Liga IV

Dacă nici acum… atunci când

Luncavăţul Popeşti – Viitorul Rm. Vâlcea 1-2 (1-0)

Este clar! Echipa de fotbal din comuna primarului Constantin Şerban traversează cu adevărat o criză, care se transpune în rezultate. Luncavăţul s-a înclinat în ultima rundă a Ligii a IV-a şi-n duelul cu Viitorul Rm. Vâlcea, chiar pe propriul teren, cu scorul de 2-1. Aşa că în loc de a realiza un mic salt în clasament, fie chiar şi de un loc, gruparea din Popeşti a rămas codaşa eşalonului de elită, cu un singur punct acumulat în opt runde (doar Topologul N. Bălcescu mai are o prestaţie atât de slabă – 2 puncte).

Gazdele au reclamat un penalti neacordat de Popescu

În partida cu Viitorul Rm. Vâlcea lucrurile au mers bine în prima repriză, atunci când Luncavăţul a şi condus cu 1-0, prin golul marcat de Crăciun, în minutul 40.

După pauză însă, oaspeţii au întors rezultatul, pentru Viitorul marcând Toşu de două ori, primul în minutul 50, al doilea la jumătatea reprizei secunde. Totuşi, meciul se putea termina la egalitate dacă centralul Constantin Popescu le-ar fi acordat gazdelor un penalti în minutul 89, aşa cum susţine Cătălin Sima, antrenor-jucător al echipei din Popeşti. „Poate că nu am fi pierdut până la urmă acest meci dacă arbitrajul ar fi fost corect. Popescu ne-a refuzat un penalti în minutul 89, după un fault clar ca lumina zilei făcut de portarul Amarandei la atacantul nostru. Portarul lor a ieşit la placaj, dar l-a cosit şi pe jucătorul nostru, penalti fără nici un dubiu. Mă gândesc că arbitrul ori n-a vrut să-l dea, ori nu l-a văzut. Popescu nu a avut însă cum să nu vadă acel penalti, toată lumea l-a văzut, a recunoscut şi portarul Amarandei la final că l-a faultat pe jucătorul nostru, dar ce să facă el dacă arbitrul nu a dat 11 metri. A ridicat portarul mâna, şi-a recunoscut vina, dar Popescu a dat corner, însă n-a fost nici măcar vorba de corner, pentru că mingea a fost atinsă ultima oară de jucătorul nostru înainte de a fi faultat”, spune Sima.

A greşit şi asistentul Căpăţineanu

O altă greşeală gravă de arbitraj, de asemenea cu implicaţii directe în ceea ce priveşte rezultatul final, l-a avut în prim-plan pe asistentul Rareş Căpăţineanu. „A mai fost o greşeală de arbitraj, din care s-a înscris golul secund al lor, golul victoriei până la urmă. A fost o eroare a tuşierului, care-a dictat greşit aut pentru oaspeţi. Mingea le-a fost oferită oaspeţilor, iar în urma acelei faze am primit gol”.
Toate „păcatele” brigăzii de arbitrii s-ar fi putut „spăla” în minutul 90, atunci când Luncavăţul a avut o ultimă oportunitate de a marca, dar capul lui Iordache a fost scos miraculos de portarul Amarandei. „Am fi putut egala în minutul 90, iar eu cred că 2-2 era un rezultat echitabil după aspectul jocului. Şi noi, şi ei, meritam să luăm puncte din acest meci”, a afirmat Cătălin Sima, care-a revenit în echipă după o mică pauză.

„Nu mai avem valoare de Liga a IV-a”

Altfel, lăsând deoparte greşelile de arbitraj, Sima spune că la Luncavăţul Popeşti se impune urgent o primenire a lotului de jucători: „Nu mai avem valoare de Liga a IV-a, trebuie să aducem, urgent cel puţin 2-3 jucători de valoare pentru a ne salva. Cel mai bun exemplu în acest sens e că în acest moment nu nu avem nici un atacant de valoare. Iar nouă tocmai un astfel de jucător ne-a lipsit enorm: un finalizator, pentru că ocazii de gol ne mai creăm. De data aceasta nici Andrei Fistogeanu nu a prea fost în apele lui. Dacă la Drăgăşani (la acel 3-6 cu Alma Lex) a punctat de 3 ori, acum s-a întrecut în gafe. Nu a jucat de fapt nimic, nu a tras nici măcar un şut spre poarta adversă, a făcut doar driblinguri, în continuu, până când a pierdut mingea. L-a supărat rău de tot pe primarul Şerban, care nu înţelege ce se întâmplă cu echipa”.

Îl contactează pe Bărbărie

Decişi să rezolve cât mai rapid problemele din ofensivă, cei de la Luncavăţul Popeşti au găsit deja prima pistă: Gheorghe Bărbărie. În prezent, Bărbărie joacă la echipa din Liga a IV-a Cerna Copăceni, una dintre fruntaşele Seriei a IV-a, acolo unde este om de bază, însă ar putea trece la Popeşti în cazul în care se va înţelege cu oficialii echipei din Luncavăţul pentru că este un jucător care provine dintr-un eşalon inferior, iar regulamentele permit aceste mutări de trupe (de la o echipă mică, la una mare), chiar şi-n timpul sezonului.
Bărbărie nu s-ar afla la prima experienţă la Luncavăţul, el fiind în trecut unul dintre oamenii cu care s-a realizat promovarea în Liga a IV-a. „Am renunţat la el pentru că trebuia să-i punem la fiecare meci la dispoziţie o maşină ca să vină de la Copăceni. Acum însă, când suntem într-o criză fantastică de atacanţi, am ajuns să ne gândim la revenirea lui la echipă. Bărbărie ştie jocul, ştie să creeze spaţii, să dea şi goluri, să sară la cap, trebuie însă să-şi dea acordul şi primarul Şerban, să vedem ce e de făcut, pentru că e clar că aşa nu mai merge!”, concluzionează Sima.

Luncavăţul, în Zăvoi

Luncavăţul Popeşti întâlneşte la finele acestei săptămâni, în Zăvoi, pe terenul sintetic, echipa CSM II Rm. Vâlcea. Nu doar elevii lui Gabriel Mangalagiu, care vin după un egal acasă (1-1 cu Alma Lex Drăgăşani) îşi pun mari speranţe în acest meci, ci şi oaspeţii. Profitând de starea excelentă a gazonului, cei de la Popeşti vor să producă marea surpriză a rundei. „E un meci greu, dar totuşi nu ne speriem prea mult de adversari. Ne convine terenul, am jucat şi semifinala Cupei României acolo, putem produce surpriza. Avem câţiva mingicari în echipă, care joacă bine pe teren sintetic. Poate furnizăm o surpriză, poate ne tratează de sus şi plecăm şi noi cu vreun punct din Zăvoi, precum au făcut-o cei de la Alma Lex. Terenul de la Şirineasa ne-a jucat mai mereu feste, ca să nu mai amintesc de faptul că e dificil să joci, practic, toate meciurile de pe teren propriu în deplasare. Poate din retur o să evoluăm şi noi cu adevărat acasă şi o să reuşim să ieşim din zona tulbure a clasamentului. Mai ales că urmează un an electoral şi nu cade prea bine să retrogradăm tocmai acum”, a încheiat oficialul de la Luncavăţul Popeşti.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button