Acasă Liga II Vâlcenii, învinsi de o divizionara C

Vâlcenii, învinsi de o divizionara C

166
0

 Vâlcenii, învinşi de o divizionară C
 

CSM Rm. Vâlcea a pierdut săptămâna trecută cu 0-1 întâlnirea amicală desfăşurată pe terenul Unităţii Militare din Vlădeşti în compania divizionarei C, Armata Craiova, formaţie antrenată de Mugur Guşatu. Fotbaliştii pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr au fost incomodaţi vizibil de terenul greu, acoperit pe multe porţiuni ale sale de zăpadă. Oaspeţii au înscris unicul gol al meciului în partea secundă, dar vâlcenii au ratat pe durata celor 90 de minute câteva ocazii importante care le-ar fi putut aduce măcar un rezultat de egalitate, dacă nu şi o victorie. Tehnicienii vâlceni au rulat şi-n această partidă tot lotul de jucători avuţi la dispoziţie. Juniorul Cătălin Chiriţă, provenit de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, a debutat în formaţia vâlceană în partida cu Armata Craiova, dovedind că este o soluţie optimă pentru înlocuirea lui Adrian Cagnea, dacă acesta va fi transferat de FC Caracal. A evoluat ca mijlocaş şi i-a mulţumit pe antrenorii CSM-ului.

 Dublă victorie cu FCM Târgovişte

În al treilea meci de pregătire pe care CSM Rm. Vâlcea l-a disputat săptămâna trecută, „municipalii” au reuşit o victorie în compania unei colege de eşalon – FCM Târgovişte. Trupa lui Adrian Furnică şi Cristian Lazăr a învins echipa din Cetatea Chindiei sâmbătă, 4 februarie, în deplasare, cu scorul de 3-2. Punctele formaţiei vâlcene au fost marcate de Dicher, Florea şi Stănescu. Aşa cum se cunoaşte, vâlcenii s-au impus şi-n prima dispută cu echipa ce activează în prima serie a Diviziei B, însă atunci cu scorul de 3-0.

 CSM, aproape de victorie la Tg. Jiu 

Primul meci amical pe care CSM Rm. Vâlcea l-a disputat în compania unei divizionare A în această iarnă a avut loc săptămâna trecută, mai precis miercuri, 1 februarie, la Tg. Jiu. Adversara elevilor lui Adrian Furnică şi Cristi Lazăr a fost echipa locală, Pandurii, o grupare revelaţie în prima ligă a ţării. Faţă de meciul cu Armata Craiova, pierdut pe teren propriu cu 0-1, cu o zi mai devreme, vâlcenii au interpretat o altă partitură. Au deschis repede scorul (prin Georgescu în minutul 3), iar apoi au reuşit să ofere o replică pe măsură adversarilor. În ciuda schimbărilor efectuate în formula de joc, CSM Rm. Vâlcea şi-a păstrat avantajul luat până spre finalul partidei. Egalarea a survenit în minutul 75, iar tehnicianul gazdelor, Viorel Hizo, care s-a zbătut minute bune pe bancă, muştruluindu-şi jucătorii, a răsuflat uşurat. Pentru CSM au evoluat: Pampea – Dumitru (Stanca), Raicu, Cumpănaşu (Stănescu), Georgescu, Cercel (Roşca), Lazăr (Murineanu), Lepădatu (Chiriţă), Savu, Ciortan (Florea), Pena (Dicher).
 
CSM joacă alte amicale
* marţi cu FC Sibiu, joi cu Gaz Mezan Mediaş

 În locul confruntării cu echipa campioană, oficialii clubului vâlcean nu au stat cu mâinile în sân şi au purces deja la contactarea unor noi adversari pentru disputarea unor alte partide în această săptămână. Astfel, CSM va întâlni marţi, 7 februarie, de la ora 14.00, în deplasare, pe FC Sibiu (codaşa Seriei a II-a din Divizia B), echipă de care elevii lui Adrian Furnică şi Cristi Lazăr au dispus şi-n campionat cu 4-0, însă meciul s-a desfăşurat atunci în Zăvoi. Ulterior, joi, 9 februarie, de la ora 11.00, urmează să aibă loc pe terenul „Armata” al Unităţii Militare din Vlădeşti un alt meci amical cu Gaz Metan Mediaş (lidera Seriei a III-a din Divizia B).

 În Grecia, cu autocarul HC Oltchim

Aşa cum se cunoaşte, în perioada 12-21 februarie, CSM Rm. Vâlcea va efectua un cantonament în Grecia, la Salonic. Pentru deplasarea în acest stagiu de pregătire, vâlcenii au beneficiat de sprijinul CS Oltchim, care le-a închiriat autocarul echipei de handbal feminin. Plecarea spre Grecia este programată a avea loc duminică noaptea, iar din delegaţia vâlceană vor face parte 30 de persoane, între care se vor număra 24 de jucători, cei doi antrenori – Adrian Furnică şi Cristi Lazăr – şi bineînţeles 1-2 oficiali ai echipei din Zăvoi. Din lotul ce va fi deplasat la Salonic nu vor lipsi noile achiziţii Pena, Dicher, Lazăr şi Chiriţă. În timpul acestui cantonament, fotbaliştii CSM-ului vor avea parte de cele mai bune condiţii de pregătire, urmând să dispute probabil şi câteva partide amicale. Întoarcerea în Râmnic va avea loc miercuri, 22 februarie.

Nicolae CIUCESCU