Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

Alarmă în Zăvoi: CSM a ajuns la a patra înfrângere consecutivă!

* trei dintre aceste eşecuri au avut loc în campionat

Aşa cum era de aşteptat, după plecările antrenorului Alin Artimon şi ale unor jucător nemulţumiţi de neplata salariilor, echipa de fotbal CSM Rm. Vâlcea face tot mai greu faţă rigorilor competiţiei. Vâlcenii se cocoţaseră pe un loc în prima jumătate a clasamentului, având o linişte aparentă ca urmare a celor două victorii la „masa verde” cu retrasele Drobeta Turnu Severin şi Jiul Petroşani. Profitând de acest „bonus”, vâlcenii şi-au verificat potenţialul în amicalul cu Petrolul Ploieşti. Au pierdut cu 5-2 şi au lăsat impresia unei echipe de Liga a III-a. Nici în următorul joc, oficial, la Arad, vâlcenii n-au contat. Bănăţenii, sperând la promovarea pe prima scenă fotbalistică a ţării, au avut emoţii doar la început, dar scorul de 4-1 cu care a pierdut CSM-ul ne scuteşte de prea multe comentarii. De discutat rămân, în schimb, ultimele două meciuri: „blatul” cu „U” Cluj-Napoca şi înfrângerea neputinţei de la Turda.

„Studenţii”, ajutaţi să „copieze”

„Examenul” susţinut de „studenţii” Universităţii Cluj-Napoca în Zăvoi a fost trecut în mod suspect de către oaspeţi cu scorul de 4-2. Circul a avut loc pe final, cu largul concurs al unor jucători vâlceni, dar şi cu sprijinul arbitrului tendenţios. Prima repriză a fost una plictisitoare, cu un 0-0 la pauză dat de lipsa ocaziilor clare de poartă. Apoi, imediat după reluare, Lucian Pârvu a deschis scorul surprins parcă de faptul că rămăsese singur cu portarul oaspeţilor. Ca să nu îngreuneze misiunea clujenilor, vâlcenii s-au întrecut în ocazii rarisime, arătând clar că, dacă vroiau să câştige, câştigau! Spun asta, pentru că e mai bine să-i credem blatişti, decât aşa de proşti. Exista riscul unui 2-0 pentru CSM, după atâtea ocazii ratate, aşa că şi-a intrat în rol Rusandu, portarul pe care doar un antrenor complice la măgăriile lui l-ar mai băga în poartă până la finalul campionatului. Denumit de către un site de sport drept Rusand”U”, portarul „clujean” al CSM-ului a scăpat mingea din mână în faţa lui Lecic, acesta restabilind egalitatea. Moreira ne-a făcut să credem pentru o clipă că gafa lui Rusandu n-a fost intenţionată, brazilianul pasând ideal pentru Curtuiuş, acesta din urmă readucând CSM-ul în avantaj: 2-1. Brazilianul şi-a reparat „greşeala” de a susţine aducerea CSM-ului în avantaj, astfel că imediat a făcut un fault uşor în suprafaţa de pedeapsă proprie şi arbitrul a dictat penalty la o fază la care oricare alţi zece arbitrii ar fi lăsat jocul să continue.
Comic a fost Mihăiţă Deaconescu: el ori n-a văzut „blatul” colegilor (neputinţa lor), ori a vrut să iasă de pe teren pentru a le uşura misiunea. Mai există şi varianta exasperării lui Miţă faţă de deciziile tendenţioase ale arbitrului. Ori, dacă asta l-a înfuriat de a sărit la gâtul arbitrului, atunci reacţia sa este explicabilă!
„U” Cluj-Napoca a egalat din nou, cu largul concurs al arbitrului şi ajutaţi parcă de vâlceni, iar ceea ce spuneau toţi pariorii din tribună („e meci de 2 solist!”) s-a întâmplat la final: Lecic a trecut printr-o apărare rarefiată, debusolată şi visătoare a CSM-ului, înscriind pentru 2-3, cu toată opoziţia inexistentă a portarului Rusandu.
În faţa finanţatorului Florian Walter de la „U” Cluj-Napoca a fost parcă o întrecere între arbitrul Mugurel Vădan şi jucătorii vâlceni pentru titlul de „cine-i ajută pe oaspeţi să câştige”. Ult5imul cuvânt l-a avut arbitrul, el dictând din nou un penalti în favoarea oaspeţilor pentru ca scorul să fie 2-4, să pară o victorie clară, nu un „blat ordinar” de 2-3 după ce gazdele au condus de două ori!

Excursie la Turda, cu vizitarea stadionului

Bolnavi de scenarită, speram ca CSM-ul să-şi recupereze punctele de la Arieşul. Prea des s-a întâmplat ca o echipă învinsă suspect de „U” Cluj-Napoca să-şi recupereze apoi, în meciul următor, punctele puse-n joc. Ultimul exemplu: Dacia Mioveni. Argeşenii au condus pe „U” cu 1-0 şi au pierdut cu 2-1. În runda următoare aceştia au luat trei puncte din disputa cu ceilalţi clujeni de Liga a II-a, de la Turda.
Ei bine, după eşecul cu „U” Cluj-Napoca, CSM-ul a avut parte de un sfârşit de săptămână plăcut. Pentru că Federaţia i-a programat să joace la Turda, elevii antrenaţi de Dumitru Teleşpan au făcut o excursie în Ardeal, au vizitat stadionul din Turda, au asistat cu apatie la un joc de fotbal în care ei chiar au fost pe teren, iar la final au văzut bucuria gazdelor pentru un italienesc 1-0 dătător de speranţe la Arieşul. Aşa s-a încheiat o săptămână frumoasă pentru clujeni, cele două echipe din Ardeal obţinând maximum de puncte din meciurile programate în retur contra CSM-ului.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button