Liga Nationala

Tadici a spus „stop” plecărilor de la Oltchim

Gheorghe Tadici a confirmat săptămâna trecută faptul că lotul echipei Oltchim Rm. Vâlcea nu va mai suferi modificări esenţiale până la debutul campionatului. Astfel, cedarea Georgetei Grigore la Tomis Constanţa se pare că va fi singura din această pauză competiţională. Nici una dintre celelalte handbaliste nu se mai află acum în pericol de a părăsi gruparea vâlceană, nici măcar portarul Mihaela Smedescu, despre care Constantin Roibu, managerul general al SC Oltchim SA, a spus după finala Cupei Cupelor că ar putea părăsi Vâlcea.

Pentru achiziţii, s-a încercat pista „Toljatti”

„Se fac multe speculaţii, dar vrea să vă asigur că vom rămâne şi-n sezonul viitor cu acelaşi lot de jucătoare”, a mărturisit antrenorul principal al Oltchim-ului. Altfel, Tadici a recunoscut că la capitolul achiziţii a existat posibilitatea transferului la Vâlcea a unor handbaliste de peste hotare. „A fost vorba de două jucătoare de la Lada Toljatti, dar ştiu că s-a încercat şi anul trecut ceva asemănător. Le-am spus conducătorilor clubului că va fi greu, nu le putem aduce aşa uşor la Vâlcea”, precizează antrenorul.
Cum sezonul trecut a fost unul fascinant pentru Oltchim, este clar că Tadici, pentru a nu strica echilibrul şi atmosfera exclentă din lot, trebuie să se gândească de două ori înainte de a purcede la vreo eventuală modificare. „Nu ne interesează să facem transferuri doar de dragul de a face transferuri. Avem nevoie de jucătoare care aduc un plus echipei. Ori în acest caz, lotul de acum e suficient, e echilibrat din punct de vedere valoric. Mai bine încercăm să promovăm câteva handbaliste tinere. Nu înţeleg de ce ne e frică să jucăm cu ele? În fond, care e până la urmă menirea centrului de junioare? Doar să dăm jucătoare la alte echipe din ţară, aşa cum s-a întâmplat anul trecut?”, a răbufnit Tadici.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button