Liga V

„Pe timpul altor conducatori ai fotbalului judetean, era mai multa ordine!”

Gheorghe Popescu de la Zătreni este de părere că

„Pe timpul altor conducători ai fotbalului judeţean, era mai multă ordine!”

 Am primit la redacţie o nouă scrisoare de la Zătreni. Profesorul Ghoerghe Popescu aduce unele lămuriri legate de neconcordanţele rezolvate între timp cu privire la clasamentele din fotbalul judeţean. Totodată domnul Popescu face şi unele referiri despre activitatea AJF Vâlcea. Întrucât publicaţia noastră nu a cenzurat pe nimeni, niciodată, redăm în continuare, integral, conţinutul scrisorii de la Zătreni. Titlul şi intertitlurile au fost alese de noi din contextul scrisorii publicate. Mai trebuie spus faptul că, după ce am primit scrisoarea dumneavoastră în care insistaţi să susţineţi că publicăm clasamentele greşit, am solicitat domnului Daniel Demetrescu de la AJF să ne trimită clasamentele oficiale existente în evidenţa instituţiei. Cu amabilitate şi promptitudine, Demetrescu s-a conformat, iar noi am constatat că atât în clasamentele publicate de noi cât şi în cele ale AJF sunt greşeli. Săptămâna aceasta le vom pune la punct, urmând a le publica în ARENA din prima zi de marţi a lunii februarie. 

„La cartonaşe nu se greşeşte niciodată!”
 
Departe de mine gândul de a vă acuza că publicaţi un clasament greşit al Seriei I din Divizia “Onoare” la finele turului acestui campionat. Nu vreau să intru în contradicţie cu nimeni, dar eu am luat de bune rezultatele pe care „Arena” le-a publicat etapă de etapă. Dacă este cazul vă pot documenta cu colecţia ziarului pe care o am acasă. Ce n-am ştiut eu au fost rezultatele care s-au omologat la cele două meciuri, respectiv: Prundeni – Măciuca (2-0 pe teren şi 3-0 la masa verde a domnului Dobre) şi meciul Creţeni – Prundeni (2-1 publicat de dumneavoastră şi omologat ulterior cu 0-3 pentru Prundeni). Dacă la primul meci este o greşeală şi a mea că în loc de 3-0 am socotit 2-0, la cel de-al doilea, meci ce nu apărea în clasamentul dumneavoastră atât la Prundeni cât şi la Creţeni, vă pot informa că personal în jurul datei de 25-26 noiembrie 2005 am venit la biroul AJF-ului unde am găsit pe secretarul Boharu împreună cu Zăpadă, arbitrul Stanca şi doamna Croitoru şi i-am întrebat cum s-a omologat acest meci, la care secretarul mi-a scos din sertar un dosar cu foile de arbitraj ale seriei noastre şi mi-a spus că la acest meci s-a menţinut rezultatul din teren, adică 2-1 pentru Creţeni.
Sigur având toate rezultatele, personal mi-am întocmit un clasament la care am observat unele nepotriviri, ca să nu le spun nereguli şi am găsit de cuviinţă că, cu ajutorul presei să putem să informăm corect cititorii, susţinătorii şi toţi iubitorii fotbalului din judeţ.
Consider că este de datoria AJF-ului Vâlcea să rezolve corect această încurcătură şi să ofere presei spre publicare un clasament corect care să reflecte munca şi efortul financiar al fiecărei echipe participante. De asemenea evidenţa golurilor să fie corectă pentru că la cartonaşe nu se greşeşte niciodată! În fond mai plătim acea taxă de participare în campionat şi ca atare avem pretenţia ca evidenţa, de cel ce este plătit pentru această muncă, să fie exactă!
În răspunsul dumneavoastră din ziar se spune, citez: „nu avem încredere în rezultatele, liniile de clasament sau scorurile prezentate de…mine”. Eu am luat aceste rezultate aşa cum au fost ele date în arena dumneavoastră şi atunci ce să mai cred!? În ceea ce priveşte golaverajul nostru, de exemplu trebuie să se ştie că noi am primit 10 goluri şi nu 9 (greşit), lucru ce nu mă poate contrazice nimeni.
În rest sunt cele socotite de mine ca fiind corecte. O singură modificare la Prundeni. Pentru corectare vă prezint tabelul următor şi vă rog a mă verifica:

Zătreni  
Etapa I: 4-0 Creţeni;
II: 8-1 Şuşani;
III: 5-0 Orleşti;
IV: 4-1 Guşoeni;
V: 2-0 Măciuca;
VI: 2-3 Prundeni;
VII: 4-0 Lungeşti;
VIII: 4-2 Amărăşti;
IX: 6-1 Ştefăneşti;
X: 1-0 Laloşu;
XI: 3-2 Fîrtăţeşti.
43:10
Prundeni
4-2 Lungeşti
3-1 Amărăşti
2-1 Ştefăneşti
2-1 Laloşu
1-2 Fîrtăţeşti
3-2 Zătreni
3-1 Şuşani
7-3 Orleşti
4-2 Guşoeni
3-0 Măciuca
3-0 Creţeni
35:15
 
Şuşani
3-0 Fîrtăţeşti
1-8 Zătreni
3-4 Creţeni
0-3 Orleşti
5-6 Guşoeni
0-3 Măciuca
1-3 Prundeni
0-4 Lungeşti
1-5 Amărăşti
3-0 Ştefăneşti
3-1 Laloşu
20:37
 
Orleşti
0-3 Laloşu
2-4 Fîrtăţeşti
0-5 Zătreni
3-0 Şuşani
2-0 Creţeni
1-3 Guşoeni
1-4 Măciuca
3-7 Prundeni
1-3 Lungeşti
0-9 Amărăşti
0-3 Ştefăneşti
13:41

Am insistat asupra acestor lucruri pentru că observ că între presă şi AJF nu există o colaborare, ori presa este cea care trebuie să ne informeze la timp şi exact cu tot ceea ce se petrece pe plan judeţean.
 
Lucrez la un „Anuar statistic” al campionatului judeţean
 

Înainte, pe timpul altor conducători ai fotbalului judeţean, era mai multă ordine. Exista la sediul AJF-ului o vitrină unde puteai să găseşti tot felul de informaţii, rezultatele omologate ce nu mai puteau fi modificate ulterior şi parcă era mai multă încredere ca să participi la o astfel de competiţie. În momentul de faţă, cu ultimul clasament publicat în numărul 238 al Arenei Vâlcene, Prundeni s-a apropiat vertiginos de noi şi ne este tare teamă că la următorul clasament s-ar putea să ne ia locul. Cine încurajează această echipă? Dacă cei de la AJF nu vor să colaboreze cinstit cu dumneavoastră, atunci rugăm să elaboreze lunar un „Buletin informativ” unde să se regăsească corect omologate rezultatele noastre şi astfel să putem intra în posesia lor, pentru că eu personal am nevoie de acestea deoarece lucrez la un „Anuar statistic” al campionatului judeţean de fotbal şi am nevoie de aceste rezultate care să rămână ca documente istorice la generaţiile viitoare.

 

Un om care ţine foarte mult la fotbalul acesta

 

Pentru că se apropie alegerile la AJF, ca unul ce am activat de la înfiinţarea acestui judeţ, în fotbalul judeţean, vă rog să-mi permiteţi să fac o propunere prin care să atrag atenţia delegaţilor că alegerea acestui om va ajuta foarte mult fotbalul acesta mic pe care-l practicăm noi, cei care suntem neprofesionişti şi jucăm fotbal din plăcere, nu pe bani ca cei de la diviziile superioare. Este vorba de inginerul agronom LOVIN. Susţin acest om pentru că pe timpuri, când venea în control pe la CAP-uri, se interesa foarte mult dacă comunele respective au şi echipe de fotbal. Aşa se face că echipa Recolta Livezi a fost încurajată ani de zile să joace în Campionatul Judeţean, cu toate greutăţile care erau atunci. De asemenea, inginerul Lovin fiind şeful Comisiei de Apel a AJF-ului, a susţinut foarte mult echipele sărace, ca să poată juca fotbal. Este un om care ţine foarte mult la fotbalul acesta de la sate. În încheiere, ca să mai descreţim puţin frunţile, ţin să vă mulţumesc pentru poziţia pozei mele aşezată între rezultatele celor două echipe, Olteţul Zătreni – locul 1 şi Voinţa Orleşti – locul 12.

 Cu respect,

profesor Gheorghe POPESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button