Liga V

Echipa lui Pearcu a câştigat meciul cu Retro pe care-l pierduse la „masa verde”

• Comisia de Apel a întors un rezultat

Bucurie mare săptămâna trecută în rândul celor de la Unirea Tomşani. Comisia de Apel de la AJF a decis să omologheze cu rezultatul din teren jocul dintre Unirea Tomşani şi Retro Bărbăteşti care fusese iniţial omologat de Comisia Campionatului cu scorul de 3-0 în favoarea celor din Bărbăteşti. În teren, băieţii lui Mihail Deaconescu câştigaseră cu 4-2, însă se descoperise faptul că aceştia făcuseră greşeala de a juca pentru câteva minute fără doi juniori, astfel că li se dăduse meci pierdut. Însă, ca urmare a declaraţiei făcută de observatorul jocului, Grigore Băluţă, s-a luat decizia favorabilă Unirii Tomşani.

Oficialul AJF a spus că echipa din Tomşani a jucat pe tot parcursul meciului cu cei doi juniori. Ştie asta pentru că unul dintre aceştia, cel suspectat că ar fi părăsit terenul de joc, i-a fost elev. Deci îl cunoştea şi l-a văzut în teren pe tot parcursul jocului. Pentru faptul că şi-a adus aminte de acest lucru numai după ce comisia s-a autosesizat, Băluţă a fost reţinut de la delegări pentru o perioadă nedeterminată.   

Oficialii de la Bărbăteşti intenţionează să meargă la Curtea de Arbitraj   

Lucrurile în acest caz nu se opresc însă aici. Se pare că în urma acestei decizii de la Apel, delegatul echipei Retro Bărbăteşti, Gălbenuş, nemulţumit de întreaga desfăşurare a „procesului” şi de faptul că nu a fost luată în considerare şi declaraţia sa, este hotărât să meargă până-n „pânzele albe”, mai exact până la Curtea de Arbitraj de la Bucureşti pentru acest meci. Asta pentru că este convins că cei de la Unirea Tomşani au scos juniorul de pe teren şi şi-au remediat greşeala abia după câteva minute, când şi-au dat seama de eroarea pe care-o făcuseră. Un alt amănunt pe care l-am aflat legat de acest caz este faptul că cei din Bărbăteşti l-ar fi acuzat şi pe observatorul jocului de subiectivism. Se pare că soţia lui Băluţă este din Tomşani, iar o parte dintre jucătorii echipei lui Pearcu, după cum am mai amintit, i-au fost elevi observatorului. Astfel că s-au făcut presiuni ca el să avantajeze prin declaraţiile date echipa din Tomşani. Şi tot acest scandal continuă. Oficialii celorlalte echipe angrenate în lupta pentru titlul în seria a III-a de la „Onoare” au răbufnit la aflarea deciziei de la Apel. „Va fi scandal mare dacă e aşa, s-a omologat cu rezultatul din teren acel meci. Nu au cum să facă asta. Eu chiar iau foc dacă au luat o astfel de decizie. Păi eu am jucători de la Tomşani care mi-au spus că, într-adevăr, echipa din localitate a jucat timp de câteva minute fără junior”, a fost reacţia lui Dobrin Ionescu de la Victoria Frânceşti, de aceeaşi părere fiind şi alţi reprezentanţi ai echipelor din prima jumătate a clasamentului acelei serii. Rămâne ca în zilele următoare să aflăm cum se va încheia acest caz. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button