Editorial Politic

Quinta Royala / Jolly Joker / Cacealma

 Quintă Royală / Jolly Joker / Cacealma

Quintă Royală

Săptămâna trecută, l-am surprins pe Dumitru Buşe într-o postură cel puţin interesantă. Preşedintele Consiliului Judeţean a participat la o şedinţă extrem de tensionată a Consiliului Local Berbeşti, la care au fost invitaţi şi viitori expropriaţi din zonă. Timp de câteva ore, am crezut că localnicii de aici pregătesc o revoltă socială în condiţiile în care EM Berbeşti îşi va extinde aria de exploatare, însă, intervenţia preşedintelui Buşe a liniştit spiritele. Se pare că doar dumnealui a reuşit să le explice cel mai bine cetăţenilor ce opţiuni au: să nu-şi vândă terenurile şi să asiste la prăbuşirea economică a oraşului lor, sau să încerce să negocieze.  În cele din urmă, au ales ultima variantă. 

 Jolly Joker

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu s-a dat din nou de gol, vineri, când, în cadrul unei conferinţe de presă, acesta a afirmat: „Corupţii noştri sunt la fel de răi sau buni ca şi corupţii lor”. Afirmaţia a fost făcută de către social-democrat fără ca aceasta să fie citită de pe hârtiile pe care le avea înşirate în faţă, de aici şi concluzia că gafele pe care obişnuieşte să le facă nu întotdeauna se datorează scribălăilor săi. Deşi a recunoscut că în PSD există corupţi, care ne îndoim că s-ar putea împărţi în cele două categorii menţionate, buni şi răi, social-democratul a explicat că nu el este cel care ar trebui să-i dea pe tavă presei, ci Justiţia. Chiar nimeni nu l-o fi învăţat pe domnul Vlădoiu că prea multă sinceritate strică?   

 Cacealma

Gigi Matei, baron local PSD şi candidat la funcţia de primar al Râmnicului, s-a plâns de curând că o parte a presei, culmea, chiar pesedistă la origine, i-ar fi prăfuit super-imaginea sa de politician corect, sanchi!, prezentând silenţios câteva informaţii ce priveau declaraţia sa de avere. Matei a explicat că o mare parte din bunurile sale nu erau enumerate în declaraţia de avere întrucât sunt cumpărate pe firmă. Păi, asta era adevărata problemă? Nimic despre modul, hai deocamdată să-i spunem doar „ciudat”, în care a pus mâna pe terenurile şi hala de la ieşirea din oraş? Sau măcar de afacerile cu statul? Zău, suntem chiar dezamăgiţi de dumnealui şi replicile ieftine cu iese în faţă. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button