Politica

Vladimir Dumitrescu a lăsat PNŢCD pentru PLD

În modul cel mai surprinzător cu putinţă, fostul preşedinte al ţărăniştilor vâlceni, Vladimir Dumitrescu s-a înscris în PLD la jumătatea săptămânii trecute, după 10 ani petrecuţi într-unul din ultimele partide istorice din România. Într-un oarecare fel, decizia sa nu ar trebui să ne surprindă, date fiind bunele relaţii pe care le are cu liderul PLD, Gheorghe Fluture, cu care de altfel a şi fost coleg de bancă. Se pare că plecarea lui Dumitrescu din PNŢCD se datorează şi raporturilor nu tocmai amiabile cu actuala conducere a organizaţiei, care au culminat cu declaraţiile fostului lider judeţean Minodor Vasiloiu, care i-a acuzat pe fraţii Dumitrescu de toate relele din partid. Vladimir Dumitrescu a fost prezentat ca cea mai nouă achiziţie a pelediştilor lui Petre Ungureanu, taman în conferinţa de presă prilejuită de vizita la Vâlcea a preşedintelui executiv Gheorghe Fluture.

„După 10 ani de muncă în PNŢCD mi-a fost foarte greu să plec. A fost o alegere făcută acum două luni. De atunci am sperat că lucrurile se vor îndrepta, mai ales când conducerea a fost preluată de Marian Petre Miluţ. Mi-am dat seama însă că în PNŢCD nu există o strategie articulată. Am simţit în cea mai recentă conferinţă de presă a PNŢCD susţinută de Aurelian Pavelescu, că munca pe care aş fi făcut-o ar fi fost inutilă. La acea conferinţă de presă am simţit culmea inutilităţii mele. Într-adevăr, domnul Flutur mi-a fost coleg şi a avut un rol în venirea mea în PLD. La PNŢCD am simţit că nu aveam o finalitate a muncii mele. Nu voi face declaraţii împotriva foştilor mei colegi şi nu-mi propun să fac presiuni pentru a aduce alături de mine o parte dintre ei. Totuşi, trebuie să spun că deja am primit telefoane de la unii dintre aceştia, care mi-au spus că vor să vină şi ei în PLD. Nu a ştiut nimeni că am plecat din PNŢCD, nici măcar fratele meu. Pot spune că a avut invitaţii din partea tuturor partidelor. Am ales PLD pentru că aici am colegi şi prieteni. Nu mă interesa să mă cocoţ în partide aflate la guvernare”, a declarat Vladimir Dumitrescu.
Întrebat dacă în această vară s-au mai înscris în PLD Vâlcea politicieni de la alte partide, preşedintele organizaţiei, deputatul Petre Ungureanu a răspuns afirmativ, specificând că este vorba şi despre consilieri. Ungureanu nu a dorit însă să facă publice numele acestora.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button