Liga IV

Trupa lui Mustăţea, în declin

Dinamo Rm. Vâlcea – Flacăra Horezu 1-2 (1-0)

Sponsorul Laurenţiu Mustăţea a avut gânduri mari la începutul primului sezon în Liga a IV-a al echipei Dinamo Rm. Vâlcea. Tocmai de aceea, a investit în alcătuirea unui lot de jucători valoroşi şi-n salariile cu care aceştia sunt plătiţi. Însă, după un debut fast, au apărut şi primele deziluzii. Nu mai departe decât săptămâna trecută, dinamoviştii râmniceni (care le-au cam călcat pe urme omologilor lor bucureşteni) au suferit două înfrângeri lamentabile, în faţa a două grupări care erau de bătut. Mai întâi, miercuri, a fost acel 0-1 cu CSM II din Zăvoi, iar sâmbătă, a urmat şi eşecul în faţa echipei Flacăra Horezu (1-2).

Un gol, însă prea puţin

Dinamo a pornit ca din puşcă în duelul cu trupa lui Costel Chelcea. Când oaspeţii nici nu se obişnuiseră cu suprafaţa de joc, scorul devenise deja 1-0 pentru fotbaliştii lui Mustăţea. Era doar minutul 9, când o centrare a lui Ninciuleanu, urmată de o prelungire cu capul a lui M. Buga, a fost finalizată cu un şut imposibil de parat al lui Cl. Bogoslov. Replica celor din Horezu nu a întârziat să apară, aceştia creând pericol la poarta lui Armeanu la două lovituri libere. Prima respinsă de fundaşii gazdelor, iar a doua încheiată cu un şut din 13 metri al lui Geiculescu care-a trecut peste transversală. De partea cealaltă, după o ieşire rapidă pe contraatac, acelaşi Cl. Bogoslov putea majora diferenţa de goluri în favoarea echipei sale, însă de data aceasta n-a mai avut acelaşi noroc ca-n debutul partidei. Dinamo nu a înscris nici la faza următoare, când Bănescu şi Stoica, rămaşi singuri cu Chiriţoiu în suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor s-au precipitat, iar şutul primului jucător a fost reţinut de portarul oaspeţilor. Finalul de repriză avea să aparţină în totalitate horezenilor, însă aceştia nu au găsit deloc drumul spre gol. În minutul 35, Bodescu i-a aşezat perfect o minge pe capul lui I. Nicolae, în careul de 16 metri, dar lovitura acestuia a nimerit doar transversala. Apoi, rolurile s-au inversat, I. Nicolae i-a pasat lui Bodescu, scăpat singur cu portarul dinamoviştilor, dar Armeanu a intervenit cu piciorul. În minutul 41, cei de la Flacăra au cerut penalti la un atac imprudent al lui Stoica asupra lui Bodescu, atunci când dinamovistul a atins mingea, dar şi piciorul adversarului, însă centralul Marian Truţă a lăsat jocul să continue. În fine, repriza s-a încheiat cu o lovitură liberă a lui Nistor de la 30 de metri, pe care Armeanu a scos-o în corner de sub transversală.
Al doilea mitan a început cu o ratare imensă a  lui Pătroi (în minutul 57), care-a şutat peste transversală din careul de 16 metri, după care a venit acel 11 metri de kinogramă. Un penalti gratuit acordat gazdelor, şutul lui Ninciuleanu fiind respins cu piciorul de un fundaş al oaspeţilor, însă centralul Truţă a decis că horezeanul ar fi atins mingea cu mâna. Moment în care oficialul celor din Costel Chelcea s-a înfuriat, a intrat pe teren şi i-a cerut socoteală centralului, motiv pentru care a şi fost eliminat apoi din incinta terenului. Şansa pe care le-a oferit-o Truţă, aceea de a se desprinde, nu le-a dat-o însă şi Dumnezeu, M. Buga ratând penaltiul acordat. A fost începutul dezastrului pentru „câini”, care-au picat ulterior din punct de vedere fizic şi-au făcut faţă tot mai greu atacurilor oaspeţilor. A fost însă şi momentul când centralul Truţă a pierdut jocul din mână, n-a ştiut să mai facă faţă protestelor gazdelor, iar de aici au apărut numeroase clinciuri între jucătorii celor două echipe. Din minutul 74, Dinamo a rămas în zece oameni, odată cu eliminarea lui Bardac, trimis mai devreme la vestiare, după ce a lovit un fundaş al Flacărei, infracţiunea fiind sancţionată prompt de asistentul Marius Badea. Din tribună, Costel Chelcea a mutat decisiv şi l-a introdus pe teren pe fratele său, Marius, cel care avea să poarte spre victorie echipa din Horezu, într-un final de joc electrizant. Echilibrul pe teren s-a stricat complet atunci când Dinamo a mai pierdut un jucător, după ce şi Bănescu a fost eliminat de pe teren, de data aceasta pentru cumul de cartonaşe galbene, al doilea avertisment primindu-l pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului. Flacăra Horezu a egalat în minutul 84, golul fiind înscris de I. Nicolae cu un şut din centrul careului de 16 metri, însă oaspeţii nu s-au mulţumit doar cu atât. Peste numai trei minute, un fundaş dinamovist l-a atacat imprudent prin alunecare pe Nistor în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul Marian Truţă nu a acordat nici de această dată penaltiul dorit de horezeni, spre disperarea lui Costel Chelcea. Lovitura de teatru putea veni în minutul 88, când Dinamo, în doar 9 jucători de câmp, a avut şansa să înscrie golul victoriei pe un contraatac. „Câinii” au profitat de spaţiile libere existente în apărarea oaspeţilor, au pătruns spre poarta celor din Horezu, mingea a ajuns la Stoica, care-a lovit-o cu capul din 6 metri, peste Chiriţoiu. Încă o dată însă dinamoviştii au avut ghinion, deoarece mingea, atinsă uşor de portarul Flacărei, a căzut pe transversală, apoi pe linia porţii, şi-a fost reţinută într-un târziu de Chiriţoiu. Pentru că a văzut neputinţa fotbaliştilor săi, în minutul 89 a intrat pe teren şi Laurenţiu Mustăţea, însă fără efect pentru soarta meciului. Golul victoriei a picat în primul minut de prelungiri, când nici Armeanu nu a mai avut ce face, iar Bodescu a şutat cu sete în plasă, după o minge respinsă de portarul dinamovist cu greu de sub transversală: 1-2.
Au evoluat echipele:
Dinamo Rm. Vâlcea: Armeanu – Ninciuleanu, Drăghici, Cl. Bogoslov, Stoica, I. Buga, Moga, Păun, Văcaru, M. Buga, Bănescu. Au mai jucat: Bardac, Ghenţăr, şi Mustăţea.
Flacăra Horezu: Chiriţoiu – Bobâlcă, Băcanu, Manta, Gruea, Pătroi, Nistor, Geiculescu, N. Popescu, I. Nicolae, Bodescu. A mai jucat: M. Chelcea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button