Alte sporturi

Pregătiri intense pentru voleibaliştii de la CNMB

Voleibaliştii antrenaţi de Dinu Dumitraşcu se pregătesc la foc automat pentru campionatul ce va începe pe 30 septembrie. Lotul de cadeţi din cadrul CNMB va evolua în seria a V-a, având ca adversari pe CN Nicolae Titulescu (Craiova), CN Dinicu Golescu (Câmpulung) şi CSŞ Sibiu. Echipa este, momentan, în formare, deoarece la Juniori I au promovat vara aceasta opt jucători, printre care îi amintim pe Lucian Stanciu, Bogdan Agache, Claudiu Popescu, Bogdan Nuţulescu. Noua echipă de juniori II (elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani) este formată din : Andrei Vasiloiu ( căpitan), Eduard Popa, Radu Predişor, Marius Curcă, Florin Roşu, Mugurel Colţa, Daniel Dincă, Cristian Roşca, Răzvan Georgescu, Paul Cruceru, Andrei Vilău, Andrei Georgescu.

Pregătirea pentru competiţiile naţionale a început pe 3 august în Sala Capela, din 3 septembrie elevii urmând a se deplasa la Mamaia într-un cantonament de pregătire fizică pe nisip ce se va finaliza pe 11 septembrie, când se va relua pregătirea în sală. Lotul de băieţi a disputat deja un meci amical la Craiova în vederea creării unei echipe care să îndeplinească obiectivul major de a promova în semifinalele turneului. Echipamentul şi materialele sportive necesare desfăşurării activităţilor au fost furnizate de conducerea Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, prin intermediul antrenorului Marius Mărgărit, cât şi de SC Vasiloni, unul din sponsorii de bază în competiţiile din plan naţional, cât şi european.

Sportul juvenil, la mare cinste

Sportul este cinstit cum se cuvine la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Astfel, există mai multe catedre cu profil sportiv: la I-IV există o clasă cu profil sportiv din totalul de patru, în timp la V-VIII fiinţează şapte clase de profil sportiv, însă la liceu nu e decât o singură clasă. Aşa cum se cunoaşte, în cadrul acestei renumite instituţii de învăţământ se practică la nivel de performanţă două discipline: voleiul şi atletismul. „Nu mai dorim înfiinţarea nici unei secţii sportive, deoarece considerăm că sunt suficiente, şi, totodată, reprezentative pentru tradiţia acestei şcoli. Sunt deja cei de la CSŞ Rm. Vâlcea care fac baschet şi considerăm că este de ajuns”, ne-a declarat directorul de la CNMB, Cătălin Pană.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button