Acasă Liga II Andrei Iana a semnat cu o echipă care îşi propune promovarea în...

Andrei Iana a semnat cu o echipă care îşi propune promovarea în Liga I. A debutat pentru noua formaţie într-un meci contra FCSB

441
0

Deşi cea mai mare parte a copilăriei şi adolescenţei şi-a petrecut-o pe terenul de fotbal, la meciuri, prin cantonamente, la acţiunile loturilor naţionale, tânărul fotbalist vâlcean Andrei Iana a reuşit să facă faţă cerinţelor şi la şcoală. Astfel, a absolvit liceul, iar zilele trecute şi-a făcut părinţii fericiţi după ce au fost afişate şi rezultatele la Bacalaureat. Andrei a trecut cu bine peste examenul maturităţii, a fost declarat Admis. Nu vrea să se oprească aici. Îşi va continua studiile. Va urma cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, de la Craiova.

Și în plan fotbalistic au apărut noutăţi. Iana s-a despărţit de CSM Slatina. A debutat deja pentru noua echipă. Andrei va juca pentru FC Buzău, în Liga a II-a. Formaţia pregătită de Cristi Pustai are drept obiectiv clasarea pe unul din primele şase locuri. Cu alte cuvinte accederea în play-off-ul eşalonului secund, apoi va încerca promovarea în Liga I. Fotbalistul vâlcean a îmbrăcat tricoul noii echipe în amicalul pe care aceasta l-a disputat vineri, 9 iulie, contra vicecampioanei României din Liga I, FCSB, echipă în curtea căreia Iana s-a aflat la un moment dat. FC Buzău a fost egala roş-albaştrilor timp de 45 de minute (1-1). Pe final de partidă echilibrul s-a rupt, iar formaţia mai experimentată a câştigat duelul clar, cu 5-1. FC Buzău a mai disputat un singur meci de verificare înainte de disputa cu FCSB, cu Astra, pe care l-a câştigat cu 4-1.