Politica

Nu vă fie teamă, Cremarenco pleacă!

După lungi scandaluri în presă, avându-şi sămânţa în laboratoarele de înjurat în stânga şi în dreapta ale PRM, Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, e la un pas să propună destituirea lui Otto Cremarenco din funcţia de director executiv al RAJDP. Liderul conservator îl bănuieşte pe Cremarenco că ar furniza informaţii eronate, fanteziste şi tendenţioase duşmanilor săi de moarte. Despre Otto ştie tot satul că e prieten la cataramă cu Nicolae Pătru, de la PRM, cel care de la o vreme se laudă că vânătoreşte afaceri corecte, ce nu implică banii statului, fiind curat ca lacrima. Nişte profituri enorme înregistrate de firmele familiei ne fac să avem, însă, oareşce reţineri în a-l aproba din pix.
Cine minte azi un pic, mâine are-n obraz şoric
Liderul PRM Vâlcea susţine că a primit o scrisoare de protest de la Sindicatul RAJDP. „O parte dintre sindicalişti m-au abordat şi direct şi mi-au cerut părerea dacă să blocheze accesul în Consiliul Judeţean preşedintelui acestei instituţii. Ei îl acuză de acţiuni răuvoitoare, de denigrarea unităţii. Dumitru Buşe numai în 2006 a declarat de vreo cinci ori că Regia e în faliment, ceea ce este total fals, pentru că RAJDP a raportat un profit de 1,9 miliarde lei vechi, în condiţiile în care – să nu uităm – conducerea de acolo a fost presată. Le-am spus că nu e cazul să organizeze miting de protest în faţa CJ şi e bine să-i blocheze intrarea lui Buşe în judeţ. Acţiunile preşedintelui Buşe au avut ca efecte pierderea furnizorilor de materii prime, imposibilitatea de a angaja credite bancare, etc”, a acuzat Nicolae Pătru. Contactat telefonic, domnul Fundătureanu, preşedintele sindicaliştilor de la RAJPD, a ţinut să precizeze pentru opinia publică faptul că liderul peremist fabulează. El susţine că într-adevăr a înaintat o notă cu câteva nemulţumiri atât vicepreşedintelui Pătru, cât şi conservatorului Dumitru Buşe, dar niciodată nu s-a pus problema ca structura pe care o coordonează să blocheze accesul şefului Consiliului Judeţean în instituţie. Fundătureanu a mărturisit că „Pătru le-a înflorit” şi că angajaţii RAJDP nu au nimic cu Dumitru Buşe. Săptămâna aceasta, reprezentanţii angajaţilor Regiei de Drumuri şi Poduri Vâlcea vor avea o nouă rundă de discuţii cu preşedintele CJ pentru a căuta împreună soluţii de ieşire a instituţiei din actuala criză. În nota prezentată conducerii CJ, sindicaliştii RAJDP au evidenţiat situaţia critică în care s-a ajuns şi solicită intervenţia celor în măsură pentru a veni cu o soluţie. Printre altele, ei au semnalat că întârzierea organizării la termen a foarte multor licitaţii a dus, de asemenea, la deteriorarea drumurilor şi amplificarea crizei financiare a Regiei. Ei susţin, în plus, că Regia a realizat pe propriul buzunar o serie de lucrări, la insistenţele conducerii CJ, dar ulterior banii promişi au fost transferaţi la alte capitole. Unii dintre angajaţi se plâng că, din aceste motive, au primit salarii reduse chiar şi cu 40 la sută. În aceeaşi notă, se cere retehnologizarea RAJDP şi modernizarea parcului de utilaje.
Buşe a pus mâna pe documente „de rău” despre Pătru
Buşe spune că ştie de unde se trage răutatea lui Pătru împotriva sa, fapt pentru care a decis să caute în ograda PRM niscai fapte nasoale şi, surpriză!, l-a şi prins pe liderul PRM-ist cu necinstea goală. „După Paşte, o să vă pun la dispoziţie nişte documente pe care când le veţi vedea veţi rămâne îngroziţi. Despre Pătru… M-am săturat să răspund unor inovaţii ale unuia care e prea odihnit. Vă pun la dispoziţie când doriţi o maşină a CJ, să vă deplasaţi la Piteşti, sau pe unde au sediile firmele respective, să-i întrebaţi pe oamenii ăia dacă îl cunosc măcar pe Buşe. În plus, SAPARD-ul nu e al CJ, ci al SAPARD-ului. Acolo e o direcţie anti-fraudă care verifică tot ce mişcă. Ăia nu ascultă nici de Buşe, nici de Pătru. Eu nu aş avea nici o putere să ajut o firmă să câştige licitaţiile la care se referă Pătru. Toate acele acuzaţii sunt închipuirea lui bolnavă! O să-l stopez eu pe Pătru când o să ies cu acel document, pe care-l am, dar pe care o să vi-l dau după sărbători. Eu i-am cerut lui Otto Cremarenco o lămurire: de ce la o licitaţie pe linie de SAPARD RAJDP s-a dus combinată cu o firmă privată din judeţul Braşov? L-am întrebat, ce, n-am voie să-l întreb? Cine i-a dat aprobare să meargă la acea licitaţie cu o firmă din Braşov? De ce nu a ales una din Vâlcea? Domnul Cremarenco nu e pe tărâmul lui! El nu are moşie aici! Ce, eu am moşie la CJ? Trebuia să ia aprobare în primul rând de la Consiliul de Administraţie al Regiei. Iar CA vă spun eu că-şi declina competenţa, pentru că niciodată nu poţi să aprobi aşa ceva, decât dacă vrei să cari în spinare o firmă privată. După ce l-am întrebat pe Cremarenco ce v-am spus, a ieşit imediat, pe partea cealaltă Pătru, să-mi sară la gât”, a anunţat Buşe, dezamăgit că deşi Cremarenco ar fi un profesionist îl strică faptul că e „obedient politic” şi dă informaţii pe lângă adevăr liderului PRM Vâlcea. 
Otto şi ai lui, informatorii PRM-ului
Nicolae Pătru susţine, pe de altă parte, că Otto Cremarenco nu a mai activat în PRM de aproximativ un an, dar a rămas simplu membru. Liderul PRM a spus că, din cauza faptului că nu şi-a mai plătit nici cotizaţia, Cremarenco ar putea fi dat afară din partid. Sanchi! „Nu am discutat cu Otto deloc politică, vă rog să mă credeţi! Pe cuvânt de onoare! Curând, el va fi preluat, împreună cu o bună parte dintre specialiştii de la RAJDP, de o societate multinaţională. El e unul dintre cei mai mari specialişti ai României în probleme de tunele. E un profesionist! Nu câştiga Regia o lucrare pe SAPARD, dacă nu era el acolo. Fără Cremarenco, Regia nu va mai funcţiona, vă dau scris!”, a adăugat peremistul. Vicepreşedintele CJ i-a recomandat, totodată, lui Buşe ca, în cazul în care deţine un document incriminator la adresa sa, să nu mai aştepte trecerea sărbătorilor pascale pentru a-l da publicităţii, ci să facă acest gest chiar în post. „Dacă Dumitru Buşe are vreun document de rău despre mine, îl rog să-l dea publicităţii. De ce nu vreţi să înţelegeţi că eu nu fac afaceri cu bani de la buget?! Şi nu am în jurul meu tot felul de ţuţeri. El îl are şi pe Ciocan, care taie frunză la câini şi pe ăla, al doilea consilier, băiatul primarului de la Boişoara. Ce fac ăia pe-acolo? N-am loc de ei nici să-mi parchez maşina! Are armata aia la Direcţia de Dezvoltare, care nu a depus nici măcar un proiect. Otto e un profesionist! Cât priveşte pierderea unor licitaţii, repet, la Galicea şi Roşiile sunt primari PNL. Au fost aduse societăţi care au în activitate doar cu numele asfaltări, pentru că nu sunt dotate”, a precizat Pătru.
Doi directori şi peste jumătate din angajaţi au intrat în şomaj tehnic
Surse bine informate din Consiliul Judeţean anticipează că scandalul de la RAJDP este departe de a fi încheiat. Acestea susţin că, în curând, Otto Cremarenco va trebui să facă un raport privind cauzele pierderii unui număr important de licitaţii în perioada în care de formularea documentaţiilor a ţinut să se ocupe chiar directorul Regiei, împreună cu soţia sa. Din motive pe care putem doar să le bănuim, documentaţiile cu pricina au fost incomplete, fapt ce a dus la pierderea multor miliarde. Până nu demult, de această problemă se ocupau specialiştii instituţiei, precum Nicolae Vălimăreanu sau alţi profesionişti ce lucrează în unitate de peste 20 de ani, iar rezultatele nu întârziau să apară. În acest moment, doi dintre directorii Regiei au fost trecuţi, fără acceptul lor, în şomaj tehnic, urmând ca, din a doua jumătate a lunii martie, să intre şi ceilalţi doi

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button