Social

Acţiuni în şcoli, organizate de D.A. Olt cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Dobrisan DorinÎn fiecare an, pe data de 22 martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, iniţiativă apărută după 1992, anul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, de la Rio de Janeiro.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu este instituţia sub egida căreia sunt organizate în lumea întreagă acţiuni de celebrare a acestui eveniment. În 2010, tema Zilei Mondiale a Apei „Clean Water for a Healthy World” („Apă curată pentru o lume sănătoasă”) are ca scop principal creşterea conştientizării şi a informării în ceea ce priveşte calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă. Cu acest prilej, Direcţia Apelor Olt, instituţie condusă de Dorin Dobrişan, organizează în şcoli diverse acţiuni educative, care să aibă tematica Zilei Mondiale a Apei. „Cele mai bune desene şi compuneri ale copiilor se vor face cunoscute, putând fi vizitate în laboratorul de calitate a apei din sediului instituţiei noastre”, ne-a declarat Mihaela Coca, purtător de cuvânt al D.A. Olt. De asemenea, ziua de 22 martie reprezintă o ocazie unică prin care se poate pune accent pe importanţa deosebită a apei în menţinerea mediului şi dezvoltarea societăţilor umane.
Cu ocazia acestei sărbători, marţi, 16 martie, începând cu ora 11:00, D.A. Olt şi Şcoala Generală Nr. 10 din cartierul Ostroveni organizează o acţiune care constă în concursuri de compuneri, picturi pe sticlă, scenete, ghicitori, machete şi eseuri. „Principalele noastre obiective în ceea ce priveşte acţiunea pe care o vom realiza alături de Şcoala Nr. 10 sunt legate de conştientizarea importanţei menţinerii unui mediu sănătos pentru noi, dar şi pentru generaţiile viitoare şi realizarea unei educaţii în domeniul apelor, care să nu rămână doar la nivel teoretic. Elevii trebuie să înţeleagă faptul că apa este un element de importanţă vitală în menţinerea mediului şi dezvoltarea societăţilor umane”, a conchis Mihaela Coca. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button