Liga II

După 20 de ani în Liga I?!

CSM Rm. Vâlcea – Minerul Lupeni 3-0 (2-0)

Sâmbătă, pe stadionul Oltchim, aproximativ 600 de spectatori au asistat la o victorie cât o promovare a elevilor cu Costel Pană şi Mitică Teleşpan. Cu toate că, după meciul de la Mioveni toată lumea a crezut că şansele „municipalilor” de a evolua după 20 de ani în primul eşalon fotbalistic al ţării s-au năruit, iată că, în acest moment, lucrurile stau cu totul altfel. După victoria cu 3-0 în faţa celor de la Minerul Lupeni, „municipalii” mai au de făcut doar un pas mic spre o promovare mare, în deplasarea de la Baia Mare cu o echipă deja retrogradată.

Rezultatul de la Mediaş şi-a pus amprenta

Meciul a început cu o întârziere de aproximativ opt minute faţă de oră stabilită deoarece plasa unei porţi nu era prinsă corespunzător. În timp ce se aştepta fluierul de începere al centralului bucureştean Viorel Sandu, la staţia de amplificare a stadionului s-a anunţat că Gaz Metan conduce pe Dacia Mioveni încă din minutul 2. Aflarea acestui rezultat i-a cam timorat pe jucătorii vâlceni care au avut un debut de meci extrem de precaut, iar în primele 30 de minute ale întâlnirii fazele de poartă au lipsit cu desăvârşire. Însă, la prima fază mai periculoasă, CSM Rm. Vâlcea a reuşit să şi marcheze. În minutul 33, Cercel a centrat şi tânărul Adrian Dandea a trimis mingea cu capul direct în plasa porţii, cu largul concurs al vâlceanului Alin Cârstina. Portarul celor de la Lupeni s-a culcat înainte de a ajunge mingea la el, iar plonjonul făcut de acesta a facilitat deschiderea scorului pentru „municipali”. Până la golul marcat de Dandea singurul jucător care a mai hărţuit apărarea minerilor a fost atacantul Nemanja Jovanovic care, deşi avea în permanenţă doi adversari lângă el, a reuşit să-i dea în două rânduri ceva emoţii antrenorului oaspete, Dan Mănăilă, cel care declarase că Minerul Lupeni încă mai are şanse la promovare.
După marcarea golului şi aflând că la Mediaş era deja 2-0 pentru Gaz Metan, jucătorii vâlceni s-au descătuşat şi după cinci minute de la marcarea primului gol, a venit şi cel de-al doilea. Vlăduţi a trimis o centrare înşelătoare de pe partea dreaptă, Cercel a recentrat din colţul careului mic şi acelaşi Dandea a reuşit dubla înscriind pentru 2-0 şi tot cu capul. Cu doar câteva minute înainte de finalul primei reprize, „municipalii” au trecut în două rânduri la un pas de 3-0. Mai întâi Iosif Melcea a şutat din marginea careului şi Tâlvan a întins un picior salvator, trimiţând mingea în corner, după care şi-a încercat norocul şi Cercel, însă şutul acestuia a trecut puţin pe lângă vinclul porţii nefericitului Cârstina. Până la pauză, singurul moment mai important a fost schimbarea făcută de antrenorul celor de la Lupeni. Probabil, găsindu-l răspunzător pentru golurile primite, Dan Mănăilă n-a mai aşteptat pauza şi l-a scos din teren pe Alin Cârstina pe care l-a înlocuit cu tânărul goalkeeper Marius Rus.

S-au descătuşat după pauză

Veştile extrem de bune venite dinspre Mediaş i-au făcut pe jucătorii CSM-ului să aibă o evoluţie mult mai dezinvoltă în  partea a doua a meciului. Vâlcenii au început mult mai siguri pe ei repriza secundă, evoluţie care i-a făcut pe jucătorii din Lupeni să nu aibă prea mari şansă de reuşită. În minutul 58, minerii au ratat poate cea mai mare oportunitate de a marca din acest meci. Nou-intratul Mihai Niculescu, fratele mult mai titratului Claudiu Niculescu, a şutat de la aproximativ 16 metri, Tiberiu Bier a întins piciorul schimbând traiectoria mingii, Florin Pampea era bătut, însă, din fericire pentru noi, mingea s-a dus pe lângă poartă. Replica vâlcenilor nu a întârziat să apară şi în minutul 61, şutul trimis de acelaşi Dandea, cel mai bun jucător de pe teren, din poziţie centrală a fost atins cu vârful degetelor de portarul Rus, mingea s-a dus în bară după care a ieşit în corner. Avea să fie faza care prevestea golul trei al vâlcenilor pentru că…
În minutul 65, Costel Pană a făcut o mutare extrem de inspirată, la scos din teren pe Melcea şi l-a introdus pe George Negruţ. Cinci minute mai târziu, tânărul jucător care abia intrase a şutat din interiorul careului, Marius Rus a respins în faţa, Negruţ a urmărit şi a înscris pentru 3-0. După cel de-al treilea gol al partidei, şi după ce s-a aflat că la Mediaş este 5-1 pentru Gaz Metan, lucrurile s-au liniştit pe stadionul Oltchim. Jucătorii de la Minerul Lupeni s-au resemnat, iar vâlcenii aşteptau ultimul fluier al centralului Viorel Sandu pentru a declanşa fiesta.

Hora bucuriei

După ce s-au scurs şi cele trei minute de prelungire şi centralul bucureştean a fluierat finalul meciului, „municipalii” au încins o horă a bucuriei la centrul terenului.  Spectatorii rămaşi în tribună să sărbătorească victoria alături de echipă i-au aplaudat la scenă deschisă pe jucători, iar aceştia au venit şi au plonjat înspre ei după care au început să scandeze împreună cu suporterii: „Cine e pe locul II… Vâlcea e…!”
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Pampea – Bier, L. Popa (’78 – Mocioacă), Stanca (’76 – Dumitru), Cercel – Lepădatu, Dandea, Melcea (’63 – Negruţ), Onofrei – Vlăduţi şi Jovanovic.
Minerul Lupeni: Cârstina (’45 – Rus) – Neagu, Csik, Tâlvan, C. Luca – Dumitra, Rus, Boroncoi (Daj ’57), Itu – Vezan şi Doroi (’46 – Niculescu).
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button