Liga Nationala

Galop de sănătate pentru echipa lui Tadici

Oltchim Rm. Vâlcea – Hidroconcas Buzău 38-22

În ciuda absenţei a patru piese de bază, Oltchim Rm. Vâlcea nu a avut deloc probleme în a-şi adjudeca victoria în meciul pe care l-a susţinut sâmbăta trecută în Sala „Traian”, împotriva echipei Hidroconcas Buzău. A fost prima apariţie oficială în faţa propriilor suporteri a trupei pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa, iar handbalistele s-au străduit să ofere publicului un spectacol agreabil, cu cât mai multe goluri.

S-a jucat într-o singură direcţie

Buzoiencele au condus o singură dată, în minutul 1, cu 1-0, după care Oltchim-ul a preluat conducerea, s-a distanţat treptat şi nu a mai fost ajunsă din urmă. La 2-1 pentru echipa noastră, Luminiţa Dinu a parat o aruncare de la 7 metri, iar de aici totul a fost mult mai simplu. S-a mers totuşi câteva minute cap la cap, însă după minutul 14, când tabela de marcaj indica scorul de 7-5, vâlcencele au punctat de şase ori consecutiv, fără să primească vreun gol, s-a făcut astfel 13-5, iar visele echipei vizitatoare pentru un rezultat cât mai strâns erau deja risipite. Oltchim-ul nu s-a oprit, a continuat să fie eficace, şi astfel s-a ajuns ca la cabine să se intre cu un scor neverosimil (22-8), cele mai bună marcatoare vâlcene în această primă repriză fiind Ionela Gâlcă şi Adriana Nechita (ambele cu câte 6 goluri).

Şi rezervele şi-au făcut datoria

După pauză, şi-au făcut apariţia pe teren şi celelalte jucătoare trecute în raportul de joc, Oana Manea, Adriana Ţăcălie şi Aurelia Băbeanu. Nici în această repriză însă fetele de la Hidroconcas nu au putut să se opună atacurilor vâlcene şi să găsească antidotul potrivit pentru ca scorul să nu i-a proporţii. Oricâte le-ar fi spus antrenorul Romeo Ilie, adversarele Oltchim-ului au făcut prea puţin faţă iureşului comandat de Gheorghe Tadici. În dese rânduri însă şi Tadici s-a arătat dezamăgit atunci când elevele sale au comis greşeli nepermise, atât în defensivă, cât şi-n atac. Cum se apropie turneul de calificare în Liga Campionilor, este clar că şi pretenţiile pe care tehnicianul le are de la jucătoare sunt din ce în ce mai mari. Trupa lui Tadici a avut chiar 19 goluri avans în câteva rânduri (cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în acest meci). S-a întâmplat asta prima oară la 29-11, iar apoi la 31-12, dar ulterior echipa oaspete a început încet-încet să recupereze din handicap, a marcat de patru ori consecutiv, reducând diferenţa la doar 15 goluri (31-16). S-au făcut însă iarăşi 18 goluri (38-20), dar finalul era aproape, iar vâlcencele erau mai mult cu gândul la viitoarele meciuri internaţionale. Buzoiencele au mai punctat de două ori în ultimul minut de joc, stabilind astfel scorul final: 38-22.
Au marcat pentru Oltchim: Ionela Gâlcă (8 goluri), Adriana Nechita (7), Iulia Puşcaşu (5), Clara Vădineanu (4), Adriana Ţăcălie (4), Oana Manea (3), Valentina Ardean (3), Valeria Beşe (2), Adina Meiroşu (2) şi Narcisa Lecuşanu (1).

Ardean, aproape refăcută

Menajată în primele două meciuri din Liga Naţională (atunci când nu a intrat pe teren decât pentru a executa aruncările de la 7 metri de care echipa vâlceană a beneficiat), Valentina Ardean a jucat aproximativ 20 de minute în a doua repriză a disputei de sâmbătă, 8 septembrie, cu Hidroconcas Buzău. Extrema Oltchim-ului şi-a trecut numele şi pe lista marcatoarelor, înscriind trei goluri: unul din acţiune, celelalte două din 7 metri.

Patru absenţe de marcă

Chiar dacă Ardean se află pe drumul bun în ceea ce priveşte refacerea, infirmeria Oltchim-ului e în continuare plină. La meciul cu buzoicencele nu mai puţin decât patru jucătoare importante din angrenajul echipei vâlcene au fost doar simple spectatoare. Este vorba de  Steluţa Luca, Ramona Maier, Roxana Gatzel şi Roxana Cherăscu (care-a apărut în Sala „Traian” în cârje, după operaţia de menisc pe care-a suferit-o acum două săptămâni), toate acestea luând loc în tribună.

Ţăcălie progresează pe zi ce trece

Surpriza Oltchim-ului în partida cu Hidroconcas Buzău s-a numit Adriana Ţăcălie, tânăra handbalistă reuşind să înscrie în repriza secundă de patru ori, aşa că este de aşteptat ca şi aceasta, precum a făcut-o Clara Vădineanu, să „explodeze” în curând şi la nivelul primei echipe. Iată încă un semn că generaţia de mâine a Oltchim-ului începe încet-încet să se clădească. Altfel, mai trebuie spus că la echipa oaspete a evoluat şi Claudia Mojoiu, o handbalistă care înainte de încropirea echipei de „galactice” la Oltchim, a evoluat pentru gruparea vâlceană, fiind cedată apoi la Astral Poşta Câlnău (actuala Hidroconcas Buzău).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button