Liga V

ŞTIRI – Liga a V-a

Eliminare la schimb cu un şut în fundul arbitrului

Meci ce poate fi inclus oricând în categoria comediilor cu Stan şi Bran s-a disputat la Pesceana. Iniţial, cei din Măciuca s-au dus la Pesceana încă de sâmbătă, pentru că programarea stabilită de AJF Vâlcea nu are nici o valoare în faţa delegaţilor grupării din sudul judeţului. Totuşi, după ce sâmbătă au fost în „recunoaştere” la Pesceana, în meciul de duminică erau pe punctul de a scoate un rezultat de egalitate, numai că înainte cu doar câteva minute înainte de final, la scorul de 2-2, centralul Alin Croitoru a acordat o lovitură de pedeapsă în favoarea gazdelor, spre nemulţumirea portarului din Măciuca. Acesta şi-a ales un mod original de a-şi manifesta nemulţumirea faţă de penalty-ul acordat, aşa că i-a tras cu toată setea un şut în fund arbitrului. Imediat şi-a primit ceea ce a meritat: cartonaş roşu şi eliminare. După meci portarul celor din Măciuca a vrut să-şi mai verse năduful pe arbitru, dar intervenţia promptă a oamenilor de ordine a calmat spiritele.

Doi jucători de la Scundu şi Ioneşti,
S-au înjurat între ei şi au fost eliminaţi

Finalul sezonului fotbalistic 2006-2007 a adus ceva linişte în rândul majorităţii echipelor, dar au fost şi excepţii care vin să confirme că este imposibil de întronat disciplina la acest nivel. Una dintre partidele cu doi jucători eliminaţi a fost cea de la Scundu, dintre Zorile şi Oltul Ioneşti. Pe fondul unei lupte cu mare ambiţie pentru obţinerea victoriei, la finele primei reprize s-a consemnat singurul eveniment major al meciului. Fotbaliştii Telejman (Oltul Ioneşti) şi Dinulescu (Zorile Scundu) au avut un schimb de replici acid ce a determinat intervenţia promptă a centralului Cristian Hoarcă. Acesta a arătat ambilor fotbalişti cartonaşul roşu şi vor fi judecaţi pentru injurii reciproce de către Comisia de Disciplină. Partida a continuat spectaculos, cu multe faze frumoase, fără alte incidente, şi s-a încheiat cu succesul clar al gazdelor, scorul final fiind 6-2 pentru Zorile.

La Montana, indisciplina se transmite din tată-n fiu!

La Horezu, în meciul dintre localnica Dinamo şi Montana Izvorul Rece s-a înregistrat un scor ce ar trebui să ne scutească de orice comentarii: 7-0 pentru gazde. Dacă n-ar fi învins, Dinamo rata promovarea în Liga a IV-a, iar la umbra răutăţii din teren oaspeţii au încercat să arate că-şi apără corect şansele. Delegatul Ichim de la Montana a avut multe de reproşat arbitrilor drăgăşeneni, iar după ce a fost trimis la vestiare a răbufnit spunând: „Să joace Pintilie cu Neacşu şi cu Chiriţă campionatul acesta, că d-aia s-a ajuns aici!”. N-a vrut să explice nimănui mai clar la ce s-a referit, iar după el era cât pe ce să fie eliminat şi Răducu Ichim. Dacă nu greşim, acesta este şi arbitru în seria respectivă a Ligii a V-a, şi fiul delegatului care se ocupă de Montana. Răducu a fost avertizat pentru gesturi nesportive (şi-a scos tricoul) şi riscă să fie etichetat drept un fotbalist indisciplinat.

Poliţiştii din Horezu, campionii seriei a IV-a

Fără să iasă prea mult în evidenţă, Dinamo Horezu a câştigat seria a IV-a de la „Onoare”, după un campionat în care favorită părea mai mult a fi ALX Mateeşti. Şi-au propus să termine pe primul loc şi au reuşit să-şi realizeze obiectivul. Şi până aici a fost misiunea lor. Acum aşteaptă să vadă cine le va oferi ajutor. Ar prefera să meargă pe mâna Poliţiei, însă deocamdată nu s-a stabilit nimic. Dacă nu vor putea juca la Horezu, pe terenul mare, există posibilitatea să mute echipa la Tomşani, acolo unde primarul Pearcu le-a promis deja că le va oferi găzduire. Cert este că n-au de gând să vândă locul unei alte echipe. „N-am câştigat campionatul ca să vindem locul. Vom merge în Liga a IV-a unde vom continua în aceeaşi formulă, cu jucători din actuala «gardă». Deocamdată nu e stabilit nimic, urmează să vedem ce variante aveam”, ne-a spus unul dintre jucătorii dinamovişti.

Piovra şi-a inaugurat propriul teren la Lăpuşata

De la înfiinţare, care nu s-a petrecut în urmă cu prea mult timp, echipa reprezentată de Ion Zărnescu s-a tot chinuit să joace într-un campionat organizat. Lipsa unui teren propriu, coroborată şi cu alţi factori, au făcut ca Piovra să fie mai tot timpul „ciuca bătăilor” în seria a IV-a de la „Onoare”. Însă de acum înainte pot să-şi facă planuri mai mari. Şi-au amenajat propriul teren, aşa că nu vor mai fi nevoiţi să ceară sprijinul celor de la Copăceni pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu. Au primit o omologare provizorie care va expira pe 30 iulie în cazul în care cei din Lăpuşata nu se vor preocupa pentru a duce la bun sfârşit ce-au început, pentru a îndeplini toate cerinţele regulamentului. Ne-am fi aşteptat ca, o dată cu inaugurarea unui teren de fotbal în comună, să revină în sportul-rege şi Dan Mazilu, „fiu al satului” ce a avut la un moment dat performanţe notabile cu o echipă care reprezenta comuna, dar nu prea avea nici o legătură cu aceasta. Însă se pare că tocmai asta e problema. Omul de afaceri, Dan Mazilu, ce-şi are „reşedinţa” la Lăpuşata, ar fi dispus să le dea o mână de ajutor celor de acolo, dar ei nu prea vor pentru că ştiu că „patronul” s-ar reîntoarce pentru a face performanţă, ci nu fotbal de masă. Ori, în condiţiile astea, probabil că niciunul dintre jucătorii actuali nu s-ar mai regăsi în echipa comunei. Aşa că merg pe mâna lor, dar şi a Primăriei care i-a sprijinit pentru amenajarea terenului. În semn de recunoştinţă pentru ajutorul acordat, la inaugurarea ce a avut loc cu prilejul ultimului meci din acest campionat, în care Piovra a primit vizita Progresului Măldăreşti, grupare pe care a învins-o cu 4-2, au dorit ca primarul Cornoiu să execute lovitura de începere.

Lera Stroeşti, în „pană” în ultima etapă

Printre numeroasele neprezentări sau neprogramări ce s-au constatat în fotbalul judeţean în ultima rundă, s-a numărat şi cea a echipei Lera Stroeşti la Oteşani. Meciul fusese programat, dar oaspeţii n-au mai ajuns la teren. Toma Ciolacu, cel mai reprezentativ jucător al formaţiei din Stroeşti ne-a spus că nu a fost vorba de desconsiderarea competiţiei şi că pur şi simplu n-au mai vrut să joace acest meci, ci la baza neprezentării a stat un motiv mai întemeiat. Au vrut să facă deplasarea în grup şi microbuzul pe care l-au închiriat a rămas în pană până să ajungă la teren. Au luat şi o adeverinţă de la Poliţia din Horezu prin care să demonstreze acest lucru. Oricum, le-a căzut bine această „pană”, mai ales că nu prea aveau chef să joace fotbal. Ca şi în cazul celor de la Flacăra Horezu, cu un eveniment de anvergura „Cocoşului de Hurez” în zonă, puteau să se mai gândească la fotbal!?

Goleştenii, inundaţi

Nici Unirea Tricolorul Goleşti cu Viitorul Buneşti nu s-a disputat. Aici oficialii Unirii au motivat că nu pot găzdui meciul în bune condiţii. Că datorită ploilor din ultima perioadă terenul a fost inundat. Însă noi am aflat că ei au preferat să nu joace, în principal, datorită faptului că partida cu cei din Buneşti nu le mai oferea nici o satisfacţie şi rezultatul nu schimba cu nimic soarta acestora în clasament. Aşa că, având în vedere şi situaţia financiară precară, decât să mai dea banii pe baremul de arbitraj, pentru a avea asistenţă medicală la meci şi toate celelalte, au preferat să facă „investiţia” în ceva mai util şi mai plăcut. S-au adunat la iarbă verde, la un grătar, au jucat şi fotbal, dar între ei, s-au putut răcori şi cu o bere, fără ca nimeni să-i mustre şi să le ceară socoteală, fără vreo şansă de a mai pleca supăraţi de la teren.

Jan Şuţă n-a avut bani de chirie!

Cei de la Voineasa au găsit o scuză mai originală pentru a-şi motiva decizia de a nu juca în ultima etapă. Trebuiau să întâlnească gruparea lui Marian Radu, FC Budeşti, însă meciul nu s-a disputat pentru că oaspeţii au anunţat că nu şi-au plătit chiria pentru folosirea terenului de fotbal din Malaia, astfel că gazdele nu le-au mai permis să joace acolo. De fapt, cauza principală a nedisputării partidei a fost că, la fel ca şi alţii, cei de la Lotru Voineasa, decât să joace ei un meci fără miză, mai bine au preferat să meargă să vadă marele derby dintre AS Mihăeşti şi Energia Malaia, o întâlnire cu adevărat importantă, de văzut, ce a stabilit una dintre viitoarele divizionare D.

Arena Pietrari, falimentară

O dată cu înfiinţarea celei de-a doua echipei în comună, Arena Pietrari a intra într-un con de umbră. Rezultate n-au avut, nici susţinere financiară, se plâng ei, astfel că se situează acum pe ultimul loc. Nu ştim dacă alta ar fi fost situaţia lor în alte circumstanţe, însă cert este că în anumite meciuri nici nu şi-au oferit şansa de a demonstra mai mult. Am numărat vreo patru meciuri nedisputate pe parcursul acestui campionat, la care se mai adaugă şi etapa în care, de drept, a trebuit să nu joace. O dată n-au avut asistenţă medicală, altădată nu s-au prezentat, iar în ultima etapă au anunţat că să nu mai fie programaţi întrucât nu mai beneficiază de susţinere financiară pe acest final de campionat şi le este imposibil să mai joace cu Rapid Ursus Stoeneşti. Rămâne de văzut dacă se vor mai înscrie în competiţie în sezonul viitor.

Viitorul Frânceşti ar putea juca în „D” la Dăeşti
* Drăgănescu a declinat „oferta” de a juca gratis pe „sintetic”

Chiar dacă au mai existat urme de îndoială în rândul conducătorilor câtorva echipe din acest eşalon ce ar fi sperat să detroneze pe Viitorul Frânceşti, echipa lui Dobrin Ionescu s-a detaşat în câştigătoare încă de la începutul acestui retur de campionat pe care l-a încheiat chiar de săptămâna trecută. Asta datorită faptului că în această ultimă etapă Drăgănescu şi formaţia sa, Forestierul Romani, pe care Viitorul trebuia să o întâlnească, nu au vrut să se mai prezinte la meci. Ei au ratat astfel şansă să joace fără bani pe terenul sintetic din Zăvoi, însă l-au scutit şi pe Dobrin de plata chiriei. Aşa că au fost împăcate şi „capra şi varza”. Drăgănescu a anunţat că nu se va prezenta la meci pentru că atât el, cât şi jucătorii sunt angrenaţi în acţiunile primăriei din Horezu legate de „Cocoşul de Hurez”.
Referitor la campioana seriei se tot vorbeşte că echipa a fost vândută lui Vali Chiriac, patronul de la Divastal şi că Dobrin n-ar mai avea nici o implicare. Însă Ionescu a ţinut să facă precizarea că lucrurile nu s-au schimbat cu nimic de la ultima afirmaţie prin care ne-a asigurat că deocamdată este vorba doar despre o asociere între cele două părţi amintite. S-a vehiculat că Vali Chiriac ar fi cumpărat echipa cu 3000 de euro, urmând ca din sezonul viitor să o mute la Dăeşti acolo unde şi-a achiziţionat un teren pe care să ridice o bază sportivă modernă. Până la stabilirea patronatului echipei Viitorul Frânceşti, luăm de bună ideea cu terenul de fotbal care, se pare, este cât se poate de reală. Însă va dura ceva timp până la finalizarea proiectului, aşa că vor începe campionatul tot pe sintetic.
Mihai Voicu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button