Liga IV

Vartex Rm. Vâlcea va sustine un cantonament la Baile Govora

În premieră pentru o divizionară D fără pretenţii,

Vartex Rm. Vâlcea va susţine un cantonament la Băile Govora

Echipa de fotbal aflată pe locul 11 în clasamentul eşalonului de elită judeţean, Vartex Rm. Vâlcea, îşi va relua pregătirile în luna februarie. Ei vor avea la dispoziţie suficient timp până la startul întrecerii fotbalistice pentru a pune la punct şi a încerca să facă tot ceea ce este necesar pentru avea un parcurs bun în returul campionatului. Campionat la finele căruia, sponsorii Bogdan Pistol şi Adi Panduraşu, îşi doresc să se claseze undeva între locurile 3-10. Deocamdată nu se află în grafic, dar au şanse să respecte obiectivul propus, mai ales că, după spusele lui Bogdan Pistol, va reveni Mihai Ciprian, un jucător de bază al echipei ce a stat o perioadă pe margine ca urmare a operaţie de menisc pe care-a suferit-o. În plus, conducerea echipei are în vedere achiziţionarea a doi jucători de la Nicolae Bălcescu. Să mai spunem că pregătirea va consta în primul rând într-un cantonament de 5 zile la Băile Govora. Susţinătorii acestei formaţii fac tot posibilul pentru a oferi jucătorilor o astfel de surpriză, de care puţine echipe din Divizia D pot beneficia. Dar probabil că această grupare îşi doreşte să urmeze cursul CSM-ului, care a început cu un cantonament la Govora, pentru a realiza măcar la nivel de Divizia D performanţele acestora. Însă nu-i vor putea imita în totalitatea, pentru că „municipalii” vor efectua şi un stagiu de pregătire peste hotare, în Grecia. Până la începerea campionatului o să fie şi vreo două amicale între cele două formaţii, CSM şi Vartex. „Anul trecut, putem spune că am fost partenerii lor de antrenament. Antrenorul secund, Cristi Lazăr, consideră chiar că le purtăm noroc”, ne-a spus Bogdan Pistol.

Bazele sportive, un sector pe care trebuie să-l aibă mai mult în vedere viitorul preşedinte al AJF-ului

 Şi pentru că se apropie Adunarea Generală, tânărul om de afaceri ne-a spus şi care sunt aşteptările sale de la viitorul preşedinte al AJF-ului: „Îmi doresc ca viitorul preşedinte să aibă în vedere bazele sportive. Ar trebui făcută o îmbunătăţire în acest sector şi măcar 10 baze sportive să fie aduse la anumite standarde, mai înalte, bineînţeles”. Referitor la acest aspect să amintim că şi Vartex Rm. Vâlcea este una dintre echipele care nu se pot lăuda cu o bază sportivă proprie. O perioadă au evoluat la Fedeleşoiu unde au încercat să concesioneze acea bază şi chiar să o modernizeze, însă nu au putut ajunge la un acord din diverse motive. Aşa că au găsit ca soluţie terenul de la Budeşti, unde beneficiază şi de sprijinul primarului din localitate care „e un om deosebit, mai ales că e liberal ca şi mine”, a afirmat Pistol, considerând, de asemenea că, o dată cu mutarea la Budeşti „calitatea jocului a crescut, însă oamenii nu prea sunt obişnuiţi cu fotbalul în localitate şi de aceea ne lipseşte aportul spectatorilor. Noi ne dorim, să ne apropiem ca valoare şi spectacol, în anumite jocuri, de nivelul Diviziei C”.

Bogdan Pistol propune o altă strategie în privinţa juniorilor de la „D”

 De asemenea, într-una dintre şedinţele de Birou Executiv pe care le-au susţinut cei de la AJF anul acesta s-a decis reintroducerea Campionatului de Juniori la nivelul Diviziei D. O parte din grupările ce activează la acest nivel sunt, în principiu, de acord cu decizia conducătorilor fotbalului judeţean, însă mai există şi alte păreri. Sponsorul şi unul dintre antrenorii pe care-ai are Vartex Rm. Vâlcea, Bogdan Pistol, şi-a menţionat poziţia faţă de această măsură: „E greu, dar e bine. Dacă asta e regula, ce să facem? Ne conformăm! Dar poate că ar trebui gândită o altă strategie. Să se facă nişte turnee, pe anumite zone şi să-i deplasăm periodic, dar nu de fiecare dată, cum se va întâmpla dacă se aprobă această decizie a BEX şi de Adunarea Generală. Pentru că altfel e greu atât cu transportul, cât şi cu terenurile care ar putea avea de suferit.”   Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button