Liga V

Oaspeţii au revenit de la 0-4

Saldi Cernişoara – ALX Port Vale Mateeşti   6-8
• fără cinci titulari, băieţii lui Relu Nica au fost aproape să piardă ruşinos

Până în minutul 35, gazdele au marcat de patru ori şi se părea că trupa lui Relu Nica, ALX Port Vale, va înregistra cea mai dureroasă înfrângere din campionat. Însă până la pauză, oaspeţii aveau să mai micşoreze din handicap şi să înscrie două goluri. Se pare că, până la urmă, au reuşit să se mobilizeze mai bine şi să întoarcă rezultatul. La fluierul final al arbitrului de centru, scorul avea să fie 8-6 pentru principala grupare din Mateeşti. Astfel, penultima clasată, Saldi Cernişoara  – cu doar 14 puncte la activ – a fost pe punctul de a produce surpriza campionatului, dar Relu Nica şi compania nu le-au creat concesii oponenţilor şi au remontat diferenţa „de pe tabelă”.

Pentru oaspeţi au marcat Bădiţoiu – 3 goluri, Petrescu şi Mogoşanu – câte două de fiecare, şi Relu Nica, unul. “Am evoluat pe un teren incredibil de prost, iar echipa adversă s-a grupat foarte bine în defensivă, fapt ce ne-a îngreunat accesul spre poarta lor. Până la urmă ne-am revenit şi nu le-am oferit adversarilor plăcerea de a pleca cu cele trei puncte. Fiecare grupare în parte, când joacă împotriva noastră, are o plăcere imensă de a ne învinge şi de a-şi în palmares performanţa de a fi dispus în faţa liderului. Dar, cu toate acestea, cred că ne-am mobilizat destul de bine în acest campionat şi am făcut o figură foarte frumoasă. În pofida avantajului pe care l-am căpătat şi care ne-au creat un confort în privinţa promovării, nu am admis niciodată să jucăm fără seriozitate maximă. La primul an de la înfiinţare reuşim să promovăm, un lucru de-a dreptul fantastic”, ne-a spus Relu Nica.

Relu Nica şi compania, în căutare de noi coechipieri

Totuşi, activarea în Liga a IV-a nu poate fi comparată cu cea de la „Onoare”. Şi, în acest sens, Relu Nica a declarat că va analiza atent jucătorii de la grupările din seria lor, pentru a mai face câteva achiziţii solide pentru campionatul viitor. „În ultimele 4-5 etape am primit cele mai multe goluri din această ediţie de campionat, în mare parte şi datorită unei uşoare relaxări în tabăra noastră. În pofida faptului că s-a spus că seria în care activăm ar fi inferioară celorlalte patru existente, nu este deloc adevărat. Sunt echipe destul bune şi aici mă refer, în mod special, la primele şase. Deocamdată suntem cu gândul la campionatul viitor, pentru a face o figură frumoasă şi a nu activa din simplă formalitate”, ne-a mai declarat Relu Nica.

Fuziune între Port Vale şi Olteţul Alunu?

Totodată, patronii echipei din Mateeşti vizează pentru ediţia viitoare de campionat o potenţială fuziune între ei şi gruparea din Alunu, Olteţul, cu scopul explicit de a crea o formaţie redutabilă. „Avem în vedere pentru vara aceasta şi o unificare între gruparea noastră, şi cei de la Olteţul Alunu, pentru a crea o echipă mult mai competitivă. După cum se cunoaşte deja, în mare parte, jucătorii de la echipa noastră au activat la ALX Mateeşti şi au decis să se transfere la noi pentru că beneficiază de condiţii mai bune. Totodată, reprezentanţii de la Olteţul Alunu a luat în discuţie posibilitatea acestui aspect, pentru ca din campionatul viitor să activăm împreună în Liga a IV-a. Deocamdată nu este nimic stabilit, dar şansele de a ajunge la acest acord cu ei sunt destul de mari”, ne-a mai spus delegatul de la ALX Port Vale Mateeşti, Relu Nica.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button