabil pe terenul formaţiei lui Dan Niţu, adică la Măciuca. Preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu, nici nu concepe să piardă în prima fază, obiectivul pentru această competiţie, fiind, la fel ca şi în anii trecuţi, aducerea unei echipe de Liga I la Vâlcea. „Obiectivele pentru noul sezon sunt clare. Ne dorim să terminăm campionatul Ligii a III-a pe primul loc, iar în Cupă să ajungem în situaţia de a aduce o echipă de Liga I pe terenul Oltchimului. Nu contează cu cine jucăm primul meci. Damila sau Ghecon, pentru mine e acelaşi lucru. Pot să-şi facă o echipă din două, o selecţionată Damila-Ghecon şi să joace cu FC Oltchim. Oricum ar fi, eu îmi doresc victoria”, a afirmat Mihai Diculoiu.

Marian Mătăsaru şi Andrei Fistogeanu, în probe la gruparea chimistă

Lucian Catargiu a început o nouă experienţă pe banca Oltchimului fără a avea prea multe „ustensile” la îndemână. S-a renunţat la jucătorii cu experienţă, iar o parte dintre juniori sunt pe picior de plecare. Lotul e destul de subţire, însă conducere doreşte să se mizeze, mult mai mult decât până acum, pe juniori. Sunt acceptaţi şi jucători din afara clubului, dar care să se încadreze în profilul stabilit: serioşi, tineri, de perspectivă. Deocamdată, se află în probe la FC Oltchim, Marian Mătăsaru, jucător care a evoluat ultima dată la Posada Perişani şi Andrei Fistogeanu, care a activat pentru formaţia primarului Dan Săraru, AS Şirineasa. Din câte se pare, venise în probe la FC Oltchim şi portarul Albici (de la Experti Popeşti), dar până la urmă acesta s-ar fi înregimentat la Ghecon. Altfel, FC Oltchim încă mai aşteaptă să testeze jucători din afara clubului. Cei care consideră că se încadrează în cerinţele impuse de conducătorii echipei de Liga a III-a, pot veni pentru a da probe la gruparea chimistă.

Smedescu vrea Gloria din Buzău

La capitolul plecări se încadrează şi Graţian Smedescu. Jucătorul a mai avut în trecut tentative de a părăsi gruparea „chimistă”, însă acum se pare că nu va mai da înapoi. A plecat pentru a da probe de joc la Gloria Buzău. Dacă nu se va concretiza transferul la această echipă, Graţian îşi poate căuta un alt angajament. „Pe Smedescu îl vom lăsa să plece. Ştiu că merge la facultate la Bucureşti şi probabil îşi va găsi o echipă din zonă”, a precizat Mihai Diculoiu cu privire la situaţia fotbalistului.

Despoiu a plecat, Moldoveanu e din nou accidentat

Alături de Smedescu, un alt jucător pe care s-a pus baza în sezonul trecut este şi Ştefan Despoiu. Acesta nu s-a mai prezentat la reunirea formaţiei chimiste, însă, din câte se pare, va evolua tot la Liga a III-a şi tot pentru o grupare vâlceană. Ghecon Lăpuşata se va baza, începând cu noul campionat, pe serviciile jucătorului format de FC Băbeni. Altfel, în această perioadă nu se încadrează în programul normal de pregătire al formaţiei chimiste nici Cătălin Moldoveanu. Abia revenit după o accidentare, Moldoveanu „s-a rupt” din nou după doar câteva antrenamente. Astfel, contractul jucătorului cu FC Oltchim a devenit incert. Preşedintele clubului chimist, Mihai Diculoiu, a atenţionat că s-ar putea renunţa la serviciile lui Moldoveanu. „Dacă nu se recuperează într-o lună, Moldoveanu ar putea părăsi echipa. El nu-şi dă interesul să se refacă. Are vreo şase luni de când stă pe tuşă”, a spus liderul de sindicat de la SC Oltchim SA.

Patru juniori ar putea ajunge la Liberty Salonta

FC Oltchim nu se mai poate baza nici pe juniori. Patru dintre ei au anunţat că merg să dea probe de joc la Liberty Salonta, o grupare cunoscută pe plan naţional datorită investiţiilor făcute în tinerii fotbalişti. Pe 19 iulie a avut loc o acţiune de selecţie la Salonta, la care au participat Borţa, Neacşu, Marinescu şi Zărnescu (ultimii doi, portari în cadrul FC Oltchim). Alături de aceştia, situaţia altor patru tineri jucători este incertă. Amza, Smeadă, Tomescu şi Răcăreanu au terminat liceul şi este posibil să meargă la facultate într-un alt oraş. Deocamdată, nu au anunţat clubul cu privire la intenţiile lor.

Ungureanu, antrenor cu portarii

Marian Ungureanu a semnat cu FC Oltchim la puţin timp distanţă după ce echipa de handbal feminin, campioană a României şi acum finalista Ligii Campionilor, CS Oltchim Rm. Vâlcea şi-a asigurat serviciile soţiei sale, Paula Rădulescu. Marian Ungureanu n-a prea avut, însă, ocazia să-şi demonstreze valoarea ca portar de fotbal, mai întâi pentru că între buturile formaţiei chimiste a fost preferat „Ţeţe” „Vlădoi”, dar şi din cauza unei intervenţii chirurgicale pe care a suferit-o în urmă cu aproximativ şase luni. Între timp s-au schimbat, însă, multe la FC Oltchim, astfel că acum s-au ivit pentru el noi oportunităţi. „Ungureanu încearcă să-şi revină după operaţia suferită. Dacă se va recupera, putem miza pe el. Nu mă aşteptam să-l văd la reunire. Venirea lui mi-a căzut extraordinar de bine. E un băiat de excepţie şi mă ajută foarte mult la antrenamente. Se ocupă de portari, de pregătirea lor”, ne-a informat Lucian Catargiu, antrenorul FC Oltchim. Altfel, tot de la tehnicianul chimist am aflat că Marian Ungureanu îşi doreşte ca din toamnă să urmeze cursurile şcolii de antrenori, astfel că perioada aceasta de vară pe care o petrece alături de FC Oltchim îi prinde bine şi lui. Are posibilitatea să se antreneze şi să încerce să revină în circuit, dar şi să experimenteze ca antrenor cu portarii.

Amical cu CSM Slatina

Antrenorul Lucian Catargiu are în program, pe lângă antrenamente şi susţinerea mai multor meciuri amicale. „Sunt mulţi jucători tineri, noi, care trebuie să se integreze în echipă. Sunt multe probleme de rezolvat şi tocmai de aceea îmi doresc cât mai multe meciuri amicale”, a afirmat tehnicianul chimist. Altfel, FC Oltchim şi-a stabilit deja prima întâlnire amicală din perioada verii. Proaspăt promovată în cel de-al treilea eşalon, CSM Slatina va efectua în perioada următoare un cantonament într-una dintre staţiunile vâlcene, în programul de pregătire fiind inclus şi un amical cu FC Oltchim. Fusese stabilit ca acesta să aibă loc pe 28 iulie, însă este posibil ca data desfăşurării partidei să fie schimbată. Asta pentru că pe 31 iulie este programată o nouă etapă de Cupa României, atât FC Oltchim, cât şi CSM Slatina urmând a intra în competiţie.
Altfel, pe lângă întâlnirea cu CSM Slatina, FC Oltchim îşi doreşte, ca de fiecare dată în perioada de pregătire, să-şi mai măsoare forţele şi cu CSM Rm. Vâlcea. Antrenorul Catargiu vrea două meciuri amicale cu echipa din Zăvoi, însă deocamdată nu s-a stabilit data desfăşurării acestor dueluri.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button