Administratie

Lucrări pe bandă rulantă în comuna Nicolae Bălcescu

• primarul Constantin Oprea este mulţumit cu realizările din perioada 2004-2008

În prag de campanie, primarul Constantin Oprea din comuna Nicolae Bălcescu trage linie şi este cât se poate de încântat de tot ceea ce a făcut în cei patru ani în care s-a ocupat de administrarea localităţii. „Obiectivul numărul 1 pe care l-am realizat a fost legat de modernizarea sediului primăriei. Acest lucru s-a concretizat în primul rând prin efectuarea următoarelor lucrări: schimbarea acoperişului, încălzirea instituţiei cu centrală termică, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie de aluminiu şi termopan, precum şi zugrăvirea atât a interiorului, cât şi a exteriorului.

În plus, a fost introdusă apa în primărie, s-a refăcut instalaţia electrică, s-au dotat birourile cu mobilier nou şi cu calculatoare noi, s-au modernizat grupurile sanitare din exterior, s-au construit alte două grupuri sanitare în interiorul instituţiei, pentru bărbaţi şi femei, a fost introdus Internetul, s-a făcut gard în faţă şi în lateral, în stânga şi-n dreapta primăriei”, ne-a precizat Constantin Oprea. Toate acestea au făcut acum ca instituţia să arate cu adevărat luminos, precum este şi panoul cu emblema localităţii amplasat chiar la intrarea în sediul primăriei.
„Cât priveşte lucrările de investiţii, al doilea obiectiv major pe care l-am avut de îndeplinit în aceşti ani a fost legat de modernizarea, reabilitarea şi întreţinerea şcolilor şi-a grădiniţelor. În acest sens, s-a reuşit igienizarea şi întreţinerea tuturor celor 9 grădiniţe şi şcoli din comună, s-au îmbunătăţit condiţiile de muncă ale personalului din toate instituţiile de acest gen din comună, s-au făcut parcuri distractive pentru copii, în curtea şcolilor, a grădiniţelor şi-a căminelor culturale. Tot astfel, a fost achiziţionat şi un microbuz pentru transportul elevilor”, a menţionat apoi primarul din comuna Nicolae Bălcescu.

Actualul edil se bucură de sprijinul intens al cetăţenilor
• oamenii vor să-i încredinţeze un nou mandat

Ca mai toţi primarii care se respectă, Constantin Oprea s-a preocupat special pentru a le oferi locuitorilor un minim de confort în case, iar în acest sens lucrarea de alimentare cu apă trebuie trecută la loc de cinste. „Am refăcut studiul de fezabilitate legat de proiectul de alimentare cu apă a comunei, care beneficiază de fonduri SAPARD. Proiectul a fost depus iniţial în 2002, însă până în 2005, anul în care am şi început lucrările, nu-l accesase nimeni. Datorită acestui dezinteres se şi pierduse finanţarea. Până la urmă, lucrurile au decurs bine, activitatea a demarat, în proiect fiind cuprinşi nu mai puţin decât 35 de kilometri, din 9 sate: Rotărăşti, Valea Bălceasca, Linia Hanului, Corbi-Vale, Şerbăneasa, Predeşti, Valea Viei, Dosu Râului şi Pleşoiu. Lucrarea va fi terminată în mod sigur în vara acestui an”, promite Oprea. Tot în 2008 este programată a fi finalizată şi lucrarea de canalizare şi epurare a apelor menajere din cele nouă sate menţionate anterior, care însumează însă doar 26 de kilometri.
Concluzia la tot ceea a făcut primarul Constantin Oprea în comuna Nicolae Bălcescu ne-a fost dată de-un grup de oameni, aflaţi cu diferite probleme la primărie. „Dacă aţi fi trecut în urmă cu patru ani pe aici şi aţi fi revenit acum cred că nu aţi fi crezut că sunteţi în aceeaşi comună”, s-au exprimat câţiva cetăţeni, decişi să-l sprijine în continuare pe Oprea să-şi continue munca la primărie: „Să rămână tot Oprea, că tot ceea ce a făcut a fost bine!”. O dovadă mai bună a faptului că oamenii apreciază munca depusă de edilul actual şi că vor să-i încredinţeze acestuia un nou mandat nici că se putea!
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button