Liga III

Au ajuns pe podium

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Rova Roşiori 2-0 (0-0)

Puţini au fost cei care i-au dat şanse lui Robert Olaru de a rezista ca antrenor al Oltchim-ului. Au considerat decizia luată de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Diculoiu, ca fiind una pripită, poate chiar deplasată, care n-ar avea fundamente logice. Însă timpul a demonstrat că liderul de sindicat de la Oltchim nu s-a înşelat când a dat echipa pe mâna unor jucători ca Olaru şi Vlădoi. Împreună cu ceilalţi colegii ai lor, aceştia au reuşit să obţină ce şi-au propus: un joc bun care să le aducă şi rezultatele dorite. Înaintea etapei de marţi, 6 mai, erau optimişti.

Sperau să obţină victoria, însă nu s-au hazardat să dea pronosticuri. Exista o şansă de a ajunge în urma disputării etapei pe locul 3, însă pe lângă victorie, mai aveau nevoie şi de puţin noroc pentru ca Alro Slatina să se încurce în deplasarea de la Turnu Măgurele, cu Turris, ceea ce era puţin probabil. Lucrurile au mers, însă, cum nu se putea mai bine pentru vâlceni. Pe lângă faptul că au reuşit să învingă formaţia de pe locul 3, Rova Roşiori, şi Alro a greşit în această rundă, plecând învinsă de la Tr. Măgurele. Astfel, Oltchim-ul a ajuns pe podium. Nu, însă, fără efort. A avut un meci greu cu Rova, în care se putea întâmpla orice. „Chimiştii” au prins, însă, o zi bună şi, după cum a apreciat chiar şi antrenorul Olaru, au făcut cel mai bun meci al lor din ultima perioadă. Au ajuns des în faţa porţii adverse, au avut ocazii mai multe decât adversarii şi într-un târziu au venit şi golurile. Primul a fost marcat de „balaurul” Cumpănaşu, în minutul 50. Din corner mingea a ajuns la Bărbuţ care-a deviat-o în bară. Balonul a revenit în teren şi Cumpănaşu şi-a trecut în cont cea de-a doua reuşită în tricoul Oltchim-ului. Preda, Nicorici, Creangă, Olaru, au trecut şi ei pe lângă gol, însă mai noros a fost Marinescu, golgheterul descoperit de gruparea vâlceană pentru acest campionat. Antrenorul din teren, Olaru, i-a pasat lui Marinescu pentru golul de 2-0 marcat în minutul 70 al meciului. Tabela a rămas neschimbată până la final, astfel că Oltchim-ul a ajuns pe podium. La final, vâlcenii au fost felicitaţi de adversarii care le-au recunoscut superioritatea şi au ajuns la concluzia că Oltchim-ul chiar merită locul 3.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Bărbuţ, Cumpănaşu, Stoica, Diculoiu, Iordache, Olaru, Creangă, Marinescu, Smedescu, Preda. Au mai jucat: Nicorici, Pană, Nuţu, Amza.

FC 2005 II Piteşti – Oltchim Rm Vâlcea
Ultima deplasare, în „Trivale”

La sfârşitul acestei săptămâni vâlcenii de la FC Oltchim vor face ultima deplasare din acest sezon. Vineri, 9 mai, urmează să întâlnească pe terenul 2 din Trivale, la Piteşti, pe FC Argeş II. Partida va fi mai importantă pentru „chimişti” care trebuie acum să-şi apere locul 3 obţinut după intermediara de marţi, mai ales că acesta le-ar putea aduce o primă specială înaintea vacanţei. Gazdele joacă fără presiune, singurul motiv pentru care piteştenii ar trebui să forţeze fiind acela de a se evidenţia în faţa antrenorilor de la prima echipă a clubului. La echipa a doua există o luptă continuă între jucători pentru un loc în lotul proaspăt promovatei în Liga I, FC Argeş. Singurul jucător care va absenta din formaţia noastră este Stoica, învoit de Olaru pentru a-şi rezolva nişte probleme personale. În rest, întreg lotul îi stă la dispoziţie.
Partida va fi arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Dan Botescu. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Constantin Petre şi Mihai Mustaţă (toţi din Bucureşti). Rezervă: Cristian Florescu (Bucureşti). Observator: Vasile Angheloiu (Bucureşti). 

Cu Building, Cumpănaşu a jucat în stare de suspendare

Singura echipă de Liga a III-a care ne reprezintă judeţul în acest eşalon, FC Oltchim Rm. Vâlcea, a ajuns marţi, 6 mai, pe biroul Comisiei de Disciplină a FRF. Acest lucru, nu pentru că ar fi comis vreo abatere gravă, ci datorită unei greşeli făcute de oficiali echipei care nu a avut, însă, urmări majore. În meciul cu Building Vânju Mare, pe care „chimiştii” îl pierduseră cu scorul de 2-1, a fost folosit jucătorul Marius Cumpănaşu care, în acel moment, se afla în stare de suspendare ca urmare a celor patru cartonaşe galbene primite în acest retur de campionat. Comisia de Competiţii din cadrul FRF s-a auto-sesizat şi, drept urmare, a dat joc pierdut vâlcenilor la scor de forfait. Astfel, în loc de 2-1, Oltchim-ul a pierdut cu 3-0. 
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button