Administratie

Primarul Constantin Oprea are mapa plină cu proiecte

• comuna Nicolae Bălcescu, într-o continuă modernizare

În cei patru ani de când este primar al comunei Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea a reuşit să transpună în fapte majoritatea proiectelor pe care le-a iniţiat, astfel încât această localitate arătă acum cu totul altfel decât în 2004. Tocmai de aceea, pe deplin convinşi de priceperea în administraţie a celui care conduce această comună, cetăţenii sunt decişi să-i acorde în continuare credit. „Obiectivul numărul 1 pe care l-am realizat a fost legat de modernizarea sediului primăriei. Acest lucru s-a concretizat în primul rând prin efectuarea următoarelor lucrări: schimbarea acoperişului, încălzirea instituţiei cu centrală termică, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie de aluminiu şi termopan, precum şi zugrăvirea atât a interiorului, cât şi a exteriorului.

În plus, a fost introdusă apa în primărie, s-a refăcut instalaţia electrică, s-au dotat birourile cu mobilier nou şi cu calculatoare noi, s-au modernizat grupurile sanitare din exterior, s-au construit alte două grupuri sanitare în interiorul instituţiei, pentru bărbaţi şi femei, a fost introdus Internetul, s-a făcut gard în faţă şi în lateral, în stânga şi-n dreapta primăriei”, spune Constantin Oprea.
„Cât priveşte lucrările de investiţii, al doilea obiectiv major pe care l-am avut de îndeplinit în aceşti ani a fost legat de modernizarea, reabilitarea şi întreţinerea şcolilor şi-a grădiniţelor. În acest sens, s-a reuşit igienizarea şi întreţinerea tuturor celor 9 grădiniţe şi şcoli din comună, s-au îmbunătăţit condiţiile de muncă ale personalului din toate instituţiile de acest gen din comună, s-au făcut parcuri distractive pentru copii, în curtea şcolilor, a grădiniţelor şi-a căminelor culturale. Tot astfel, a fost achiziţionat şi un microbuz pentru transportul elevilor, iar în plan se află acum achiziţionarea altui asemenea mijloc de transport”, a mai menţionat apoi primarul din comuna Nicolae Bălcescu.

Favorit pentru un nou mandat

După alegerile din această vară – în care porneşte fără îndoială din postura de favorit, cu un procent categoric, conform ultimelor sondaje efectuate – Constantin Oprea va adăuga realizărilor de până acum şi altele, la fel de importante pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor. Alimentarea cu apă a comunei, care beneficiază de fonduri SAPARD, proiect în care sunt cuprinşi nu mai puţin decât 35 de kilometri, din 9 sate (Rotărăşti, Valea Bălceasca, Linia Hanului, Corbi-Vale, Şerbăneasa, Predeşti, Valea Viei, Dosu Râului şi Pleşoiu), precum şi lucrarea de canalizare şi epurare a apelor menajere din aceleaşi sate, care însumează însă doar 26 de kilometri, vor fi finalizate cu siguranţă în 2008.
Altfel, Constantin Oprea ne-a mai informat că a fost întocmită deja documentaţia necesară şi s-au făcut demersurile pentru amenajarea şi asfaltarea a 23 de kilometri de drumuri comunale şi de interes local în Pleşoiu, Valea Viei, Şerbăneasa, Măzăraru, Gâltofani, Corbi-Vale, Măngureni, pentru amenajarea izlazurilor din comună, pentru construirea podului din punctul Comanca, peste râul Topolog, precum şi pentru repararea dispensarului uman Rotărăşti, astfel creându-se condiţii mai bune de muncă pentru personalul medical. „Mă străduiesc din răsputeri pentru a face cât mai multe investiţii în toate satele comunei, nefăcând nici o diferenţă între ele, aşa cum greşit, spun unii oameni răuvoitori. Pentru mine, toţi sunt cetăţeni ai comunei, toţi au drepturi egale şi toţi trebuie ajutaţi. Vreau să fiu sprijinit în continuare pentru a duce la îndeplinire ceea ce mi-am propus pentru binele tuturor locuitorilor. Ştiu că realizările de până acum sunt fără precedent, dar am încredere că şi în continuare voi reuşi să ridic gradul de confort al cetăţenilor comunei, să-i ajut cât pot de mult în problemele pe care le au”, a încheiat edilul din comuna Nicolae Bălcescu.

Primăria scoate la licitaţie serviciul de salubritate

Săptămâna viitoare, primăria Nicolae Bălcescu va publica pe site-ul www.licitatie.ro toate datele necesare privind concesionarea Serviciului de Salubrizare a comunei. Pe reţeaua web vor fi disponibile informaţii legate de obţinerea caietului de sarcini. Pentru mai multe amănunte, firmele interesate pot suna la numărul de telefon 0250-761.089.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button