Liga III

Victorie marca „Şorega”

FC Oltchim Rm. Vâlcea – FC Sibiu 4-0 (2-0)

Vâlcenii de la Oltchim au încheiat un nou sezon de Liga a III-a în compania ardelenilor de la FC Sibiu. În amintirea anului trecut, când ultimul meci al sezonului consfinţea câştigarea campionatului de câtre formaţia „chimistă”, elevii lui Gaiţă au ţinut să tragă cortina peste o nouă întrecere sportivă la capătul unui succes pe propriul teren. De altfel, în ciuda faptului că nu mai avea vreo importanţă, nu putea fi admis un alt rezultat în afara victoriei în faţa unui adversar atât de modest precum FC Sibiu, penultima clasată, echipă retrogradată încă de pe la mijlocul acestui retur de campionat. Totuşi, vâlcenii nu i-au desconsiderat, încercând încă din startul partidei să-şi intimideze adversarii.

În minutul 2 deja inspiraţia lui Gaiţă de a-l trimite din primul minut pe Cosmin Şorega pe teren îşi spunea cuvântul. Antrenorul a mizat pe faptul că tot Şorega a rezolvat şi meciul tur cu sibienii când a marcat unul dintre cele două goluri cu care i-am învins pe ardeleni, astfel că l-a titularizat. Atacantul „chimist” a marcat primul gol al meciului din retur cu FC Sibiu, însă nu s-a oprit aici şi prin minutul 20 îşi trecea deja în cont dubla. Au mai fost câteva ocazii în tabăra noastră, însă s-a intrat la pauză cu 2-0. Nici în repriza secundă lucrurile nu au stat altfel. Şorega şi-a continuat demonstraţia, a marcat pentru 3-0, a fost lăsat să execute şi un penalti, astfel că a devenit jucătorul meciului, marcând toate cele patru goluri cu care Oltchim-ul s-a impus. Dacă mai prindea două-trei astfel de meciuri, „risca” să devină chiar golgheterul echipei cu cele mai puţine minute jucate.
Au arbitrat: Ion Haralambie (Bucov) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Mădălin Iancu şi Gabriel Nuţu (ambii din Ploieşti). Rezervă: Alin Voicescu (Rm. Vâlcea). Observator: Nicolae Tilihoi (Craiova).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Marinescu, Zgăbăruş, Pană, Olaru, Negrescu, Creangă, Smedescu, Şorega. Au mai jucat: Nuţu, Ciochină şi Dănuleţ.

„Prima şi ultima impresie contează”

Deşi practic erau ca şi intraţi în vacanţă, „chimiştii” au reuşit să stea conectaţi şi la ultima partidă a sezonului, cea cu FC Sibiu. Asta pentru că au vrut să ţină cont de ceea ce le-a părerea antrenorului Gaiţă şi anume că „prima şi ultima impresie contează”. Cum în debutul sezonului n-au reuşit să rupă „gura târgului”, fiind înfrânţi pe propriul teren de echipa ce până la urma a şi câştigat campionatul, Arieşul Turda, au încercat ca măcar ultimul meci să-l încheie cu un succes, mai ales că aveau în faţă şi un adversar accesibil. „Am întâlnit o echipă retrogradată ce nu ne putea pune probleme. A fost un joc la discreţia noastră, chiar dacă a început să se cunoască starea de oboseală la majoritatea jucătorilor. Puteam să-i batem şi mai rău, dar e bine că s-a terminat şi aşa pentru că până la urmă prima şu ultima impresie contează”, au fost aprecierile antrenorului vizavi de acest meci.

Gaiţă, mulţumit de acest sezon

La sfârşitul meciului cu FC Sibiu, antrenorul vâlcenilor de la Oltchim, Constantin Gaiţă, a făcut o scurtă apreciere a acestui sezon, încheiat pe locul 7 de formaţia pe care-o pregăteşte, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 6, Transil Tg. Mureş. „Din punctul meu de vedere a fost un sezon bun. Îmi pare rău că nu ne-am îndeplinit obiectivul, însă cred că era normal să apară un recul după acea promovare la divizia B care nu s-a mai produs. Am terminat pe +1 la adevăr, în condiţiile în care ne-au plecat câţiva jucători importanţi faţă de sezonul trecut, când am câştigat campionatul. În schimb, ca noutăţi nu l-am avut decât pe Preda care s-a dovedit totuşi a fi un câştig pentru noi. A marcat vreo 15-16 goluri pe tot parcursul acestui campionat (n.r. – aproape jumătate din totalul golurilor înscrise de Oltchim în tot sezonul). Apoi, acum şi seria a fost mai puternică, cu echipe mai bune, cu potenţial financiar ridicat, terenuri acceptabile, formaţii care joacă fotbal spre deosebire de grupările pe care le întâlneam în trecut, gen Ţicleni, Rovinari, Mătăsari şi celelalte din zona aceea”, a precizat tehnicianul vâlcean care a mai făcut menţiunea că, la fel ca întotdeauna, obiectivul Oltchim-ului va fi şi în sezonul viitor clasarea pe primele locuri.

Vacanţa va fi scurtă şi pentru „chimişti”

O dată cu meciul disputat în compania celor de la FC Sibiu, s-a încheiat sezonul pentru fotbaliştii de la Oltchim. Au mai avut programată o ultimă întâlnire luni, 11 iunie, urmând ca imediat să intre în vacanţă. Trebuie să profite din plin de această perioada de inactivitate. Se pot odihni în voie, însă nu vor avea prea mult timp la dispoziţie şi pentru a da curs planurilor de concediu. Asta pentru că Federaţia Română de Fotbal a hotărât deja să dea startul unui nou sezon competiţional pe 10 august. Deci aproape exact două luni de vacanţă, timp în care vor trebui să ia în calcul şi cantonamentul necesar înaintea începerii campionatului. În aceste condiţii, vacanţa nu se va întinde pe mai mult de două-trei săptămâni, după cum chiar antrenorul Gaiţă ne-a asigurat.

Arieşul Turda merge în eşalonul secund

Din seria a V-a, din care face parte şi singura echipă de fotbal vâlceană a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, nu va mai lua startul la acest nivel şi în sezonul viitor formaţia Arieşul Turda, ce a câştigat acest campionat, obţinându-şi astfel dreptul, ca şi Oltchim-ul anul trecut, de a accede în Liga a II-a. Dacă în prima jumătate a campionatului a mai avut adversari, formaţii care se ţineau aproape de primul loc, pe parcurs, cu precădere în a doua parte a sezonului, Arieşul Turda s-a detaşat în câştigătoare. Pe locul 2, la o diferenţă de 8 puncte de primul loc, s-a clasat Mureşul Deva, grupare ce va juca barajul cu celelalte echipe ocupante a poziţiilor secunde din restul seriilor rămase. Din cele 6 echipe ce vor merge la baraj, doar 3 urmează a promova pe cea de-a doua scenă fotbalistică a ţării.
Nici la retrogradare lucrurile nu sunt cu mult prea diferite. Retrogradează trei echipe, adică, din seria noastră, Dacia Orăştie, FC Sibiu şi Someş Gaz Beclean, ultimele două dintre acestea intrând în Liga a IV-a, ca şi Genesis Brezoi anul trecut, cu o penalizare de câteva puncte. FC Sibiu ar avea de recuperat în Liga a IV-a vreo 7 puncte, în timp ce Someş Gaz Beclean ar începe campionatul cu 18 puncte în minus, deci e posibil să aibă soarta vâlcenilor de la Brezoi ce au ajuns până la cel mai inferior nivel.
Iar cea de-a patra echipă ameninţată cu retrogradarea, în speţă, în seria a V-a, CSM Sebeş, va avea şansa rămânerii în Liga a III-a doar dacă rezultatele şi punctajul o avantajează în comparaţia cu celelalte echipe ocupante ale locului 15 din restul seriilor. Din 6 echipe, vor mai rămâne doar 3 în acest eşalon.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button