Liga IV

Revanşa jandarmilor

• Alma Lex Drăgăşani – Minerul Costeşti 5-1 (1-0)

Dacă prin prisma poziţiei din clasament, Alma Lex era o echipă liniştită, pentru Minerul Costeşti acest joc era capital, un fel de „a fi sau a nu fi” în Liga a IV-a. Deznodământul luptei pentru salvare depindea nu numai de acest rezultat, dar şi de celelalte. Şi cum minerii nu au reuşit nici măcar să convingă câtuşi de puţin la Drăgăşani, iar jocul rezultatelor era în defavoarea lor pe parcursul celor 90 de minute, eşecul îi trimite practic în Liga a V-a.

Început cu o întârziere de 30 de minute, datorită confruntării cerute de echipa gazdă (în viitor se pare că o să se propună la judeţ şi controlul antidoping!!!), jocul a fost de slabă factură tehnică, la acest calificativ contribuind, prin jocul practicat, ambele echipe. Poate numărul de goluri să mai aducă puţină culoare spectacolului fotbalistic.
Seria de goluri a fost deschisă în minutul 26 de Bădoi, care l-a învins pe portarul Opriţa cu un şut sec din colţul careului, şi a fost continuată în cea de-a doua repriză de Nicu Buniţă (minutul 53), Buşu (minutul 58), Iftimie (minutul 82) şi Ciopor (minutul 87) care a transformat o lovitură de la 11 metri, contestată chiar şi de către „jandarmi”.
Au evoluat formaţiile:
Alma Lex Drăgăşani: Tănasie – Drăgan, Bădoi, Ciortan, Nichifor, Jalbă, Buşu, Chirea, Toni Buniţă, Nicu Buniţă, Ciopor. Au mai jucat: Iftimie, Iana şi Voican.
Minerul Costeşti: Opriţa – Diaconu, Stoian, Toma Pestereanu, Vali Pestereanu, catrina, Bărbuţ, Huruială, Gânju, Ciobanu, Drăgulete. Au mai jucat: Coca, Curtu, Stoinescu.

Un alt sistem competiţional

Finalul de sezon ar trebui să cam dea de gândit AJF-ului pentru găsirea unui nou sistem competiţional, astfel ca cele mai bune echipe să-şi găsească locul într-un campionat puternic şi mult mai transparent. Pentru că mai multe formaţii din acest eşalon nu au ce căuta la acest nivel, nu numai prin fotbalul practicat, ci mai mult prin calitatea celor care le conduc.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button