Liga IV

Măgării în Liga lu’ Pintilie

Costel Chelcea, şmecherit de AJF?!
• oficialul din Horezu cere omologarea meciului cu CSM II în favoarea Flacărei

După tevatura iscată de delegarea lui Constantin Popescu, schimbat până la urmă cu Marian Joiţa, meciul dintre Flacăra Horezu şi CSM II Rm. Vâlcea a avut totuşi parte de scandal. Costel Chelcea a aflat că AJF-ul a găsit o altă metodă de a elimina adversarele celor două echipe „favorite”. „La începutul sezonului, cei de la CSM II au depus la AJF un tabel cu jucătorii pe care-i pot folosi, valabil pentru întregul campionat. Înaintea meciului cu noi s-au produs însă câteva modificări nepermise de regulament”, ne-a spus Costel Chelcea. Astfel, pe această listă nu era trecut iniţial Robson (folosit titular de Mangalagiu la meciul de la Horezu), care nu avea drept de joc la acest nivel, pentru că fusese transferat după data de 11 august (când s-a dat startul în Liga a IV-a) la echipa din Zăvoi.

„Ştiam că vom câştiga jocul cu CSM II şi l-am întrebat pe Neacşu, vicepreşedinte al AJF Vâlcea, care-a fost observator la acel meci, dacă trebuie să mai fac contestaţie sau mi se dă automat meci câştigat de către Comisia de Competiţii. «Dacă e aşa, vi se va da meciul câştigat», m-a asigurat Neacşu. Când am ajuns însă la AJF, surpriză! Am aflat că tabelul iniţial a fost modificat şi că pe acesta apăreau acum alţi jucători”, a adăugat Chelcea.

AJF-ul şi-a recunoscut greşeala
* Pintilie a propus rejucarea meciului

„Am cerut să văd viza AJF-ului pe fişa noilor jucători, dar nu existau aceste fişe. Pintilie mi-a zis că am dreptate, mi se va da meciul câştigat, pentru ca apoi, tot el să mă sune şi să-mi spună că au venit cei de la CSM cu carnetele, cu tot cu vize! Însă nimeni de la AJF nu ştia cine a pus vizele respective. Atunci, cei de la AJF şi-au recunoscut greşeala şi au spus că vor ca meciul respectiv să se rejoace. Păi cum să se rejoace, atâta timp cât au greşit? Le-am cerut să-mi dea meciul câştigat pentru că aşa e normal. Am făcut memoriu inclusiv la federaţie, nu mă voi opri aici. Dacă nu mi se dă dreptate pentru treaba asta o să merg chiar mai departe de atât”, a mai spus Chelcea, care-a cerut demisia tuturor celor care-au provocat acest scandal, în frunte cu preşedintele Pintilie.

Viitorul – Dinamo, un alt meci cu semn de întrebare pentru trupa lui Mazilu

Miercuri, în intermediară, Dobrin Ionescu, alături de câţiva dintre jucătorii săi, urmau să debuteze oficial pentru Viitorul. Aveau un meci greu, cu Dinamo Horezu, pe care nu sperau să câştige, mai ales că-l disputau la Călimăneşti, teren care le-a purtat ghinion până acum. Dar s-au surprins chiar şi pe ei. Forma slabă a echipei antrenată de Emil Popescu a făcut ca Viitorul să conducă încă din minutul 17 cu scorul de 3-0 o echipă care are pretenţii de promovare în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Dinamoviştii s-au chinuit să întoarcă rezultatul, însă n-au putut obţine mai mult decât o remiză. Asta în ciuda faptului că, pe final, aşa cum a răsunat prin judeţ zvonul, gazdele nu ştiau cum să facă pentru a scoate un rezultat bun pentru clasamentul acestui campionat. În final s-a terminat 3-3, dar rezultatul a fost până la urmă favorabil grupării lui Mazilu, care, altfel, ar fi pierdut aproape orice şansă de a mai prinde din urmă pe Hidroelectra. La sfârşitul jocului, se pare, supăraţi şi unii şi alţii de cum se încheiase meciul, au decis că o ultimă soluţie ar fi o contestaţie de substituire a unor jucători. Zis şi făcut. La foaie nu s-a prezentat nici unul dintre cei doi jucători contestaţi de Dinamo Horezu, la fel cum au procedat şi la Comisia de Disciplină întrunită săptămâna trecută, imediat după intermediară. S-a omologat, astfel, 3-0 în favoarea echipei Dinamo Horezu. Urmează, probabil, după…meciul de miercuri să ne spună cei de la Viitorul când mâncăm şi tortul.

Echipa lui Chiriac a folosit jucători pe „fals”. Cine crede!?
* Căpătan are de tras ponoasele după cele întâmplate

Puţini oameni din fotbalul judeţean au crezut faza cu substituirea de la Călimăneşti, de la meciul dintre Viitorul Rm. Vâlcea şi Dinamo Horezu. Mai ales că oficialii echipei râmnicene nu au făcut nici un efort pentru a demonstra că totul a fost întâmplător. Nu au adus jucătorii contestaţi nici la raport, imediat după joc, nici la Comisia de Disciplină. Toată această situaţie putea lua o altă turnură, însă cum nu a existat o dovadă clară care să demonstreze ceea ce se presupune că s-a întâmplat cu adevărat la Călimăneşti, nu s-au putut lua alte decizii de către Comisia de Disciplină în afară de a da meci pierdut echipei Viitorul, amendă şi suspendarea delegatului echipei, adică a jucătorului Căpătan care a îndeplinit la acest meci şi rolul de delegat. Se pare că acesta a primit o pedeapsă drastică pentru introducerea în teren a unor jucători pe „fals”, de 3 luni de suspendare. Această sancţiune este posibil să nu se rezume strict la calitatea de delegat, ci îl va afecta şi ca jucător pe Căpătan. Oricum, acest caz va fi rejudecat de Comisia de Apel în cursul acestei săptămâni. 

„Am ajuns o echipă mică de care-şi bate joc toată lumea”
• „E vreme de răzmeriţă în fotbalul judeţean”, crede primarul Săraru

Două puncte a reuşit să obţină echipa lui Dan Săraru, AS Şirineasa, în ultima săptămână în urma disputelor cu Minerul Berbeşti, respectiv Dinamo Rm. Vâlcea. Dacă rezultatul din intermediară l-a mulţumit oarecum, remiza obţinută în runda recent disputată pe propriul teren în compania formaţiei lui Mustăţea l-a făcut pe Săraru să aducă acuze atât propriilor jucători, cât şi arbitrajului şi celor ce se ocupă de destinele fotbalului judeţean. „Am jucat mai slab decât în intermediară, însă puteam obţine mai mult de la acest meci. Dar cum arbitrajul ne-a fost potrivnic, s-a terminat meciul la egalitate. A fost bine până şi-a intrat în rol arbitrul. Ce să mai zic!? Aşa se întâmplă când părinţii nu au ce face cu copiii acasă şi-i trimit la arbitraj. Am condus cu 1-0, dar ne-au egalat ei dintr-o lovitură liberă extrem de uşor acordată de Vlaşcu în preajma careului de 16 metri. La pauză s-au dus adversarii, au pus presiune pe arbitru şi în partea a doua chiar nu ne-a mai lăsat să jucăm. Aşa se întâmplă tot timpul. Echipele din Râmnic îi ameninţă pe arbitrii că nu ştiu ce le vor face când îi prind prin oraş, ei se sperie şi arbitrează de frica bătăii. În minutul 60 un tuşier i-a lăsat să continue pe adversari dintr-un off-side de 5 metri. Doar norocul ne-a salvat. Am mai avut noi o ocazie imensă în minutul 91, dar s-a terminat egal, 1-1”. Săraru a legat cele petrecute la Şirineasa şi de ultimele întâmplări din fotbalul judeţean, ajungând la concluzia că: „Am ajuns o echipă mică, de care-şi bate joc toată lumea. Oricum, e vreme de răzmeriţă în fotbalul judeţean. Se fac jocurile mai multora şi totul porneşte din interiorul AJF-ului, prin uneltele pe care le are, aceşti arbitri. Vom vedea ce va fi în continuare”. „Marţi (n.r. – 23 octombrie), am înţeles că va fi o întâlnire cu reprezentanţii echipelor din Liga a IV-a în care vom analiza, probabil, tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă”, ne-a informat, în final, primarul din Şirineasa.  (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button