Politica

Campanie murdară la Popeşti

• contracandidatul lui Şerban a apelat la minciuni pentru a câştiga voturi

Pentru mulţi vâlceni, a fost o surpriză faptul că, pe 1 iunie, în primul tur de scrutin al alegerilor locale, primarul comunei Popeşti, Constantin Şerban, nu a reuşit să-i adjudece un nou mandat. Deşi realizările sale au fost remarcate inclusiv de premierul Călin Popescu-Tăriceanu în timpul scurtei vizite la Popeşti, Şerban a constatat că nu beneficiază de sprijinul întregii comunităţi, aşa cum se aştepta. Principala cauză: o amplă campanie de discreditare împotriva sa, pusă în scenă de contracandidatul ţărănist, Alin Gheorghe Popescu, până de curând secretar în cadrul primăriei Popeşti. Din câte se pare, pentru că nu a găsit altă soluţie pentru a câştiga voturile electoratului, ţărănistul a trecut la dezinformarea oamenilor din comună.

A împrăştiat în sat manifeste care conţin două fotografii ale unor vile din Băile Olăneşti, susţinând că sunt proprietăţile lui Costel Şerban, sub care a scris: „AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! VILA ŞERBAN – BĂILE OLĂNEŞTI”. În realitate, cele două case ce apar în manifestul împrăştiat prin comună de Alin Gheorghe Popescu au cu totul alţi proprietari, care n-au nici o legătură cu Şerban. Una este a lui Bebe Ganea, iar cealaltă a familiei Zmărăndescu. De altfel, Ganea este chiar hotărât să-l acţioneze în judecată pe cel care i-a filmat vila şi-a afişat-o pe gardurile din Popeşti. „A lipit acest manifest în toată comuna, pe afişul electoral al primarului Şerban, sperând astfel să-i scadă acestuia din credibilitate. Lucru care deocamdată i-a reuşit, însă oamenii sunt hotărâţi să taxeze demagogia ţărănistului în cel de-al doilea tur de scrutin din 15 iunie”, spun oamenii din Popeşti.
În plus, reprezentantul PNŢCD se pare că a tipărit tot felul de mesaje anti-Şerban. „Dau o capră pentru un vot”, „Bere şi mici pentru un vot” sau „Haine vechi pentru un vot” sunt doar câteva dintre aberaţiile „semnate” fals cu numele primarului Constantin Şerban pe care – conform oamenilor din Popeşti – Alin Gheorghe Popescu le-a pus în circulaţie.

Primarul nu l-a dat afară pe secretar

„Am muncit foarte mult cât am fost la primărie, toată lumea ştie acest lucru şi sunt foarte dezamăgit de toate aceste mârşăvii la care s-a pretat contracandidatul ţărănist! Este o campanie murdară împotriva mea, clădită numai pe minciuni. E uşor să obţii voturi fără să faci nimic, doar să denigrezi! Popescu nici nu se poate impune altfel în faţa oamenilor, pentru că nu dispune de un program electoral viabil, de fapt nici nu are aşa ceva. A umblat prin comună doar cu poza familiei şi-o icoană pentru a-i sensibiliza pe cetăţeni”, mai spune Şerban. „Îşi face campanie pe minciuni. I-a păcălit pe toţi cu nişte afişe false. Umblă cu icoana după el şi susţine că primarul l-a dat afară de la serviciu şi i-a pus pe oameni să jure că-l votează. Mulţi au căzut astfel în capcanele sale!”, ne-a confirmat un locuitor din comună, sub protecţia anonimatului.
Şerban a plasat pe un panou, la intrarea în primărie, pentru toţi cei care doresc să afle adevărul, copiile cererilor semnate de fostul secretar Alin Gheorghe Popescu, în care acesta anunţă că intră în concediu, iar apoi că îşi dă demisia pentru a candida ca primar la Popeşti. „Domnule primar, subsemnatul Popescu Gheorghe Alin, secretar al comunei Popeşti, judeţul Vâlcea, solicit acordarea şi efectuarea concediului de odihnă începând cu data de 1 aprilie 2008”, a scris ţărănistul în cererea depusă pe 31 martie 2008, cu numărul de înregistrare 1336. Ulterior, prin cererea nr. 1669, din 18 aprilie 2008, candidatul PNŢCD solicita personal încetarea raporturilor de serviciu: „Domnule primar, subsemnatul Popescu Gheorghe Alin, secretar al comunei Popeşti, judeţul Vâlcea, solicit încetarea raporturilor de serviciu pentru a participa la alegerile locale din data de 1 iunie 2008”.
De altfel, secretarul nu a fost dat afară de nimeni, cum fals s-a plâns, el fiind nevoit să-şi dea demisia în preajma alegerilor, conform legii funcţionarilor publici. În articolul 34, aliniatul 3 din actul normativ, se spune clar: „Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”.

Şerban a vrut să renunţe

Din cauza minciunilor la care ţărănistul s-ar fi pretat, Şerban nici nu a mai vrut să audă două zile de primărie, fiind pe cale să renunţe la competiţie datorită campaniei murdare pornită împotriva sa: „N-am crezut că se poate recurge la aşa ceva! Nu m-am gândit că un om pe care l-am ajutat foarte mult se poate preta la asemenea mârşăvii. Oamenii şi-au dat deja seama ce a încercat să facă fostul secretar al comunei şi au înţeles că toată această campanie de discreditare a fost bazată numai pe lucruri neadevărate, pe minciuni sfruntate. Tocmai de aceea, am încredere că-n turul al doilea de scrutin alegătorii îl vor pedepsi pe acest om fără scrupule!”, a spus Şerban supărat, iar apoi a adăugat: „Sincer, nu cred că se poate întâmpla altfel pentru că ştiu pe ce mă bazez. Nu cred că există o comună mai frumoasă decât a noastră! Aşa cum nu cred că oamenii pot crede minciunile unei persoane în loc de a vedea ce s-a făcut bun la Popeşti! Am făcut tot ce se putea face!”.
Renovarea sediului primăriei, finalizarea alimentării cu apă a gospodăriilor, asfaltările efectuate pe drumurile din comună, extinderea reţelei de gaze, modernizarea terenului de fotbal, sunt doar câteva dintre realizările primarului Constantin Şerban. În curând, alte proiecte vor fi demarate: construcţia unei grădiniţe în satul Dăeşti, a unei săli de sport la Şcoala Dăeşti, canalizarea şi epurarea apelor menajere.
Faptele vorbesc aşadar în sprijinul lui Şerban, iar primarul a sperat că tot ce s-a făcut în comună ar trebui să-i convingă fără probleme pe alegători. Dar n-a fost deloc aşa, pentru că mulţi au picat în capcanele întinse de contracandidatul ţărănist Alin Gheorghe Popescu. „E total pe dinafară faţă de tot ce înseamnă administraţie. Spre exemplu, a venit cu promisiuni că va termina sediului primăriei, dar între timp nu doar că lucrările s-au încheiat, dar a avut loc şi inaugurarea, la care-a fost prezent inclusiv primul ministru al ţării, Călin Popescu-Tăriceanu, care-a fost încântat de comuna Popeşti şi care ne-a promis sprijin pentru ca această localitate să beneficieze în continuare de fonduri pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare sau care vor începe în perioada următoare”, a mai precizat Şerban.

„Ţărănistul nu e capabil să conducă o comună”

„Şerban a făcut totul pentru comună însă oamenii au fost înşelaţi de ţărănistul Popescu, care-a profitat din plin de credinţa acestora în Dumnezeu. Oamenii au fost minţiţi în cel mai josnic hal cu putinţă şi regretă acum că au crezut bazaconiile sale, susţinând la primărie un astfel de om, care s-a folosit de cele sfinte pentru a-i sensibiliza şi a-şi atrage voturi în favoarea sa. Pentru a repara lucrurile şi a nu da unui asemenea personaj şansa să distrugă comuna, toţi alegătorii sunt decişi să întoarcă acum armele împotriva ţărănistului Popescu”, ne-au mărturisit alţi oameni din Popeşti, dispuşi să nu-l lase pe Popescu să ajungă primar. „Cetăţenii care-l cunosc bine pe Alin Gheorghe Popescu ştiu că acesta nu este capabil să conducă o comună, din moment ce nici în propria ogradă nu ştie să-şi facă ordine. Are gunoiul cât casa în gospodărie. Parcă ar fi groapa de gunoi a comunei la el în curte. Păi aşa vrea să arate şi comuna în mandatul său?”, se întreabă susţinătorii lui Şerban.

Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!

În trecut, Alin Gheorghe Popescu, cel care-i împroaşcă acum numele primarului Şerban cu noroi, a beneficiat din plin de sprijinul edilului din Popeşti. „Era un simplu şofer când l-a adus Şerban ca secretar la primărie. Pe banii acestei instituţii a mers apoi la diferite cursuri, cu care se tot laudă acum. Şerban l-a ajutat mai mult decât ar fi trebuit”, şi-au adus aminte câţiva apropiaţi ai primarului din Popeşti.. „Nu cred că mai pot vreodată să ajut pe cineva aşa cum l-am ajutat pe omul acesta!”, recunoaşte însuşi Constantin Şerban, profund dezamăgit de acest Brutus ţărănist, în stare să-l „înjunghie” pe la spate! „S-a întâmplat astfel conform principiului «pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!». Puţină lume ştie însă că însuşi Aurel Vlădoiu, pe vremea când era prefect, i-a cerut primarului să-l dea afară pe secretar pentru că nu-şi îndeplinea sarcinile de serviciu”, mai spun susţinătorii lui Şerban. Lucrurile au luat între timp altă turnură, iar cel căruia Şerban i-a întins mereu o mână de ajutor a ajuns acum să-l discrediteze pe primar. Scopul: lupta pentru putere.

Fotbalul va avea de suferit dacă Şerban nu iese primar

În mod cert, un lucru este sigur dacă Şerban nu va câştiga alegerile din 15 iunie. Fotbalul nu ar mai avea aceeaşi susţinere din partea primăriei ca şi până acum, iar echipa Luncavăţul ar putea să dispară. „Ţărănistul Popescu nici nu ştie câţi jucători sunt într-o echipă, aşa că-n mod cert nu-l va mai interesa ce se va întâmpla cu Luncavăţul”, spune ferm unul dintre consilierii aleşi în noul Consiliu Local. În aceste condiţii, chiar şi baza sportivă la care Şerban a investit enorm în ultimul an ar putea să rămână în paragină.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button