Administratie

Primarul Năfliu şi vicele Udrea nu fac promisiuni deşarte

• realizările din perioada 2004-2008 îi recomandă pentru un nou mandat

Că echipa care conduce Galicea, formată din primarul Ion Năfiu şi viceprimarul Florea Udrea, este cea mai reuşită din istoria comunei, nu mai e pentru nimeni o noutate. Cei doi edili s-au completat reciproc, reuşind să facă în acest mandat mai mult decât s-ar fi aşteptat cineva, motiv pentru care galicenii nu mai suferă acum de complexul că locuiesc la ţară. Practic, nu sunt diferenţe prea mari faţă de condiţiile existente în oraş. Printre lucrările executate în beneficiul cetăţenilor se numără cele pentru alimentarea cu apă a localităţii, canalizare, amenajarea drumurilor, modernizarea şcolilor din localitate. În ciuda faptului că ne aflăm în plină campanie electorală, Năfliu şi Udrea preferă să se ocupe în continuare de proiectele demarate, fiind convinşi că pentru locuitorii din Galicea faptele contează mai mult decât promisiunile.

Astfel, în această perioadă se efectuează lucrări de amenajare a 33 kilometri drumuri săteşti şi agricole; de reabilitare a şcolii Bratia Deal, rămasă ultima dintre şcolile propuse pentru modernizare, lucrare în valoare de 2,5 miliarde de lei; în satul Cocoru se pregăteşte cofrajul pentru turnarea planşeului de aproximativ 500 de metri pătraţi, suprafaţă construibilă pentru şcoală nouă; în satul Teiu sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare a şcolii; sunt continuate lucrările la podul peste gârla Teianca; cu angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cu cei de pe Legea 115, în număr de 15, se efectuează lucrări de igienizare a localităţii prin amenajarea rigolelor, a drumurilor, cosirea vegetaţiei pe islazuri. Totodată, să mai amintim că în aceste zile s-a reuşit mărirea bazinului la fântâna din incinta căminului cultural, astfel că s-a putut da drumul şi apei pentru şcoală.

Spectacol la Căminul Cultural din Galicea

Cetăţenii din Galicea vor afla, însă, mai multe despre cele realizate de primarul Năfliu şi proiectele pe care le vizează pentru următorii ani, duminică 18 mai. Toţi locuitorii comunei sunt invitaţi, începând cu ora 16.00, să participe la spectacolul organizat de Năfliu şi Udrea la Căminul Cultural, la care vor asigura buna dispoziţie renumiţi artişti de muzică populară, precum şi cele două coruri din localitate, „Vocea Topologului” şi „Glasul Brătienilor”, coordonate de „un om cu suflet mare”, după cum l-a caracterizat Năfliu pe preotul Ion Tiţu. În cadrul sărbătorii „Hora satului” care se va juca cu această ocazie, primarul va ţine şi un discurs de final de mandat. În altă ordine de idei, să mai spunem că în aceste zile a apărut şi numărul 2 al revistei „Viaţa Galicenilor” care cuprinde informaţii utile pentru toţi cetăţenii din localitate. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button