Liga Nationala

Trupa lui Tadici nu are adversar în ţară

• Oltchim a ajuns la 35 de victorii consecutive pe plan intern

Aşa cum era de aşteptat, echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa nu a avut nici un fel de probleme în a-şi adjudeca alte două victorii în campionatul intern. Ultimele „victime”: Dunărea Brăila şi CSM Cetate Deva, grupări depăşite categoric de fetele de la Oltchim Rm. Vâlcea. „Chimistele” au atins astfel o cifră impresionantă în ceea ce priveşte victoriile consecutive pe plan intern (35), un record greu de egalat. Au fost 29 în sezonul trecut (26 în Liga Naţională, 3 în Cupa României), plus alte 6 în actuala stagiune (1 în Supercupa României, 5 în campionat).

Dunărea Brăila – Oltchim Rm. Vâlcea 21-34
A revenit Steluţa Luca

Miercuri, 12 septembrie, trupa lui Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa a învins fără probleme în deplasare echipa Dunărea Brăila, cu scorul de 34-21 (18-8). Soarta meciului s-a scris în primele 15 minute de joc, atunci când Oltchim-ul a punctat de 9 ori consecutiv fără să primească nici un gol. Astfel, s-a ajuns ca de la 2-1 pentru gazde, tabela de marcaj să indice scorul de 10-2 pentru Oltchim. Din acel moment, meciul nu a mai fost decât o simplă formalitate pentru Dinu, Gâlcă, Lecuşanu şi compania, care-au câştigat la pas duelul cu ambiţioasa formaţie din Brăila. Au marcat pentru Oltchim: Clara Vădineanu (8 goluri), Ionela Gâlcă (6), Adina Meiroşu (6), Narcisa Lecuşanu (4), Steluţa Luca (2), Ramona Maier (2), Oana Manea (2), Raluca Ivan (2), Valeria Beşe (1) şi Adriana Nechita (1),

Oltchim Rm. Vâlcea – CS Cetate Deva 39-17
Defensivă de fier

Al doilea succes repurtat săptămâna trecută de echipa lui Tadici şi Popa s-a consemnat sâmbătă, 15 septembrie, în Sala „Traian”. Oltchim-ul s-a impus în faţa echipei CSM Cetate Deva cu 39-17 (21-11), la capătul unui meci pe care l-a dominat copios. În prima repriză, vâlcencele au excelat în faza de atac (marcând 21 de goluri), iar în al doilea mitan defensiva a avut un cuvânt greu de spus (s-au încasat numai 6 goluri). Dacă revenirea Steluţei Luca s-a produs în meciul de la Brăila, în disputa cu hunedorencele, Tadici a aruncat-o în luptă şi pe Valentina Ardean, menajată în precedenta partidă din campionat.
Au punctat pentru echipa vâlceană: Valentina Ardean (5 goluri), Ionela Gâlcă (5), Ramona Maier (5), Clara Vădineanu (5), Narcisa Lecuşanu (4), Adriana Nechita (4), Adriana Ţăcălie (4), Valeria Beşe (3), Raluca Ivan (2), Steluţa Luca (1) şi Adina Meiroşu (1).

Vâlcencele, lidere incontestabile

Graţie acestor rezultate, campioana României, Oltchim Rm. Vâlcea, rămâne lideră incontestabilă în Liga Naţională de handbal feminin, cu punctaj maxim, dar şi cu cele mai multe goluri marcate dintre toate grupările care evoluează pe prima scenă a ţării. Altfel, elevele lui Tadici sunt pe locul 2 în ceea ce priveşte defensiva, cu numai 107 goluri primite. Până acum, doar Oţelul Galaţi are mai puţine, 94, însă trupa lui Cornel Bădulescu nu a disputat decât 4 meciuri în acest sezon. Proximul prilej pentru Oltchim de a trece în frunte şi la acest capitol îl reprezintă chiar meciul direct dintre cele două echipe.

Marţi, la Galaţi

Până la duelurile cu „granzii” Europei, care vor avea loc la finele acestei săptămâni, Oltchim-ul va întâlni marţi, 18 septembrie, de la ora 17.00, în deplasare, echipa Oţelul Galaţi. După acest joc, echipa vâlceană îşi va sista o perioadă partidele din Liga Naţională, datorită participării la Trofeul Campionilor (22-23 septembrie) şi la turneul de calificare în Liga Campionilor (28-30 septembrie), competiţii care vor fi găzduite de Sala „Traian”. Trupa lui Tadici va disputa următorul meci în Liga Naţională abia pe 6 octombrie, atunci când vâlcencele vor primi în Sala „Traian” vizita echipei Rapid Bucureşti.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button