Diverse

Şi totuşi, Lada vine la Vâlcea

După îndelungi discuţii şi refuzuri, Federaţia Europeană de Handbal a pus în sfârşit piciorul în prag şi-a stabilit cea de-a patra echipă participantă la Trofeul Campioanelor (noua denumire a Supercupei Europei), care va avea loc în Sala „Traian”, pe 22-23 septembrie. Deşi s-au vehiculat mai multe nume (printre care şi ale echipelor Hypobank Viena şi ETO Gyor), până la urmă, la Vâlcea, va veni Lada Toljatti, nimeni alta decât finalista din ediţia trecută a Ligii Campionilor. Iniţial, oficialii grupării ruse au declinat oferta celor de la EHF, pe motiv că sunt angrenaţi într-un turneu preliminar de calificare în Liga Campionilor.

La startul competiţiei, vor mai fi prezente cele trei deţinătoare ale celor mai puternice competiţii inter-cluburi de pe continent: Slagelse (Danemarca) – câştigătoarea Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea – victorioasă în Cupa Cupelor, Zvezda Zvenigorod (Rusia) – triumfătoare în Cupa EHF. Semifinalele Trofeului Campionilor sunt programate a se juca sâmbătă, 22 septembrie, în timp ce finalele urmează să se dispute duminică, 23 septembrie. Conform „ţintarului”, în primul meci, Oltchim Rm. Vâlcea urmează a întâlni trupa pregătită de Evgheni Trefilov, Zvezda Zvenigorod.

Îmbunătăţiri în Sala „Traian”

Recenta vizită la Vâlcea a unui oficial al EHF, în speţă directorul de marketing Peter Vargo, a lămurit lucrurile în privinţa dreptului de organizare în Sala „Traian” a partidelor din Liga Campionilor. În opinia reprezentantului Federaţiei Europene de Handbal, Polivalenta din Râmnic îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru a găzdui meciuri la cel mai înalt nivel. Conform spuselor preşedintelui Ioan Gavrilescu, mai sunt, ce-i drept, câteva probleme, dar nu de natură sportivă, ci legate de panourile publicitare din sală. EHF impune ca toate cluburile participante în Liga Campionilor să evolueze într-o sală de cel puţin 1.500 de locuri şi să asigure o suprafaţă de joc cu linii de marcaj doar pentru handbal. De asemenea, o altă condiţie obligatorie este aceea de a exista posibilităţi optime de transmisie televizată în direct a partidelor în toată Europa. Cât priveşte suprafaţa de joc, în săptămânile următoare, Sala „Traian“ va cunoaşte o adevărată schimbare la faţă. Asta pentru că EHF va dota Polivalenta, pentru Supercupa Europei (Trofeul Campioanelor cum se numeşte acum), cu o suprafaţă de joc specială, care va rămâne la Vâlcea un an.

Vor fi evitate problemele din finala Cupei Cupelor

Dincolo de aceste prevederi, oficialii clubului Oltchim speră ca evenimentele petrecute în returul finalei Cupei Cupelor, când aerul condiţionat şi iluminatul în Sala „Traian” le-au jucat feste, să nu se mai întâmple. În acest sens, gruparea vâlceană va investi mai mult de 1 milion de lei pentru modernizarea instalaţiei de aer condiţionat şi pentru achiziţionarea unei surse de rezervă de energie electrică. Banii pentru finanţarea acestor îmbunătăţiri au fost obţinuţi cu ajutorul Prefecturii judeţului Vâlcea de la Guvernul României.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button