Administratie

Consilierii judeţeni şi-au tras jeep şi laptopuri

2,2 miliarde lei vechi. Atât va cheltui Consiliul Judeţean Vâlcea din bugetul public pentru achiziţionarea unui autoturism de teren şi a câtorva zeci de laptopuri. Jeep-ul va fi folosit cu ocazia unor vizite importante în judeţul nostru ale unor înalţi demnitari, pentru deplasări în zone mai puţin accesibile iar laptopurile vor fi împărţite consilierilor judeţeni, care s-au săturat să care după ei dosarele de şedinţă. Probabil că dotarea cu laptopuri se doreşte a fi o replică dată Consiliului Municipal al Râmnicului, care a îmbrăţişat această soluţie tehnică încă de acum doi ani. Totuşi, în pofida faptului că au laptopuri de ultimă generaţie, o parte dintre consilierii municipali primesc încă materialele de şedinţă atât pe memory-stick, cât şi în formă scrisă.

Proiectul de hotărâre a fost îmbrăţişat de majoritatea consilierilor judeţeni, care au ridicat mîinile în favoarea acestuia. Singuri care s-au abţinut de la vot au fost peremistul Nicolae Pătru şi pesedistul Constantin Pârvu. „Eu zic că nu e oportun să cumpărăm acum laptopuri şi maşină de teren. Pentru diverse ocazii putem închiria o maşină. Mai bine alocăm banii alimentării cu apă din Laloşu, care are mare nevoie de această investiţie”, a spus Nicolae Pătru. La rândul său, consilierul PSD Costi Rădulescu a apreciat că achiziţionarea laptopurilor nu reprezintă o necesitate. „N-aş vrea să mă trezesc că scrie presa că noi la Consiliul Judeţean ne-am tras laptopuri. Eu cred că toţi consilierii judeţeni au laptopuri. Eu unul am, şi acasă, şi la serviciu. Eu am cerut cancelariei să-mi trimită materialele pe mail. Pe de altă parte, mi se pare inutil să faci atâtea sute de xeroxuri pentru mapele de şedinţă”, a spus Rădulescu.
Suntem şi noi foarte curioşi să vedem utilitatea laptopurilor, mai ales că ştim sigur faptul că o bună parte dintre consilierii judeţeni habar n-au să folosească un calculator.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button