Alte sporturi

Inaugurare cu Bambi în prim plan

• sala de sport a Şcolii cu clasele I–VIII „Anton Pann” (fostă „numărul 9”) a primit botezul oficial

Vineri, 1 iunie, la Şcoala cu clasele I–VIII „Anton Pann” (fostă „numărul 9”) a avut loc un triplu eveniment festiv: s-au sărbătorit 30 de ani de activitate a acestei instituţii de învăţământ, s-a serbat Ziua Copilului şi s-a inaugurat cea mai cochetă sală de sport aferentă unei şcoli. La aceste evenimente, aşa cum era de aşteptat, au fost invitate mai multe personalităţi ale Râmnicului, dintre care nu a lipsit primarul Mircia Gutău, alături de mai mulţi consilieri locali. De asemenea, festivităţile s-au desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor IŞJ Vâlcea, în speţă Gabriela Ene şi Ion Gavra.
În programul pe care organizatorii s-au străduit să-l facă foarte atractiv s-a strecurat şi o surpriză de proporţii pentru tinerii elevi.

 Astfel, după deschiderea oficială, a urmat un recital susţinut de cunoscuta trupă Bambi. Invitate special de către conducerea şcolii, cele două componente ale trupei au încălzit inimile micilor spectatorilor prezenţi la manifestare. A fost fără îndoială cel mai frumos cadou pe care conducerea şcolii l-a oferit de Ziua Copilului tuturor celor ce învaţă la Şcoala „Anton Pann”.

„Aşteptam această sală de 30 de ani”

Nevoită să facă un adevărat tur de forţă printre invitaţi, directoarea Şcolii „Anton Pann”, Maria Bercea, şi-a găsit totuşi puţin timp să ne spună câteva cuvinte despre manifestările desfăşurate: „Am avut de 1 iunie o triplă sărbătoare. Cea mai importantă a fost bineînţeles Ziua Copilului. Apoi, am aniversat împlinirea a 30 de ani de activitate a instituţiei de învăţământ pe care o conduc, pentru cei care nu ştiu şcoala a fost deschisă în 1977. Cea de a treia sărbătoare a fost legată de inaugurarea săli de sport. O aşteptam de 30 de ani, pentru că vreau să vă spun că încă de la deschiderea şcolii s-a dorit să se amenajeze aici o asemenea sală de sport. Acum avem parte o clădire modernă în care elevii noştri îşi vor desfăşura orele în cele mai bune condiţii. Nu numai cei 1200 de elevi din şcoala noastră vor beneficia de această sală, ci şi toţi cei care vor dori să facă mişcare. Sportul este o disciplina importantă pentru copiii noştri, uneori este mai importantă chiar decât materii precum limba română sau matematica. Nu mă feresc să afirm că dacă sunt elevi sănătoşi, atunci şi rezultatele la învăţătura vor fi mai bune. Pe această cale vreau să mulţumesc primarului Mircia Gutău, care ne-a sprijinit şi ne-a ajutat cu tot ce am avut nevoie, fiind lângă noi tot timpul. Cu toate că suntem o şcoală de cartier vrem să devenim o instituţie de învăţământ europeană. Să ne aliniem la standardele internaţionale în ceea ce priveşte sportul şi învăţătura”.
Imediat după inaugurarea celei mai cochete săli de sport aferente unei şcoli, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, ne-a acordat la rândul său o scurtă declaraţie: „Această sală de sport a fost ridicată într-un timp record. A fost nevoie de numai un an şi iată că avem în cartierul Ostroveni una dintre cele mai mari săli de sport din oraş, aferentă unei şcoli. Este o locaţie modernă şi foarte încăpătoare, unde elevii acestei instituţii de învăţământ vor putea să-şi desfăşoare orele de sport”.
Ionuţ HEREŞEANU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button