Diverse

Handbalistele dezamorsează scandalul cu iz de „cancan”

Presa centrală de scandal a vuit acum câteva zile cu un presupus subiect trăsnet din sânul echipei de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea. Astfel, într-un cotidian cu largă răspândire naţională, a apărut un articol în care s-au făcut referiri directe la aşa-zisele nemulţumiri pe care unele componente ale grupării vâlcene le-ar avea vizavi de antrenorul Gheorghe Tadici şi de metodele acestuia „mai puţin ortodoxe” de a pregăti echipa. „Incriminate” erau Ionela Gâlcă, Valentina Ardean, Roxana Cherăscu şi Narcisa Lecuşanu, despre care s-a spus, conform articolului cu pricina, că ar pleca oricând de la Oltchim din cauza antrenorului Gheorghe Tadici.

„Se încearcă o altă diversiune”

Aflat în cantonament cu naţionala la Băile Felix – împreună cu cele patru handbaliste de care s-a amintit în scandalosul articol, tehnicianul Gheorghe Tadici a ţinut să infirme cele scrise în presa centrală: „Toate jucătoarele de care s-a scris în acel articol şi-au dat cuvântul de onoare că nu au vorbit cu nimeni despre aşa ceva. S-au jurat pe cuvântul lor. De altfel, nici nu mă aşteptam la altceva. Totul nu e decât o diversiune care se încearcă la adresa clubului Oltchim, o destabilizare a echipei”. Altfel, selecţionerul l-a atacat direct pe autorul articolului, despre care spune că a scris totul „la comandă”.

„Jucăm pentru public!”

„Ne aşteptăm în continuare ca-n acest ziar de scandal, periodic, să se încerce tot felul de chestii, de diversiuni. Opinia publică s-a convins însă deja cu cine au de-a face. Cu astfel de situaţii, cu asemenea «maidanezi» ne-am întâlnit şi pe plan local, în Vâlcea. E păcat în primul rând pentru fete că se încearcă să se arunce cu noroi în Oltchim. Toate au făcut sacrificii mari pentru a atinge aceste performanţe. Nu e atât de uşor să joace atâtea meciuri într-un sezon. E important însă că managerul general Constantin Roibu a mulţumit de noi, că publicul e de asemenea satisfăcut. Pentru că-n fond noi pentru public jucăm!”, a încheiat antrenorul Oltchim-ului. În plus, Gheorghe Tadici nu crede că vreo jucătoare ar fi dispusă să plece de la Vâlcea în 2008, atunci când unora le expiră contractele.

Părerea jucătoarelor

Implicate fără permisiunea lor într-un scandal care nu foloseşte deloc clubului Oltchim, cele patru jucătoare „nemulţumite” de metodele de antrenament ale lui Gheorghe Tadici au ţinut de asemenea să-şi exprime dezacordul faţă de cele apărute în presa centrală.
„Nu a existat nici o discuţie cu nimeni, nu comentez mai multe pentru că la mijloc nu e nimic adevărat din ce s-a scris”, a spus Ionela Gâlcă.
„Nu ştiu cum poate cineva să scrie asemenea aberaţii. Părerea mea e cu totul alta. Avem rezultate aici la Oltchim, atmosfera e bună, lucrăm în condiţii bune, nu înţeleg de ce vor unii să strice totul”, a mărturisit Valentina Ardean.
„Credeţi-mă, nu-mi stă în gând să plec! Am familia la Vâlcea, de ce aş renunţa la Oltchim? Am jucat la Vâlcea şi până la venirea lui Gheorghe Tadici ca antrenor. E adevărat, odată cu venirea sa atmosfera s-a schimbat, dar în bine. Dacă se schimba în rău, vă daţi seama că şi rezultatele erau slabe. S-au scris numai minciuni. Probabil că din invidie”, a recunoscut şi Roxana Cherăscu.
„Mi se pare penibil să se scrie astfel de lucruri. Nu ştiu de unde şi până unde au ajuns unii la părerea asta. Dacă s-ar fi întâmplat ceva probabil că nu am mai fi avut rezultate. Dar poate că până la urmă există şi o justiţie în ţara asta. În privinţa faptului că eu nu am prea evoluat lucrurile sunt clare. Am fost accidentată o perioadă, mi-am revenit greu. Sper ca următorul sezon să fie mai bun pentru mine”, a încheiat Narcisa Lecuşanu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button