Diverse

Oltchim – şanse tot mai mari de a intra în Liga Campionilor

Deşi iniţial s-a vehiculat că Oltchim Rm. Vâlcea se va bate pentru calificarea în Liga Campionilor alături de campioana Ucrainei (Motor Zaporozhye) şi de vicecampioanele din Norvegia şi Spania (Byasen Trondheim, respectiv Astroc Sagunto), săptămâna trecută, Federaţia Europeană de Handbal a dat publicităţii noul program de desfăşurare al celei mai puternice competiţii rezervate echipelor de club de pe continent. Ei bine, astfel a ieşit la iveală că posibilele întâlniri cu echipele din Ucraina, Norvegia şi Spania nu puteau avea loc nicicum. La mijloc se pare că a fost vorba doar de o greşeală de traducere a faxului care-a ajuns în România.

Cele trei grupări amintite, împreună cu Oltchim-ului făceau parte de fapt din aceeaşi urnă valorică. Ele urmau să fie împerecheate pe rând cu câte o altă formaţie din celelalte trei urne valorice.
A doua noutate vine din faptul că între timp, graţie câştigării Cupei Cupelor, Oltchim-ul a fost plasată în prima urnă valorică, în dauna echipei maghiare Graboplast Gyor (ocupanta poziţiei secunde în campionatul Ungariei). Celelalte reprezentante din urna valorică unde se află şi Oltchim-ul acum vin din Danemarca (locul 2 – Aalborg), Rusia (locul 2 – se va decide între Zvezda Zvenigorod şi Lada Toljatti) şi Slovenia (locul 2 – Olimpia Ljubljana).
Trofeul câştigat pe 20 mai a ridicat atât clubul vâlcean, cât şi ţara noastră în clasamentul coeficienţilor EHF. Astfel, România a avansat două poziţii în ierarhia continentală şi a ajuns acum pe locul 13. Avansată în prima urnă valorică după performanţa realizată în sezonul precedent al Cupei Cupelor, Oltchim-ul are acum şansa să devină chiar gazda meciurilor de calificare în Liga Campionilor.

Liga Campionilor – ediţia 2007-2008

Primul tur preliminar – 8 echipe participante:
Urna 1: Madeira (Portugalia), Sassari (Italia), St. Gallen (Elveţia), Van der Voort Quintus (Olanda)
Urna 2: BNTU Minsk (Belarus), Ankara (Turcia), Knjas Milos (Serbia), Gardabaer (Islanda).

* Tragerea la sorţi a grupelor are loc pe 28 iunie. Se formează două grupe de câte patru echipe, primele două clasate urmând a accede în faza următoare a competiţiei.
Turneele vor avea loc în perioada 7-9 septembrie. Meciurile din fiecare grupă vor fi găzduite de una dintre echipele participante, aleasă fie din punct de vedere al coeficienţilor, fie prin tragere la sorţi.

Al doilea tur preliminar – 16 echipe participante:

Urna 1: România 1 (Oltchim Rm. Vâlcea), Danemarca 2 (Aalborg), Rusia 2 (Zvezda Zvenigorod/Lada Toljatti), Slovenia 2 (Olimpia Ljubljana).
Urna 2: Ungaria 2 (Gyor), Spania 2 (Astroc Sagunto), Norvegia 2 (Byasen Trondheim), Ucraina 1 (Motor Zaporozhye)
Urna 3: Franţa 1 (Metz Lorraine), Polonia 1 (Safo Icom Lublin), Grecia 1, Austria 2
Urna 4: formată din cele patru echipe calificate din primul tur

* Tragerea la sorţi a grupelor are loc pe 28 iunie. Se formează patru grupe de câte patru echipe, prima clasată urmând a accede în faza următoare a competiţiei. Celelalte 12 echipe învinse vor merge direct în turul 1 al Cupei EHF. Turneele vor avea loc în perioada 28-30 septembrie. Meciurile din fiecare grupă vor fi găzduite de una dintre echipele participante, aleasă fie din punct de vedere al coeficienţilor, fie prin tragere la sorţi.

* Sunt calificate direct în grupele Ligii Campionilor următoarele grupări: Slagelse, Viborg (ambele din Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia), Hypobank Viena (Austria), Kometal Skopje (Macedonia), Union Ribarroja (Spania), Larvik (Norvegia), Buducnost Monet (Muntenegru), Podravka Koprivnica (Croaţia), FC Nurnberg (Germania) şi Ferencvaros Budapesta (Ungaria). Tot direct va ajunge în grupe şi campioana Rusiei, care se va decide în zilele următoare între Zvezda Zvenigorod şi Lada Toljatti.

* Tragerea la sorţi a grupelor are loc pe 29 iunie. Se formează patru grupe de câte patru echipe, primele două clasate urmând a accede în faza următoare a competiţiei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button