Alte sporturi

Două înfrângeri la tie-break pentru echipele de volei de la CNMB

Duminică, 21 octombrie, în Sala Capela a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au avut loc două meciuri etapa a treia din cadrul Campionatului naţional de volei la juniori. Voleibaliştii antrenaţi de Cristian Iancu au înfruntat una dintre cele mai bune echipe de elevi din ţară,  gruparea CSŞ Dinicu Golescu din Câmpulung, iar fetele antrenate de Nicoleta şi Marius Mărgarit au dovedit cele mai mari emoţii din campionatul acesta, în faţa sportivelor din Caransebeş.

Băieţii lui Iancu au pierdut la limită

În prima partidă, băieţii antrenaţi de Cristian Iancu, au dat piept elevilor din Câmpulung, iar întregul meci s-a decis în ultimul set, vâlcenii pierzând cu scorul general de 2-3 ( 25-20, 19-25, 23-25, 25 –23, 13-15).

Deşi în primul set, băieţii vâlceni au învins la o diferenţă de cinci puncte, în următoarele două seturi nu au putut depăşi jocul adversarilor, care s-au dovedit superiori atât la blocaje cât şi la servicii, reuşind să anticipeze jocul băieţilor de la CNMB. Pe parcursul partidei s-a putut constata o uşoară superioritate a adversarilor la capitolul inventivitate de joc, fapt ce a determinat ca elevii lui Iancu să fie destul de incomodaţi de tehnică. Penultimul set a adus un reviriment în jocul elevilor lui Iancu, câştigând la diferenţă de două puncte. Astfel că, meciul urma să se decidă la tie-break. Din nou, lipsiţi de concentrare, băieţii au comis numeroase erori, şi au pierdut cu scorul de 13-15, ratând oportunitatea de a fi liderii grupei.

Fetele nu au experienţa jocurilor

Dacă băieţii au luptat până în ultima secundă pentru fiecare punct câştigat, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre fetele antrenate de soţii Mărgărit, care, deşi păreau să confirme o victorie la scor, începând cu setul trei s-au prăbuşit permanent, pierzând cu scorul de 2-3 (25-18, 25-15, 22-25, 21-25, 12-15). Primele două seturi păreau să indice o superioritate netă a vâlcencelor, care au câştigat o diferenţă consistentă 7 şi, respectiv, 10 puncte. Elevele din Caransebeş au intuit tehnica adversarelor şi în următoarele seturi au avut un blocaj impecabil
Ultimele trei seturi, jocul fetelor de la CNMB a fost de nerecunoscut, au picat psihic şi nu şi-au mai putut reveni până la finele jocului, ratând oportunitatea de a bifa o noua victorie. Din păcate, nu au putut realiza că meciul se termină după câştigarea a trei seturi, iar avantajul din începutul partidei le-a creat o foarte mare relaxare, fapt ce le-a determinat să trataze adversarele cu superficialitate.
Meciul avea să fie decis tot la tie-break, când elevele soţilor Mărgărit păreau să-şi revină, doar că ultimele mingi jucate au fost câştigate de cine a comis mai multe puţine greşeli. Oricum, atât băieţii, cât şi fetele, ne-au demonstrat că sunt capabile de un joc frumos, plin de spectacol şi că pot ţine piept oricărui adversar din ţară, doar că puţin mai multă concentrare nu strică.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button