Administratie

Mircia Gutău: „Ion Nicolae continuă să mintă cu neruşinare!”

Săptămâna trecută, primarului Mircia Gutău i-a venit din nou greaţă, cum probabil bănuiţi, tot din cauza liberalului Ion Nicolae, care cică „minte cu neruşinare”. Primarul Râmnicului a precizat că ultimele „aberaţii” ale lui Nicolae reprezintă o continuare a campaniei de denigrare îndreptată împotriva sa, iniţiată de PNL. „Spunea că dacă se construieşte pasajul de pe Tudor Vladimirescu, se va dărâma biserica din curtea Unităţii Militare. Habar n-are ce vorbeşte! PUZ-ul aprobat pe vremea lui Sorin Zamfirescu spune clar că biserica nu se demolează şi nu poate fi afectată, dar probabil că Ion Nicolae nu avea niciun interes să se intereseze cum stau lucrurile înainte de a deschide gura. A mai zis că ţinem 400 de miliarde degeaba în cont.

Cred că cineva îşi bate joc de el dându-i astfel de informaţii! Dumnealui trebuia să ştie că această sumă este contractată printr-o linie de credit, ceea ce presupune că din august 2008 plătim dobândă… şi doar la ce folosim din aceşti bani. Am explicat de nu ştiu câte ori, însă, probabil nu-l duce mintea să înţeleagă. În plus, linia de credit a fost deschisă în urma unei hotărâri a consilierilor locali. Nici asta probabil n-o ştia. Este jenant cum acest personaj continuă să mintă cu neruşinare! Linia de credit respectivă a fost deschisă pentru câteva obiective, printre care: modernizarea străzilor din Goranu, amenajarea parcului industrial de lângă ştrand şi exproprierile de pe Bulevardul Dem Rădulescu. E ultima oară când îmi mai bat capul să le explic liberalilor ceva ce ar trebui să ştie!”, a replicat Mircia Gutău, după atacurile de săptămâna trecută ale liberalului. Cât priveşte cheltuielile necesare pentru realizarea pasajului de pe Bulevardul Vutor Vladimirescu, primarul Gutău spune că a apelat la specialişti, iar răspunsul lor a fost cât se poate de clar: „subtraversarea, variantă propusă de liberali, ar costa de 3 ori mai mult municipalitatea”.
În timp ce liberalii caută noi metode de distrugere a primarului Mircia Gutău, acesta câştigă tot mai mulţi râmniceni de partea sa. Explicaţia popularităţii de care se bucură primarul Râmnicului este foarte simplă: răspunde rapid la solicitările oamenilor. De exemplu, marţi, prin intermediul ziarului nostru, cetăţenii care locuiesc pe Strada Islazului, de la Goranu, i-au adresat primarului rugămintea de a-i ajuta să reabiliteze drumul din zonă. Mircia Gutău şi-a pus imediat oamenii la treabă, iar miercuri, cetăţenii de la Goranu ne-au sunat să ne spună că „drumul a fost făcut ca în palmă”. Tot săptămâna trecută, peste tot pe unde a trecut primarul, s-au amenajat noi parcări, locuri de joacă, s-au montat băncuţe şi s-au reabilitat străzi. În paralel, a pregătit o sumă substanţială pentru şcoli, câştigând simpatie şi pe această zonă. „Pe 26 iulie avem şedinţa de Consiliul Local. Vreau să vă spun că am prins o sumă substanţială pentru şcoli. Vom avea fonduri substanţiale pentru Şcoala numărul 2, unde vrem să schimbăm tocăria şi parchetul, în 8 săli de clase. Evident, toate şcolile vor primi bani la rectificare, numai că aici vom fi puţini mai atenţi. Anul viitor ne vom ocupa la această şcoală şi de exterior, pentru că într-adevăr această unitate de învăţământ a cam rămas cu  mult în urma celorlalte. Vreau să mai anunţ că zilele acestea am avut licitaţia pentru realizarea obiectivului de investiţii privind înfiinţarea pasajului de pe strada Bogdan Amaru. S-au prezentat două firme, iar acceptat a fost doar Institutul de Proiectare Construcţii Feroviare Bucureşti. Vom analiza oferta sa şi vom lua o decizie în zilele următoare”, a precizat Mircia Gutău. Primarul mai spune că, deşi liberalii îl acuză că risipeşte banii râmnicenilor, de când conduce el municipiul s-au făcut economii vizibile: „Acum vrem să achiziţionăm două autobasculante pentru Administraţia Domeniului Public. Nu vrem să mai luăm utilaje cu chirie, ca în ceilalţi ani. Astfel, facem economii impresionante. Când am venit primar, ADP-ul nu avea repartizator de asfalt, autogreder, nu avea mai nimic. Nici la Acvarim nu erau utilaje. Acum sunt. Am luat şi maşini de măturat, sunt convins că le-aţi văzut de nenumărate ori prin oraş. Dădeam zeci de miliarde pe închiriat. Ori acum, când nu se mai aruncă cu banii pe fereastră, aceşti bani pot fi folosiţi în interesul râmnicenilor mult mai eficient. Nu e vorba de niciun excedent bugetar la Primărie, cum dădeau de înţeles liberalii, ci pur şi simplu ne gestionăm eficient resursele. Banii sunt aceiaşi! Dădeam 3 miliarde de lei vechi pe an pentru închirierea repartizorului de asfalt. L-am cumpărat la licitaţie cu 1,8 miliarde lei, iar într-un an investiţia s-a şi amortizat. Investiţia în autobasculantele, de asemenea, se va amortiza într-un an”.   
Eduard DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button