Diverse

Juniorii de la CSM participă la turneul final al Cupei „Gheorghe Hagi”

Echipa de juniori născuţi în anul 1995 a Clubului Sportiv Municipal participă în aceste zile la faza finală a Cupei „Gheorghe Hagi” la fotbal, competiţie care se desfăşoară în perioada 26 mai-1 iunie, la Constanţa. Aşa cum se cunoaşte, tinerii fotbalişti pregătiţi de Cristi Lazăr au avut o comportare excelentă la turneul semifinal de la Câmpulung-Muscel (judeţul Argeş), acolo unde-au ocupat prima poziţie în clasament. Cele 16 echipe calificate în această fază vor fi împărţite iniţial în 4 grupe de câte patru echipe. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Ulterior, primele două clasate vor merge în sferturi, din această fază meciurile urmând a avea loc în sistem eliminatoriu.

Un fotbalist vâlcean, vedeta turneului?

Altfel, în afara micuţilor fotbalişti de la CSM Rm. Vâlcea, la Constanţa va mai fi prezent un vâlcean, Răzvan Popa, un tânăr jucător de reală perspectivă, care este legitimat în prezent la Steaua Bucureşti. Talentul lui Răzvan Popa este binecunoscut, acesta fiind  declarat nu demult cel mai bun fotbalist al fazei zonale de la Bucureşti. Antrenorul Dan Zguroiu, cel care l-a format pe Răzvan Popa la Vâlcea, este încrezător în posiblităţile micuţului şi speră că acesta va face o figură frumoasă la acest turneu final cu echipa la care activează acum, despre care spune că este de departe cea mai valoroasă. „Cred că Steaua e favorită, ştiu că antrenorii de acolo au făcut o selecţie foarte riguroasă, exclusiv cu scopul de a se impune în această competiţie”, a spus Zguroiu.

„Regele” suportă premiile pentru primele trei clasate

Premiile la Cupa „Gheorghe Hagi” sunt cât se poate de stimulative. Astfel, echipa care va încheia turneul pe locul 1 va beneficia de 14 zile de cantonament în ţară, precum şi de o deplasare la turneul final al Campionatului European care va începe pe 6 iunie. Locul 2 va beneficia de 10 zile de cantonament în ţară, iar locul 3 doar de 7 zile. Toate cheltuielile legate de aceste stagii centralizate de pregătire, precum şi deplasarea la Euro 2008 vor fi suportate financiar chiar de către Gheorghe Hagi, iniţiatorul acestei întreceri juvenile care-a captat atenţia întregii suflări fotbalistice din ţară.
 (Nicolae CIUCESCU)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button