Liga Nationala

Alice pentru Viborg

* Valentina Ardean a revenit pe teren după o absenţă de cinci luni, mai precis după 171 de zile * extrema vâlceană a evoluat ultima oară pentru Oltchim pe 1 noiembrie, în meciul cu Zvezda Zvenigorod din Sala Traian

Oltchim Rm. Vâlcea a reuşit să recupereze o piesă de bază pentru duelul cu Viborg HK, care va avea loc în prima jumătate a lunii mai. Extrema Valentina Ardean s-a recuperat mai repede decât preconizau medicii şi ar putea fi aruncată în luptă de antrenorul Radu Voina în cele două meciuri din finala Ligii Campionilor. Accidentată grav (ruptură a ligamentelor încrucişate ale piciorului drept) în prima repriză a partidei cu Zvezda Zvenigorod din Sala Traian, care s-a disputat pe 1 noiembrie, Valentina Ardean a trebuit să suporte inclusiv o operaţie în Belgia, la clinica renumitului doctor Martens.
Deşi s-a spus iniţial că nu va reveni pe teren mai devreme de 1 iunie, iată că lucrurile au decurs mai bine decât s-a crezut, iar Valentina Ardean şi-a făcut reapariţia pe teren după doar cinci luni, mai precis după 171 de zile. Revenirea oficială s-a produs în minutul 17 al partidei cu CSM Cetate Deva, pe care formaţia vâlceană a disputat-o joi, 22 aprilie, în deplasare. Extrema a bifat în total 25 de minute în acest meci şi a marcat inclusiv 2 goluri pentru Oltchim, unul dintr-o aruncare de la 7 metri.

„Mulţumesc colegelor pentru că mi-au îndeplinit visul de a juca în finală”

„Sunt foarte bucuroasă pentru că pot juca handbal din nou. Am şi mai multe emoţii deoarece revenirea pe teren s-a produs în faţa publicului din Deva, care are un loc special în sufletul meu. Ştiu că e un moment pe care l-am aşteptat foarte mult, dar antrenorul Radu Voina mi-a spus să fiu calmă, să nu mă grăbesc şi să nu forţez. Sper că voi juca în finala Ligii Campionilor, însă este foarte important ca până atunci să strâng cât mai multe meciuri în picioare. Oricum, dacă voi evolua împotriva echipei Viborg, trebuie să le mulţumesc şi colegelor mele, care mi-au îndeplinit acest vis de a juca într-o finală de o asemenea anvergură. Împreună cu ele, vreau acum să câştigăm şi trofeul Ligii Campionilor”, s-a exprimat Valentina Ardean după revenire.
În acest sezon, extrema echipei vâlcene a disputat doar 2 meciuri pentru Oltchim în Liga Campionilor, cu Itxako Estella (în deplasare) şi cu Zvezda Zvenigorod (pe teren propriu), marcând 5 goluri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button