Politica

„Maşină de spălat, aragaz şi frigider pentru fiecare familie”

• Emilian Frâncu, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, va iniţia această campania

Deputatul Emilian Frâncu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, consideră că „este o prioritate majoră construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri”. „Voi continua să aduc fonduri pentru transformarea clădirii în ruină a Căminului de bătrâni din Ostroveni într-un complex de locuinţe sociale”, a anunţat zilele trecute liderul liberal, reamintind că a sprijinit deja construirea de locuinţe pentru tineri prin ANL în localităţile Râmnicu Vâlcea, Băile Govora şi Călimăneşti. Dacă va fi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte CJ, tot în domeniul social, Emilian Frâncu îşi mai propune să facă demersuri pentru ca unitatea militară de la Vlădeşti să fie transformată într-un cartier de locuinţe pentru tineri sau în campus universitar.

„Voi sprijini organele de ordine să adopte măsuri ferme pentru eradicarea cerşetoriei în judeţul nostru dar, în acelaşi timp, voi găsi soluţii pentru a construi noi adăposturi şi cantine sociale. Voi încuraja parteneriatul public-privat cu ONG-urile şi cultele bisericeşti, pentru ca cei aflaţi în situaţii limită să aibă un adăpost, o masă caldă şi să poată obţine consiliere. Ar fi util ca fiecare mănăstire sau centru monahal – social să preia 10-25 de persoane în vârstă sau  aflate la nevoie, cărora să le acorde adăpost, masă şi îngrijire”, a mai spus liderul PNL. El a precizat că va iniţia şi un sistem de premiere pentru localităţile care, prin punerea în practică a unor programe de dezvoltare  comunitare, vor crea noi locuri de muncă. Candidatul PNL pentru preşedinţia CJ îşi mai propune să asigure dezvoltarea serviciilor oferite de Cluburile Pensionarilor şi CAR Pensionari prin acordarea de facilităţi, apărarea patrimoniului existent (la Râmnicu Vâlcea) şi încurajarea sponsorilor de a le ajuta. Frâncu are de gând să propună ca persoanele în vârstă să beneficieze de facilităţi suplimentare în tot judeţul (transport, acces gratuit la spectacole şi competiţii sportive).

Asistenţă socială activă

„Al şaselea punct din programul meu în domeniul social se referă la asistenţa socială din România, care este deficitară pentru că nu are personal suficient, calificat, iar fondurile nu sunt folosite eficient. De aceea îmi propun să  înfiinţez un compartiment la nivel de Consiliu Judeţean care să asigure toate programele de formare a personalului specializat în asistenţă, dar şi în management social (propun 1 asistent social la 500 locuitori). Un alt obiectiv prioritar pentru mine va fi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale femeilor din mediul rural, prin lansarea unei campanii – Maşină de spălat, aragaz şi frigider pentru fiecare familie, astfel încât, în 4 ani, majoritatea gospodăriilor din judeţ să fie dotate cu aceste elemente minime de decenţă şi civilizaţie. În acest fel, voi încerca să elimin starea de sclavie a femeilor din mediul rural, care sunt obligate, în secolul al XXI-lea, să se descurce în gospodărie cu mijloacele tehnice rudimentare, specifice Evului Mediu. Totodată, voi urgenta construirea unor cămine pentru vârstnici în localităţile Nicolae Bălcescu, Copăceni, Perişani, Făureşti, Stoeneşti, Guşoieni, Slătioara, Scundu, Şuşani şi voi aduce fonduri pentru noul cămin de bătrâni din Rm. Vâlcea. Voi avea o largă disponibilitate pentru dialogul cu persoanele cu handicap pentru a îmbunătăţi atât condiţiile lor de viaţă cât şi cadrul legislativ actual. Voi organiza lunar spectacole gratuite (teatru, film, muzică etc) pentru vârstnici sau persoane asistate. Voi stimula ONG-urile care asigură vizite la domiciliul persoanelor vârstnice,  fără rude apropiate, şi care le oferă ajutor şi consiliere. De asemenea, doresc să iniţiez un sistem de burse pentru copiii de etnie rromă cu rezultate bune la învăţătură, pentru că numai prin educaţie ei se vor putea integra social. În plus, voi propune iniţierea unei legi care să acorde, pentru o perioadă de 3 ani, facilităţi pentru cei care angajează rromi. Nu în ultimul rând, îmi propun să dinamizez construirea în oraşele din judeţ a câte unui centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie”, a mai adăugat parlamentarul liberal.
Tot în domeniul social, oferta electorală a deputatului Emilian Frâncu vizează înfiinţarea şi modernizarea centrelor de găzduire a copiilor străzii în Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, soluţii pentru acordarea unor facilităţi celor care angajează tineri proveniţi din centrele de plasament din judeţul Vâlcea, de îndată ce aceştia îşi termină studiile, dar şi modernizarea centrelor ce oferă servicii sociale în Râmnicu Vâlcea, Milcoiu, Băbeni, Bistriţa, Zătreni, Lungeşti şi Băile Govora. În lista sa de priorităţi intră şi sprijinire construcţiei unor centre noi la Râmnicu Vâlcea, Laloşu şi Costeşti. „Nu în ultimul rând, intenţionez să insist la Guvern pentru: acordarea unor punctaje suplimentare pentru pensionarii care au desfăşurat activitate anterior datei de 01.04.2001  în fostele grupe I şi II de muncă; recalcularea pensiilor conform prevederilor Legii nr.226/2006 privind încadrarea unor locuri de muncă în condiţii speciale; dublarea în 2008, încă o dată, a pensiilor agricultorilor. Având în vedere că judeţul Vâlcea deţine cele mai renumite staţiuni de tratament balnear, voi face demersuri şi pentru ca, la repartizarea pe judeţe a biletelor de tratament pentru pensionari, de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, judeţului nostru să i se dubleze numărul de locuri pentru cei dornici să aibă acces la tratament. Pentru pensionarii care nu pot folosi tichetele de transport cu reducere, voi propune ca, pe bază de cerere depusă până la finele lunii octombrie a anului anterior, să se acorde o sumă fixă de bani stabilită prin bugetul asigurărilor sociale. Am iniţiat deja o lege în Parlament care să permită eşalonarea datoriilor celor care nu şi-au putut plăti utilităţile şi care să interzică debranşările de la lumină, apă, căldură a acestora. Numai dacă nu se va respecta graficul de eşalonare, debranşarea se va putea executa, după o notificare prealabilă. Se vor evita astfel focarele de infecţie şi, per ansamblu, costurile sociale se vor diminua. După cum se ştie, am promovat Legea mamelor (cu şanse mari de a fi adoptată) prin care mamele să poată opta pentru indemnizaţia de 6 milioane lei sau pentru 80 % din media pe ultimele 12 luni a salariatei devenită mamă. Voi impulsiona Consiliul Judeţean să găsească soluţii şi pentru ca traseele de transport sociale (sau nerentabile – cum le numesc alţii) din judeţ, să nu rămână izolate, asigurând concomitent facilităţi transportatorilor”, a conchis Emilian Frâncu.
va urma

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button