Politica

PD Vâlcea nu are candidat eligibil pentru europarlamentare din cauza rezultatelor slabe

Senatorul PD, Dorel Jurcan, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene Vâlcea a partidului, recunoaşte că Romeo Rădulescu nu are nici o şansă să ajungă europarlamentar, dată fiind poziţia neeligibilă pe care acesta o ocupă pe lista PD. Totuşi, Romeo Rădulescu va trebui să mimeze o campanie credibilă, el fiind nevoit chiar să prezinte un proiect propriu pentru alegerile din 25 noiembrie. „Nu cred că vom obţine un scor eligibil şi mă bucur că Romeo Rădulescu a înţeles acest lucru, că organizaţia noastră e parte a unui întreg. Rezultatele noastre vor trebui să fie peste media la nivel naţional. Nu am reuşit să impunem un candidat eligibil pentru că rezultatele organizaţiei Vâlcea sunt foarte slabe”, a spus şeful filialei.

Jurcan a explicat şi de ce PD Vâlcea nu are un candidat eligibil: organizaţia este considerată a fi una slab cotată, ocupând unul dintre locurile codaşe în clasamentul naţional. Jurcan nu are însă ce să-şi reproşeze, el spunând chiar că a reuşit să ridice organizaţia de la 11 la 30%. Senatorul a uitat însă să precizeze că această creştere se datorează în primul rând primarului Râmnicului, Mircia Gutău care prin rezultatele bune obţinute în municipiu a săltat şi scorul pe judeţ. Jurcan a mai spus că intenţionează să reorganizeze o serie de filiale comunale ineficiente. Este vorba de 20 de organizaţii cu rezultate foarte slabe, în care se vor schimba echipele de conducere.
În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Jurcan crede că este vorba doar de un joc de imagine practicat de PSD. „Nu cred că PSD va depune această moţiune. E mai mult un joc de imagine pe care-l face PSD pentru a ieşi din conul de umbră”, a mai spus senatorul democrat.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button