Liga I

Şoc pe piaţa transferurilor

• Conducătorii lui Poli şi Dinamo s-au înţeles pentru Pleşan şi McKain, jucătorii au fost de altă părere: Mijlocaşul a ajuns la Steaua, australianul în stand by

Nici nu au trecut 24 de ore de la finalul meciului cu FC Vaslui, pierdut de „câini” cu 2-0, şi Dinamo a reuşit să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. Conducerile lui Poli şi Dinamo au bătut palma pentru McKain şi Pleşan. Surprinzătoarele mutări au fost confirmate de patronul timişoirenilor, Marian Iancu: „Am negociat cu Dinamo pentru cei doi jucători". Rednic a cerut insistent întăriri pentru a-i înlocui pe Moţi şi Mărgăritescu care s-au accidentat şi nu vor putea fi folosiţi împotriva lui Lazio. Imediat după terminarea meciului, de la Cluj, Pleşan şi McKain au fost luaţi de un oficial al clubului şi duşi într-o sală de la stadion. După ce au discutat câteva minute cu Gheorghe Chivorchian şi Emil Roşianu aceştia comunicându-le jucătorilor despre faptul că vor trece la Dinamo.

Se pare că Dinamo şi Poli Timişoara s-au înţeles asupra detaliilor transferurilor celor doi, bucureştenii plătind un milion de euro. În plus, Timişoara va încasa jumătate din suma unui viitor transfer din Ştefan cel Mare în străinătate.
Deşi duminică seara afacerea era ca şi încheiată, luni dimineaţa lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată…

Australianul nu vrea

Jonathan McKain nu agreează transferul de la Poli Timişoara la Dinamo, refuzând deocamdată oferta clubului din Ştefan cel Mare. Se pare că australianul nu vrea să semneze cu Dinamo deoarece se află în ultimul an de contract cu Poli Timişoara, vara viitoare putând pleca gratis, situaţie în care salariul lui McKain ar fi mult mai mare, plus ca ar putea primi de la viitorul sau club şi o primă de instalare destul de consistentă.

Pleşan ar vrea la Steaua

După un an şi jumătate la gruparea de pe Bega, Mihăiţă Pleşan este foarte aproape de a se întoarce la Dinamo. La fel ca în cazul lui McKain, lucrurile nu stau chiar aşa cum ar vrea conducerile celor două grupări. Pe firul transferului lui Pleşan a intrat Steaua, Adrian Ilie încearcând să-l orienteze pe mijlocaş spre Ghencea. Suma la care s-a ajuns pentru serviciile mijlocaşului este de 1,6 milioane de euro. Cu toate că, în acest moment, „câinii” ramân favoriţi, deoarece ei au demarat primii tratativele şi practic s-au înţeles cu Poli pentru transferul decarului timişorean, însă afacerea nu este finalizată pentru că Steaua pare dispusă să pluseze pentru achiziţionarea lui Pleşan. Mai mult decât atât, luni la prânz, boss-ul BkP a anunţat că nu este exclus la mijlocaşul să ajungă în Ghencea, iar Gigi Becali atât a aşteptat. A discutat cu Pleşan, jucătorul a zis DA, mai rămâne ca oficialii celor două grupări să se înţeleagă asupra preţului de transfer.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button