Administratie

Oraşul Berbeşti, în febra alegerilor

Turul 2 de scrutin se anunţă a fi unul de foc în localitatea Berbeşti. Bătălia pentru primărie se dă între social-democratul Dumitru Gioga şi liberalul Vintilă Chelcea. Deşi Gioga a pornit ca favorit clar în lupta pentru primărie, nu este admis să apară ceva surprize la finele alegerilor, deoarece liberalii şi-au mobilizat suficient de bine segmentul electoral. Ştefan Aurel, exclus din primul tur, fiind al treilea în clasament, s-a declarat extrem de mulţumit de noua componenţa a Consiliului Local. „Avem cel mai bun Consiliu Local din ultimii ani. Sunt şapte intelectuali, dedicaţi trup şi suflet dezvoltării urbanistice. Nu a existat niciodată în Berbeşti un colectiv de consilieri atât de dedicat şi competent cum este cel actual. La mine a fost praf, o hărmălaie totală. Acum am încrederea că proiectele mele vor fi puse în practică”, ne spune încrezător în viitorul oraşului, primarul Ştefan Aurel.

Reamintim cititorilor că cei mai mulţi consilieri provin de la PSD – 4, urmat de PNL şi Partidul Verde – 3 de fiecare şi PDL şi PC câte doi, iar de la independenţi, unul. Cu siguranţă că prezenţa numeroasă a „verzilor” în consiliul de administraţie este justificată în mare măsură şi de Exploatarea Minieră Berbeşti, care a fost acuzată de a fi distrsu tot ceea ce ţine de infrastructură, spaţii verzi şi nu numai.
Fiind întrebat către cine îşi va îndrepta susţinerea dintre cei doi concurenţi la şefia pentru Berbeşti, actualul primar Ştefan Aurel a răspuns scurt: „Către populaţie şi numai către ea”. Deşi a ieşit din bătălia pentru primărie, Aurel Ştefan rămâne un învingător şi îşi va exercita exemplar în continuare atribuţiile. „Sunt consilier şi ştiu ce am de făcut. Îmi voi exercita în continuare prerogativele şi voi fi permanent aproape de toţi cetăţenii”.
Este posibil ca, după alegeri, să fie realizată un fel de rocadă la nivelul primăriei, prin care Dumitru Gioga să devină primar, iar Aurel Ştefan viceprimar. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button