Politica

PRM loveşte în „mafia liberală”

Pentru că nu-i place să le rămână dator rivalilor politici care-l acuză într-un fel sau altul, peremistul Nicolae Pătru a ţinut să-i aplice câteva corecţii şi liberalului Emilian Frâncu. „Frâncu m-a făcut mincinos pe posturile TV, al lui şi altele, şi mi-a atras atenţia că eram în eroare atunci când m-am referit la apartenenţa politică a primarilor localităţilor unde câteva licitaţii cu bani europeni au fost trucate. Spunea dumnealui că primarii de la Roşiile şi Livezi n-ar fi de la Alianţă. Păi, primarul de la Roşiile, Mănescu Ştefan, ştim că era membru PNL. O fi trecut la alt partid şi nu ne-a spus şi nouă. Iar la Livezi, era vorba despre Ivancu Alexandrina, care a ieşit primar pe listele PSD, iar pe urmă a intrat în partidul corupt”, a subliniat preşedintele peremiştilor vâlceni.

Pătru a dezvăluit zilele trecute că „PRM verifică mai multe licitaţii ilegale”. Una dintre acestea este şi cea privind alimentarea cu apă a comunei Câineni. Peremistul spune că a trimis deja scrisori la Consiliul Concurenţei şi la ANS.

Nicolae Pătru: „Buşe îl plimbă pe Buican ca pe căţel”

„La Drăgoeşti, de asemenea, există o mafie penelistă care, în frunte cu Haralambiade, vrea neapărat să dea o lucrare unei firme de-a lor. Aici apar firme despre care am mai vorbit, cum ar fi Vicexpert şi altele. Haralambiade ar trebui să se ocupe de dezvoltarea agriculturii din judeţ, că pentru asta primeşte un sac de bani. Îl cunosc pe acest personaj de mult timp şi pot să vă spun că niciodată nu mi-a făcut o impresie bună. L-am avut muncitor când eram preşedinte la Cooperaţie, la Olăneşti. Nu-mi explic cum a ajuns director!”, a mai adăugat Pătru, care l-a pus la index şi pe Cristi Buican. Referindu-se la subiectul pierderii celor aproximativ 40 de miliarde de lei acordate de UE pentru îndepărtarea efectelor calamităţilor din anii trecuţi, liderul PRM a explicat că vina îi aparţine tot lui Dumitru Buşe, iar „ce zice Cristi Buican nu trebuie pus la suflet, pentru că nu ştie despre ce este vorba în propoziţie”: „Buşe îl plimbă ca pe căţel. Îi văd oamenii mei împreună pe Valea Oltului, m-au sunat de vreo câteva ori să-mi spună că i-au văzut în nu ştiu ce bombe. Să nu mă înţelegeţi greşit, n-am nimic să vină Cristi Buican la Consiliul Judeţean, dar să fie folosit. Făcând parte din partidul care guvernează, să stea mai mult pe la ministere, să afle ce portiţe există pentru a accesa finanţări. Pot să-i dau şi eu câteva sticle de whisky pentru a deschide câteva uşi, să-i fac rost de nişte somn de la Dunăre. Aşa se creează şi se întreţin relaţiile. Dar, pe ei îi duce capul să înţeleagă asta? Buşe ştie să conducă Inter Club, iar Buican e cu şcolile, cu elevii. Însă, una e să predai, să fii profesor, şi alta e să de ocupi de investiţii într-un judeţ”, a mai afirmat Nicolae Pătru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button