Alte sporturi

Scrimerii vâlceni, la „Cupa Predeal”

Scrimerii clubului Chimia Rm. Vâlcea, antrenaţi de Livius Buzan, au efectuat în decursul lunii august un cantonament de pregătire tehnico-tactică la Târgu Mureş, acolo unde au stat timp de opt zile. Prin această pregătire s-a avut în vedere o participare cât mai bună la tradiţionala competiţie cu caracter internaţional „Cupa Predeal”, eveniment sportiv organizat în fiecare an în renumita staţiune montană din judeţul Braşov. În 2007 se desfăşoară deja cea de-a şasea ediţie, această întrecere reunind scrimeri din şase ţări ale Europei. „Cupa Predeal” a fost permisă anul acesta şi prezenţa senioarelor, în ediţiile anterioare având drept de participare doar junioarele.

Din partea echipei noastre, în probele feminine, vor lua startul Agnana Ivănescu, Cristina Stoiceanu (în concursul de senioare), Alexandra Gheorghe, Caterina Mureşan şi Tatiana Găinuşe (la junioare). Printre obiectivele trasate de Livius Buzan se numără clasarea cu cât mai multe sportive în primele opt, lucru întâmplat de regulă în ediţiile anterioare.

Alexandru Diaconu – la Mondialele de seniori

După competiţia de la Predeal, lotul naţional de scrimeri din care face parte şi talentatul Alexandru Diaconu, sportiv legitimat la CS Chimia Rm. Vâlcea, se va deplasa la Campionatele Mondiale de seniori de la Sankt Petersburg. Pentru talentatul scrimer antrenat de Livius Buzan, aceasta ar putea fi ultima întrecere la care participă din partea clubului vâlcean, fiind foarte posibil ca în viitorul apropiat Diaconu să dea curs unei oferte deosebit de tentante venite din partea unei grupări din Capitală.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button