Liga II

Şi-au mai spălat din păcate

CSM Rm. Vâlcea  – FC Bihor Oradea 1-0

După eşecul usturător de la Piteşti, „municipalii” au dorit să spele cu orice preţ ruşinea în partida cu FC Bihor, mai ales că aproximativ 1000 de spectatori au venit să-i susţină, suporterii vâlceni arătându-le jucătorilor că vin să-i susţină şi în momentele mai grele, chiar dacă vin şi asistă la meci ca la teatru, rare fiind momentele când îi încurajează pe „municipali”. Antrenorul Marian Bondrea n-a mai făcut experimente de genul celor de la Piteşti în ceea ce priveşte formula de start şi i-a introdus în teren încă din primul minut pe Melcea şi Vidakovic, aceştia demonstrându-i tehnicianului că a greşit când nu i-a folosit la Piteşti, fiind din nou cei mai buni de pe teren. Deşi era dat ca incert pentru această partidă, căpitanul Ionuţ Cercel a strâns din dinţi şi a intrat pe teren.

Vâlcenii s-au instalat confortabil în jumătatea adversă încă din debutul meciului, iar în minutul 13 au reuşit deschiderea scorului. Boroiban a protejat bine la mijlocul terenului, l-a văzut foarte bine pe Melcea demarcat pe partea dreaptă, micuţul mijlocaş a centrat şi Nemanja Vidakovic l-a învins pe Lipitor cu o „scăriţă”, scorul devenind 1-0. Şi după marcarea golului, tot „municipalii” lui Bondrea au fost la timona jocului, însă marea majoritate a atacurilor s-au oprit undeva pe la 16 metri de poarta oaspeţilor. Orădenii s-au apropiat mai periculos pentru prima dată de poarta vâlceană abia în minutul 37 când, după un corner executat de Radu, mingea a ajuns la Florea Voicu acesta trimiţând la colţul scurt, dar Râmniceanu a fost la post şi a reuşit să reţină. Ultimele minute ale primei reprize le-au aparţinut într-o oarecare măsură oaspeţilor, dar fără a pune prea mare presiune pe tânărul Râmniceanu. Mai mult decât atât, în chiar momentele de prelungire ale primei părţi „municipalii” au fost la un pas de a intra cu două goluri avans la vestiare, Melcea a depăşit elegant doi adversari, a centrat în careu pentru Boroiban, din păcate atacantul a alunecat chiar în momentul în care se pregătea să reia înspre poartă.

Râmniceanu, la un pas de o nouă gafă

Partea a doua a debutat în forţă pentru formaţia vâlceană cu ocazia lui Onofrei, care din şapte metri, singur-singurel cu Lipitor, a trimis mingea mult peste poartă. Câteva minute mai târziu, Stanca şi-a încercat norocul cu un şut de la aproximativ 25 de metri, dar portarul orădean a fost la post. În minutul 60, Victor Râmniceanu a fost aproape de a reedita o gafă din meciul de la Piteşti. După o mingea centrată în careu de S. Achim, Stanca a oprit mingea şi s-a dat la o parte pentru a-i permite portarului să degajeze, dar Victoraş al nostru, cum a făcut, cum n-a făcut că a trimis mingea exact în piciorului colegului său şi a fost la un pas ca mingea să intre în poartă, din fericire totul s-a terminat cu bine pentru echipa noastră. În minutul 87, incisivul Nemanja Vidakovic a luat o acţiune pe cont propriu, a depăşit în viteză doi adversari, dar a intrat în unghi şi în cele din urmă a fost blocat. Finalul de meci i-a găsit pe vâlceni în jumătatea adversă, fiind la un pas de a marca golul doi, dar Sergiu Popescu a şutat pe centrul porţii de la marginea careului şi Lipitor a reţinut fără probleme.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Râmniceanu – Vişa, Chirciu, Stanca, Cercel – Ekwalla, Onofrei (’71 – Sg. Popescu), Pasăre, Melcea – Vidakovic (’89 – Mandea), Boroiban (’53 – Robson).
FC Bihor Oradea: Lipitor – Muscă, Ambruş, Târcă, A. Achim (’65 – Lorincz) – S. Achim, Mihu, C. Bucur, R. Radu (’68 – Săndulescu) – V. Florea (’85 S. Bann) şi Andor.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button