Diverse

„Tricolorele”, la Cupa Mondială din Danemarca

Echipa naţională de handbal feminin a ţării noastre s-a aflat săptămâna trecută într-un stagiu de pregătire centralizată, care-a precedat participarea la turneul din Danemarca. Astfel, din 9 octombrie, „tricolorele” s-au pregătit la Moeciu, acolo unde au avut parte de cele mai bune condiţii de antrenament şi refacere. În dimineaţa zilei de luni, 15 octombrie, româncele s-au urcat în avion cu destinaţia Aarhus (Danemarca), unde elevele antrenorilor Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi vor participa la puternicul turneu internaţional amical „Cupa Mondială”, care va avea loc în perioada 16-21 octombrie. În Danemarca, antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au la dispoziţie un lot format din 16 jucătoare.

intre acestea, 13 provin de la Oltchim (Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Talida Tolnai, Valentina Ardean, Ramona Maier, Adriana Nechita, Steluţa Luca, Valeria Beşe, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu, Clara Vădineanu, Ionela Gâlcă şi Oana Manea), alte două de la Rulmentul (Simona Gogârlă şi Cristina Neagu) şi una de la echipa maghiară ETO Gyor (Aurelia Brădeanu).

În aceeaşi grupă cu Suedia, Franţa şi Norvegia

În acest an, România a fost repartizată în Grupa B, adversarele echipei antrenate de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi fiind Norvegia, Franţa şi Suedia. Cealaltă grupă este compusă din reprezentativele Danemarcei, Rusiei, Braziliei şi Ucrainei. Cum în opinia antrenorului Gheorghe Tadici, Cupa Mondială din Danemarca reprezintă cel mai important test înaintea turneului final din Franţa este de aşteptat o comportare de excepţie a „tricolorelor”. 
România va debuta la Cupa Mondială contra Suediei, marţi, 16 octombrie, de la 15.00 (ora României), ulterior urmând a juca şi celelalte două meciuri din prima fază a competiţiei, cu Franţa (miercuri, 17 octombrie, ora 15.00) şi Norvegia (joi, 18 octombrie, ora 19.00). În cazul în care vor reuşi să ocupe unul dintre primele două locuri în grupă, „tricolorele” vor accede în semifinale, care se vor disputa sâmbătă, 20 octombrie, o zi mai târziu urmând a se desfăşura şi finalele. Aşa cum se cunoaşte, la turneul din 2006, „tricolorele” au disputat finala competiţiei, cu Rusia, fiind învinse şi atunci, ca şi la Mondialul din 2005, de trupa lui Evgheni Trefilov. Iubitorii handbalului din România vor putea urmări meciurilor „tricolorelor” la turneul din Danemarca în direct pe postul de televiziune Sport.ro.

Raluca Ivan, operată la inimă

Transferată la Oltchim în această vară, Raluca Ivan (24 ani) a fost operată săptămâna trecută la inimă după ce i s-a descoperit o boală congenitală cu care handbalista se pare că s-a născut, dar de care însă nu s-a ştiut până acum. În ciuda acestui lucru, aşa cum declară însuşi Gheorghe Tadici, tehnicianul echipei naţionale şi al echipei Oltchim, Ivan are şanse mari să prindă lotul pentru Mondialele din Franţa. Ba chiar, pentru a infirma zvonurile legate de gravitatea acestei operaţii, Tadici a admis că handbalista venită de la Zalău ar putea să joace în prealabil şi câteva meciuri cu Oltchim-ul în grupele Ligii Campionilor.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button