Diverse

Supercupa României, în impas!

Programată iniţial a se desfăşura miercuri, 8 august, desfăşurarea primei ediţii a Supercupei României a intrat în impas, după ce oficialii echipei Rulmentul Braşov au declarat că doresc amânarea partidei. Meciul ar urma să se joace în noua şi cocheta sală de sport din comuna Chiajna, cu o capacitate de 2000 de locuri şi să opună câştigătoarele din Liga Naţională şi din Cupa României, însă cum Oltchim-ul a triumfat în ambele competiţii s-a preferat o variantă de compromis: un duel cu Rulmentul, locul 2 din campionatul intern şi totodată finalista cupei.

„La băieţi, găsesc rostul Supercupei, pentru că două echipe diferite au câştigat campionatul şi cupa, dar la fete nu prea! Ar fi trebuit ca meciul să se joace între Oltchim I şi Oltchim II. Dar nu refuzăm concurenţa”, a spus antrenorul Oltchim-ului, Gheorghe Tadici.

Tadici nu se sperie de Rulmentul

Altfel, analizând viitoarele confruntări din campionat, Tadici rămâne optimist în privinţa şanselor echipei pe care-o pregăteşte de a se impune iarăşi în faţa braşovencelor. „Pe teren, Rulmentul nu ne poate bate în nici un caz. În culise însă se poate întâmpla orice!”, a spus Tadici, care nu se teme nici de achiziţiile făcute în această vară de echipa de la poalele Tâmpei.
„Au pierdut anul trecut fără drept de apel duelul cu noi, era normal să se întărească în această vară”, a recunoscut şi preşedintele Ioan Gavrilescu, iar apoi a adăugat: „Faptul că şi alte echipe din Liga Naţională s-au întărit, în speţă cea din Cluj-Napoca, unde s-a transferat Carmen Amariei-Lungu, e un câştig pentru competiţia internă. Aveam nevoie de aşa ceva, în perspectiva meciurilor grele din acest an. Oricum adversarele din Liga Naţională erau foarte slabe. E în interesul spectatorilor, e altceva să urmăreşti un joc unde rezultatele nu sunt previzibile, vin mai mulţi oameni atunci când nu se cunoaşte din start învingătoarea unui meci”.
„Obiectivul e ajungerea până în semifinalele sau chiar în finala Ligii Campionilor. Având în vedere că ne gândim la aşa ceva, daţi-ne voie să nu ne speriem de nici una dintre adversarele din campionat”, a completat Gheorghe Tadici.
Simona Gogârlă la Braşov
Transferul Simonei Gogârlă la Rulmentul Braşov este de departe cea mai mare lovitură dată de echipa Marianei Târcă în această pauză competiţională. Deşi la prima vedere a părut a fi inclusiv o „palmă” dată Oltchim-ului, oficialii clubului vâlcean au precizat săptămâna trecută că interul de la Gyor nu s-a aflat în vederile lor.
„Nu e vorba că Gogârlă nu a vrut să vină la Vâlcea. Oltchim-ul nu a ofertat-o nici pe ea şi nici pe Amariei. Dacă am fi făcut asta, am fi blocat-o pe Meiroşu, o jucătoare într-o creştere evidentă faţă de acum doi ani, ca să nu mai spunem că pe acelaşi post le mai putem folosi şi pe Lecuşanu sau Beşe. Nu am vrut să facem transferuri de dragul transferurilor, nu erau de acceptat, ar fi trebuit să renunţăm la cineva dintr-un angrenaj care-a funcţionat bine anul trecut. Oricum, chiar dacă s-a transferat la Rulmentul, Gogârlă nu va avea de suferit în privinţa echipei naţionale, acolo unde este una dintre jucătoarele de bază. M-a bucurat faptul că-n momentul în care s-a decis să accepte oferta celor de la Rulmentul am fost printre primii pe care i-a sunat”, a spus şi antrenorul Gheorghe Tadici.
Altfel, Tadici a recunoscut că Oltchim-ul a negociat cu Aurelia Brădeanu: „Dar nu la suma aceea de 100.000 de euro cât s-a vehiculat. Şi-ar fi găsit cu siguranţă rolul potrivit în echipa noastră, dar totuşi nu aducea un plus atât de mare ca să justifice o asemenea investiţie financiară”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button