Politica

PNL începe vânătoarea directorilor PD la 1 noiembrie

În ciuda ruperii alianţei cu PD, liberalii vâlceni promiseseră, prin vocea liderului lor, că nu vor efectua schimbări în conducerile instituţiilor publice, directorii democraţi urmând a-şi păstra funcţiile cel puţin până la începutul anului următor. Atitudinea ostilă a consilierilor municipali PD faţă de iniţiativele şi doleanţele PNL în Consiliul Local al Râmnicului l-a determinat însă pe Emilian Frâncu să ia o decizie pe care mulţi o aşteptau mai devreme. „Am luat destule palme pentru că i-am protejat pe democraţi, dar am obrajii destul de groşi ca să îndur, mai ales că am promis un lucru, şi anume acela că, la Vâlcea, nu fac schimbări până în ianuarie 2008.

Bineînţeles că după ce ei au votat în Consiliul Local de câteva ori împotriva noastră înţelegerea iniţială a picat. Cazul doamnei Gabriela Ene a reprezentat bomboana pe colivă, dacă vreţi. Executivul Primăriei a trimis la Judecătorie, ca să-şi bată joc de consilierii noştri, un document redactat greşit, prost făcut, probabil cu intenţie, care nu pleca, aşa cum era normal, de la constatarea faptului că doamna Ene îşi pierde prin demisie calitatea de consilier, ci doar s-a specificat acolo că se cere vacantarea postului. Mai mult, domnul Mesea, juristul Primăriei – care are tupeul să-şi crească salariul cu 40 la sută, băgându-şi sporuri de fidelitate şi mobilitate, dar el nu s-a dus la procesul Consiliului Local cu Rosal-ul, ca să apere interesele Râmnicului – redactează greşit şi acest document, creându-ne nouă greutăţi, deşi am cerut un drept absolut legal. Peste 20 de mii de liberali au muncit de dimineaţa până seara în campanie pentru ca doamna Ene, fără să mişte un pai, să fie aleasă consilier local pe listele PNL. Neplătindu-şi cotizaţia, votând împotriva partidului şi dându-şi apoi demisia din PNL era normal, legal, să-şi piardă şi calitatea de consilier local. Asta nu se discută, deci nu mai trebuia votat nimic! Iar pentru faptul că democraţii din CL au refuzat să respecte legea şi au votat împotriva noastră, îi anunţ că termenul s-a scurtat cu două luni. Termenul pentru schimbări a devenit 1 noiembrie 2007. Dacă mai votează şi în continuare la fel, îl mai scurtăm cu două luni şi-l facem 1 septembrie, când într-adevăr începem să ne jucăm. Am fost suficient de elegant şi nu am propus să plece cineva la Tulcea sau mai ştiu eu pe unde, că nu am schimbat directori, totul pentru că mi-am dat cuvântul şi am crezut că democraţii pot fi oameni de omenie”, a avertizat Emilian Frâncu. 

Emilian Frâncu:
„Nu vrem să-l mai lăsăm pe domnul Gutău să cadă pradă tentaţiei!”

Iritat peste măsură de atitudinea câtorva dintre foştii aliaţi, Emilian Frâncu a dat zilele trecute şi câteva exemple de cum se fură în administraţie, îndemnând presa vâlceană să facă săpături pentru a se convinge că fenomenul corupţiei creşte ameninţător în Râmnic. „Urmăriţi licitaţiile şi veţi vedea unde se ascund bandiţii oraşului, şperţarii, corupţii. Urmăriţi licitaţiile pentru lucrările din şcoli, unde câştigă firma care oferă cel mai bun preţ, iar după trei luni se vine cu un act adiţional, prin care se arată că s-au făcut greşit calculele şi preţul lucrării creşte cu un miliard. Oameni buni, păi preţul cu care e câştigată licitaţia acela trebuie să rămână. Iar miliardul care vine în plus e de fapt atribuirea directă a unei lucrări unei persoane simpatice ţie. Eu nu spun că miliardul acela se împarte, pentru că această chestiune e greu de dovedit, principiul, însă, este foarte clar… De aceea consilierii liberali votează împotriva unor proiecte în CL, pentru că simţim când ceva pute. Nu vrem să-l mai lăsăm pe domnul Gutău să cadă pradă tentaţiei! Nu, noi vrem să-l protejăm. V-am mai spus, eu sunt cel mai bun prieten al domnului Mircia Gutău”, a mai adăugat parlamentarul liberal făcând totuşi diferenţa între actualul edil al Râmnicului şi fostul primar, Traian Sabău: „Chiar şi cu aceste mici scăpări, domnul Gutău este un primar bun. În schimb, Traian Sabău a fost o calamitate pentru acest oraş. La el au început marile tunuri imobiliare. I-o pot demonstra oricând. De la calea Ferată Vâlcea – Vâlcele până la începuturile împroprietăririlor în Râmnic. De-aia am şi cerut lista cu retrocedările, listă pe care deşi au cerut-o consilierii noştri, încă nu am primit-o. Când se strângeau 4-5 aşa-zişi proprietari într-un loc, cum se făceau titlurile apoi începeau investiţiile sau palatele. Deci asta nu e metoda Gutău, e metoda Sabău… şi pute! Dar DNA-ul nu se sesizează, se fură ca-n codru, se vinde fierul la tonă în Turcia, iar se ia de la capăt, se mai bagă câteva miliarde, iar se fură şi ăstea. La Vâlcea-Vâlcele, ca şi la groapa de gunoi de la Feţeni, ca şi la alimentarea cu apă de la Goranu, s-au tras cele mai mari tunuri, de care într-un fel sau altul se leagă numele domnului Sabău… şi, repet, pute”.                

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button